BOY KILLS WORLD er en actionfilm med et krimi-thriller-subplot og en totalitær leder. Den er også ultravoldelig, har mørk humor og en Bill Skarsgård, der aldrig taler. Læs vores fulde Boy Kills World-filmanmeldelse her!

BOY KILLS WORLD er en ny actionfilm i de danske biografer. Den er super voldelig og super sjov. Der er så mange vilde scener og uventede forviklinger, at du aldrig kan føle dig sikker. Selvom du tror, du ved, hvad der skal ske, kan denne film hurtigt overraske igen og igen.

Bill Skarsgård spiller titelrollen som “drengen”, og han er ret genial i rollen! Selvom filmen handler om en familie, der tilsammen udgør en totalitær ledelse af en unavngiven nation. Hvert år kører de lige en omgang henrettelser, bare for at skabe frygt hos alle andre. Selvom det naturligvis præsenteres anderledes.

Det er lidt som Hunger Games, men på en langt mindre “fair” måde, hvis man kan sige det.

Læs videre på vores Boy Kills World-filmanmeldelse nedenfor. Du kan se den i biografen fra 16. maj 2024.

Døvstum og ofte ret forvirret

Boy Kills World beskrives som en “humoristisk superladet actionfilm”. Og det er måske den helt rigtige beskrivelse. Selvom det dog kan virke lidt mærkværdigt, når nu den også er ultravoldelig!

Titelkarakteren har ét formål i livet: At hævne sin myrdede mor og elskede lillesøster ved at dræbe Hilda Van Der Koy. Hun er den sindsforvirrede matriark i et post-apokalyptisk korrupt familiedynasti. Det var dem, der efterlod vores “dreng” forældreløs og helt alene.

Hun sørgede også for, at han blev døv og stum. Lige præcis dén gerning får vi såmænd også i et fint flashback.

Heldigvis lærer han at mundaflæse, men det tager ret lang tid. Selv når han er voksen, kan det være et problem. Det er en løbende joke, at én bestemt person er umulig for ham at aflæse. Vi hører hans indre stemme forsøge at tyde, hvad der bliver sagt, men det er totalt volapyk.

Fordi vi oplever verden gennem “Boy”, ved vi aldrig mere, end han gør, så vi er lige der i uvisheden sammen med ham. Som historien udvikler sig, bliver det dog stadig mere problematisk, at han ikke kan høre, hvad der bliver sagt (eller sker) omkring ham.

Inspireret af moderne og klassiske computerspil

Efter Boy er blevet forældreløs, døv og stemmeløs, bliver han trænet af en mystisk mand. Denne mand er kun kendt som Shamanen, og han er ved at forme Boy til en dødsensfarlig dræbermaskine. Målet er at få ram på Van Der Koy til den årlige “udtynding” af befolkningen.

Hans træning er som taget ud af en Rocky-film, eller endda en klassisk Jean Claude Van Damme-film. Selve kampscenerne er smukt koreograferet og inspireret af computerspil. Påvirkninger fra Mortal Kombat, Streets of Rage og Street Fighter er indlysende. Og til dels endda påtalt.

Selv anime og asiatisk cinema er en del af denne stil. Det er ret fantastisk!

Du skal dog vide, at intet er enkelt i Boy Kills World. Ikke mindst da Boy ender med at blive involveret i en desperat modstandsgruppe. Der er også spøgelset fra hans oprørske lillesøster, Mina, som han savner mere end noget andet. Derfor er hendes spøgelse også altid hos ham i hans noget aparte bevidsthed.

De to er da heller aldrig holdt op med at diskutere begivenheder og skændes ofte om detaljer. Hans søster var altid fræk, så naturligvis er dette fortsat i Boys version af hendes spøgelse. Mens Boy vokser op, forbliver Mina den samme alder, som da han så hende dø.

En granvoksen mand diskuterer (altid med sin indre stemme) derfor jævnligt med en lille pige, der faktisk altid vinder. Selv i hans fantasi er hun nemlig skarpere, end han selv er.

Boy Kills World – Anmeldelse | Ultra-voldelig Action-Thriller

Den skønneste stemme… og et vildt cast!

Boy Kills World er den helt store titelrolle (i hvert fald voksenversionen) portrætteret af ingen ringere end Bill Skarsgård. Han siger dog aldrig et ord – du finder som sagt ud af, hvordan han blev døv og stum i en barndoms flashback-scene.

Vi hører dog hans indre stemme, der “spilles” af H. Jon Benjamin, som også er Bob i Bob’s Burgers.

Jeg elsker tilfældigvis at se Bob’s Burgers, når jeg ikke ser noget genrespecifikt, så det var en rigtig godbid (og til tider lidt forvirrende) for mig at høre denne stemme fortælle hele vejen igennem. Det er denne indre stemme, vi hører fra start til slut, mens “Boy” han oplever verden og dens udfordringer.

I TILFÆLDE AF DU IKKE VIDSTE DET…

Hvis du ikke er bekendt med Bob’s Burgers, er det et program, der elsker at lave genre-inspirerede episoder. Ligesom The Simpson har deres årlige “Treehouse of Horror”-afsnit til Halloween. Tjek den ud! 

Det er også et godt twist at se Nicholas og Cameron Crovetti (The Boys) som den unge version af Bill Skarsgårds “Boy”. Disse to portrætterede også storebror Alexander Skarsgårds tvillingesønner i Big Little Lies. Grundlæggende er det nu tydeligvis cementeret, at Crovetti-drengene er yngre udgaver af enhver Skarsgård.

I en anden cool rolle ser vi Jessica Rothe (Happy Death Day, Utopia), mens Famke Janssen (Locked In, Blade Runner 2049) er den voldsomme og brutale diktator!

Vi får også Michelle Dockery (Anatomy of a Scandal), Brett Gelman (Stranger Things), Isaiah Mustafa (It: Del 2), Yayan Ruhian (The Raid 2), Quinn Copeland (Punky Brewster), Andrew Koji (Bullet Train) og Sharlto Copley (Monkey Man) i andre spændende roller.

Se Boy Kills World i biografen nu!

Instruktøren Moritz Mohr er født i Tyskland, men voksede op med Mortal Kombat og Street Fighter, hvor sidstnævnte var hans foretrukne kampspil. Når man ser denne film, kommer det også ret tydeligt frem. Sammen med computerspil var flere instruktører og deres ikoniske film også inspiration for denne film.

Blandt dem er Park Chan-Wooks Vengeance-trilogi, John Woo, Sam Raimis Evil Dead-film og Drunken Master-serien med Jackie Chan. Det skal bemærkes, at Sam Raimi også er producent på denne film, hvilket må have gjort Moritz Mohr ekstremt glad!

Manuskriptet kommer fra Arend Remmers (Oderbruch) og Tyler Burton Smith (Child’s Play-genindspilningen fra 2019) fra en historie af Moritz Mohr og Arend Remmers.

Det er en vild historie, der har flere plot-twists undervejs. Bevares, slutningen er delvist forudsigelig, men indeholdt også et skønt twist. Som en, der elsker genrehybrider og har det fint med ultravoldelige øjeblikke, når de kombineres med komedie, havde jeg en fest med denne film!

Boy Kills World er ude i biograferne fra den 16. maj 2024.

FAKTA

Instruktør: Moritz Mohr
Manuskript: Tyler Burton Smith, Arend Remmers, Moritz Mohr
Medvirkende: Bill Skarsgård, Jessica Rothe, Michelle Dockery, Brett Gelman, Isaiah Mustafa, Yayan Ruhian, Nicholas & Cameron Crovetti, Quinn Copeland, Andrew Koji, Sharlto Copley, Famke Janssen, H. Jon Benjamin

Plot

Boy Kills World er en dystopisk actionfilm om den døvstumme Roy, som har en meget levende fantasi. Da hans familie bliver myrdet, tager en mystisk shaman ham under sine vinger og træner ham til en dødsensfarlig dræbermaskine.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg