10×10 er en thriller, der på halvanden time formår at fortælle en komplet historie. Solid underholdning, der dog ikke er videre innovativ. Både Luke Evans og Kelly Reilly leverer varen!

Langt det meste af 10×10 finder sted i et hus, hvor kun to personer befinder sig. Mere specifikt befinder den ene person sig primært i et lokale, der måler 10×10 “feet”.

Ja, og deraf kommer titlen.

Det kan måske lyde lidt kedeligt, men det er det absolut ikke. Nogle elementer kan være lidt søgte, men de to karakterer fungerer overordnet godt. Det er lidt som et teaterstykke, hvor deres modspil skaber hele handlingen.

Du bør absolut ikke komme til at kede dig!

10x10 (2018) thriller anmeldelse

Luke Evans og Kelly Reilly

Det er som sagt primært to personer, vi følger i 10×10. Den ene spilles af Luke Evans (The Alienist), og den anden af Kelly Reilly (Eden Lake). For mig er disse to skuespillere nok grund til at se filmen.

Hvis ikke du allerede har set Eden Lake, så kan den varmt anbefales. Den er voldsomt ubehagelig, men også vedkommende og sætter fokus på den rå vold, der ses stadig oftere.

Læs også: Vores anmeldelse af Eden Lake her >

Der er også ret meget rå og realistisk vold i 10×10, der faktisk fungerer ret godt. Her lander slagene solidt på modtageren. Og når en person slås ud (mand eller kvinde), så falder vedkommende til gulvet som en sæk kartofler.

Helt generelt er det en overlevelsesfilm på mange måde. Både de forventelige og de mere overraskende. Det bærer handlingen også præg af. Det er dog noget, der giver mening.

Især den ene af dem er nemlig en super “overlever”, der aldrig overgiver sig – eller bare tilnærmelsesvis giver op.

10x10 (2018) thriller anmeldelse

Suzi Ewing leverer varen

10×10 er instrueret af Suzi Ewing, der også har været et smut inde over manuskriptet. Dette er en spillefilmsdebut for Suzi Ewing, der tidligere har lavet fire kortfilm, som hun også har skrevet.

Selve manuskriptet til 10×10 er dog skrevet af Noel Clarke, der primært er kendt som skuespiller. Han har senest medvirket i Netflix-filmen Mute og Anders Walters I Kill Giants.

Noel Clarke har dog også lavet en del arbejde som både instruktør og manuskriptforfatter på bl.a. tv-produktioner.

For mig leverer Suzi Ewing varen med denne film. Det er en komplet historie, der har noget på hjerte, men også underholder hele vejen igennem. Og ja, der er nogle lidt for “lette” elementer, der tydeligvis er med for at publikum kan få indblik i karakterernes tanker. Men det virker også efter hensigten, så der er dømt “mission accomplished”.

Hvis du vil se en thriller, der underholder og overrasker (i hvert fald lidt), så kan du roligt kaste dig over 10×10. Især hvis du kan lide Luke Evans og Kelly Reilly. Det er ren luksus teater fra deres side!

Du kan se 10×10 på DVD eller på blockbuster.dk

FAKTA

DVD-premiere: 6. september 2018
Genre: Thriller
Instruktør: Suzi Ewing
Medvirkende: Luke Evans, Kelly Reilly, Noel Clarke

Plot

Bare få dage efter åbningen af sin nye forretning, bliver Cathy angrebet, kidnappet og låst inde i et lille rum. Hun antager, at kidnapperen vil have hendes krop eller liv, men han er efter noget meget enklere… hendes navn.