Black Summer er en ny Netflix zombie-serie. Det er egentlig en Z Nation prequel spin-off, men du kan sagtens se den helt separat. Læs vores anmeldelse for (måske) at kunne lure, om det nye Netflix horror-drama er noget for dig!

Black Summer er en ny Netflix zombie-serie, der er skabt af holdet bag Z Nation. Den nye Netflix-serie er da også en spin-off (prequel) til Z Nation, men du behøver ikke kende originalserien for at følge med. Især da det jo er en prequel.

Den er på sin vis for Z Nation, hvad Fear the Walking Dead er for The Walking Dead. Vi får mulighed for at se, hvordan det hele gik så frygtelig galt. Derfor indledes historien med, at vi stadig er i en verden, der til forveksling ligner den, vi lever i nu.

Jeg har ikke selv set Z Nation, så jeg skal ikke kunne sige, hvordan den passer ind, eller om den er bedre eller ringere. Til gengæld ved jeg, at Z Nation har en del komedie med, og det er bestemt ikke tilfældet med Black Summer.

Vil du vide mere om, hvad du skal forvente af den nye Netflix zombie-serie, så læs hele anmeldelsen af Black Summer herunder.

Black Summer lægger ud med klassisk zombie-intro

Selve åbningsscenen i Black Summer virker ret bekendt, da den er som taget ud af Dawn of the Dead. Eller rettere, selvom vi er i et villakvarter i en forstad, så er zombierne allerede i gang. Dog er dette nabolag stadig ret sikkert og afsnit 1 starter med, at beboerne nu skal evakueres.

Der er faktisk elementer ved dette, der næsten føles helt dansk, da vi har set noget lignende i Sorgenfri, hvor beboerne dog var i karantænezonen.

Jeg skal da også straks advare om, at du nok bliver pissehamrende irriteret i løbet af den indledende historie. Det blev jeg i hvert fald og rullede ret ivrigt med øjnene. Vi starter med at følge Rose (Jaime King), og hun gør da, hvad hun kan. Selvom det er utroligt imponerende, hvor flot en manicure man kan have flere uger inde i zombie-apokalypsen.

I øvrigt er Rose ikke hovedpersonen i Black Summer. Hun er bare en af mange primære karakterer. Afsnit 1 af Black Summer er inddelt i segmenter, der hver er opkaldt efter en karakter. Vi får Rose, Ryan, Barbara, Lance og Spears. Allerede med afsnit 2 er segmenterne dog opkaldt efter områder eller handling, da flere af dem nu har dannet små grupper.

Afsnit 2 har desuden segment-titler, der lyder stadig mere ildevarslende. Og det er bestemt med rette! Der er følgende segmenter: Drive, Nature Show, Bicycle, The Others, Follower og Last Stop.

Black Summer Netflix anmeldelse

Det bliver straks bedre med afsnit 2 af Black Summer

Helt ærligt, så var jeg absolut ikke begejstret for afsnit 1 af Black Summer. Hold nu kæft, hvor var de fleste karakterer møgirriterende. Men bevares, vi skal introduceres for mange karakterer og hurtigt få en idé af, hvem vi har med at gøre. Det betyder, vi ser de mere ekstreme versioner af hver enkelt person.

En anden ting vi hurtigt lærer er, at zombierne er virkelig hurtige. Vi taler World War Z og Train to Busan hurtige zombier. Og hvad der næsten er endnu værre; De “vendes” lynhurtigt. Bliver en person bidt, så er de næsten omgående blevet til zombier, og hvis man dør, vågner man som zombie straks efter sidste udånding. Ja, der er knald på!

Det er med afsnit 2, man får en reel fornemmelse af Black Summer. Det andet afsnit er kun omkring 35 minutter, og det er både medrivende og lægger en god stil. Afsnit 1 er små ti minutter længere, men føles dræbende langsomt. Du skal derfor lige “overleve” første afsnit, før det bliver bedre.

Et plot baseret på karakterer

Dog fungerer selve fortællerstilen ret godt i afsnit 1. Vi følger nemlig karakterer fremfor kronologi, så du skal holde øje med karaktererne i baggrunden for at vide, “hvornår” i tidslinjen vi er. Dog er alle tilbage i nutiden, inden afsnittet er ovre. Men det sikrer i mellemtiden, at man lige skal være lidt vågen.

Inden afsnit 2 er overstået, har jeg også fundet min favoritkarakter. Det er Sun (Christine Lee), der egentlig hedder Kyung-son, men det kan amerikanerne ikke sige, så hun beder dem kalde hende “Sun”. Hun kan i øvrigt ikke selv tale meget engelsk, men hun er i gang med at lære og lader til at forstå sproget fint. 

Helt overordnet er Christine Lee (der havde en mindre rolle i Colossal) bare herlig som Sun. Og Sun er bare fantastisk!

Du skal dog ikke blive alt for glad for de enkelte karakterer, da de “zombie-vanen” tro kommer til at falde som fluer. Selvom et segment er opkaldt efter dem, så er de altså på ingen måde sikre. Så er du advaret!

Black Summer Netflix anmeldelse

Se Black Summer på Netflix nu!

Sæson 1 af Black Summer er ude på Netflix nu. Hele sæsonen er på 8 afsnit, så det er en af de lidt kortere Netflix-serier. Det betyder selvfølgelig også, at den lynhurtigt er set.

Kan man lide serien, må det anbefales at se den hurtigt, da Netflix bemærker den slags og hurtigere giver grønt lys til en eventuel sæson 2 af Black Summer

Skaberne af Black Summer er John Hyams og Karl Schaefer, der både producerede og skrev på Z Nation. Karl Schaefer var endda en af skaberne på den serie også sammen med Craig Engler. Og ja, Engler er også med til at lave Black Summer, hvor han er executive producer.

Hvis du er til zombie-film og -serier, så giv Black Summer en chance. Bare vær klar på, at afsnit 1 ikke er det vilde sus!

Black Summer er ude med sæson 1 på Netflix fra 11. april 2019.

FAKTA

Skabere: John Hyams, Karl Schaefer
Medvirkende: Jaime King, Sal Velez Jr., Aidan Fink, Kash Hill, Bud Klasky, Justin Chu Cary, Kelsey Flower, Christine Lee, Erika Hau

Plot

Rose rives fra sin datter og tager derfor på en vild rejse – og intet kan stoppe hende fra at finde sin datter. Hun går sammen med en lille gruppe amerikanske flygtninge, og på vejen møder de en fjendtlig ny verden og må foretage brutale beslutninger i løbet af den mest dødbringende zombieapokalypse.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg