CASSANDRA på Netflix er en ny sci-fi thrillerserie med seks afsnit. Den bliver bedre og mørkere, som den skrider frem. Gør dig klar til en vild oprindelseshistorie om en smart home-robot. Mod slutningen er det en ren sci-fi-gyser. Læs vores fulde Cassandra-anmeldelse her!

CASSANDRA er en ny Netflix sci-fi thrillerserie fra Tyskland. Som alle, der har set Dark kan vidne om, har tyskerne allerede produceret fantastiske sci-fi-thrillerhistorier til Netflix. Har du endnu ikke har set de tre sæsoner af tidsrejseserien Dark, har du noget helt fantastisk i vente.

Denne nye Netflix-serie er dog helt anderledes fra Dark, selvom den også har et par ligheder. For det første udspiller den sig også i flere tidsperioder og er i høj grad et science fiction-værk.

Med andre ord, du kan ikke relatere handlingen direkte til noget, du ved eksisterer i vores verden. Jeg så alle seks afsnit til denne anmeldelse og kan derfor fortælle, at den bliver mørkere og mørkere, som fortællingen udvikler sig.

Fortsæt med at læse vores Cassandra-miniserie anmeldelse nedenfor. Find alle seks afsnit på Netflix fra den 6. februar 2025.

Frygt visse kvinder – tro alle kvinder

Cassandra henviser til en smart home-robot bygget i 1970’erne. Ejerne af dette “smart home” døde under meget mystiske omstændigheder for mere end 50 år siden. Siden da har det ældste smart home i Tyskland stået forladt.

Nu flytter skulptøren Samira ind med sin familie – en krimiforfattermand, en skøn homoseksuel teenagersøn og en sød lille datter. De efterlader deres eget traume, som jeg ikke vil komme ind på her, da det kommer i et af de senere afsnit – dog antydet flere gange, før du får hele historien.

I hvert fald følger den virtuelle assistent Cassandra med dette smart home. Da hun vågner fra sin årtier lange søvn, er hun desperat efter at vinde Samiras familie over. Samira kan hun derimod sagtens undvære. Faktisk foretrækker Cassandra at være husets kvindelige overhoved.

SE DENNE SERIE, HVIS DU KUNNE LIDE…

Filmen AfrAId, som vi har anmeldt på engelsk her >

Cassandra blev udviklet i 1970’erne med det formål at tage sig af sin familie. Hun er baseret på den mor, som tidligere boede i huset mere end fem årtier tidligere, og nu får hun en ekstra chance. Samira er hurtig til at indse, hvor farlig Cassandra er, men ingen lytter til hende.

Det er naturligvis også kalkuleret af Cassandra, da hun ser og hører alt, hvad der sker i huset. Og så bruger hun det effektivt mod Samira. Det minder mig om, at der altid er visse kvinder, du bør frygte, mens du også bør tro på kvinder, når de fortæller dig om fare.

Det gør manden i denne familie ikke. Faktisk er han direkte forfærdelig, når det kommer til hans kone.

Alle medvirkende er geniale

Castingen af ​​den nye Netflix-serie Cassandra er simpelthen perfekt. Ikke mindst Lavinia Wilson som titelrollen. Hun er mennesket Cassandra tilbage i 1960’erne og 1970’erne, hvilket er en vidunderlig (og også brutal) historie, som jeg elskede mere og mere, efterhånden som serien skred frem.

Hun er også ansigtet og stemmen for den digitaliserede assistent i nutiden. I alle versioner af Cassandra er Lavinia Wilson fantastisk! Det samme er Mina Tander som Samira, der har været igennem meget og skal igennem så meget mere i de seks afsnit af miniserien. Det bliver virkelig slemt for hende.

Som Cassandras mand, Horst, mere end 50 år tidligere, ser vi Franz Hartwig (Dark). Samiras nuværende mand, David, portrætteres af Michael Klammer (Lærerværelset). Fælles for begge kvinder er, at de har meget inkompetente ægtemænd.

På vidt forskellige måder – ikke mindst på grund af deres tids forventninger – men alligevel.

Som børnene i nutiden har vi Joshua Kantara (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes) som sønnen, Fynn, og Mary Tölle som datteren, Juno. Som sønnen i huset halvtreds år tidligere, Peter, ser vi Elias Grünthal.

Alle disse unge talenter leverer stærke og troværdige præstationer, hvilket er nøglen til at få det hele til at hænge sammen.

Cassandra – Anmeldelse | Netflix Sci-fi thrillerserie

Dette er fiktion i form af Science Fiction!

Når du begynder at se denne nye Netflix-serie med kun seks afsnit, vil du gøre klogt i at minde dig selv om, at Cassandra er sci-fi. Måske foregår den endda i et alternativt univers. Jeg siger ikke, at det er tilfældet, men påpeger blot muligheden.

På sin vis er den præcis som alle episoder af Black Mirror, hvor vi oplever science fiction i en verden, der er meget velkendt, men alligevel byder på noget ukendt.

Du vil formentlig bemærke, at seriens smart home og den tilhørende robot blev bygget for mere end 50 år siden. Det fik i hvert fald hurtigt mig til at tænke på, at der vises funktioner, der ikke burde være mulige i nutiden, når den er 50 år gammel.

Det var dog her, jeg skulle huske på, at dette er science fiction. Ikke inspireret af nogen virkelig historie. Som et fiktionsværk – og endda science fiction – er der ingen begrænsninger for, hvad der var muligt.

Desuden var husets oprindelige ejer en videnskabsmand, der var på grænsen til at være en decideret gal opfinder-type. Desværre af den slags, der var lidt for sikker på sine egne evner.

Du får selv syn for sagen i den sidste halvdel af serien, som – til tider – føles som en decideret gyserhistorie!

Se Cassandra-serien på Netflix

Benjamin Gutsche er forfatter og instruktør af denne Netflix-miniserie fra Tyskland. Jeg havde et vist håb for denne nye tyske sci-fi-serie, men forsøgte ikke at få mine forhåbninger op. Alt tysk sci-fi kan jo ikke være på niveau med Dark – og det var den heller ikke, men dog til tider tæt på.

Da den begyndte, var jeg helt ærligt ikke så pokkers vild med den. Bevares, det er da en flot produktion, og historien fungerede for mig, men jeg fik bare ikke den dér “Wow!”-følelse. Det ændrede sig dog omkring slutningen af ​​afsnit 2, og bingede jeg bare hele miniserien i ét.

Som allerede nævnt bliver Cassandra løbende mørkere og mere intens. Det kan virke som en lidt nuttet sci-fi-thriller i starten, men historien bliver mere brutal. Især når vi finder ud af præcis, hvad der skete tilbage i perioden fra 1964 til 1972.

Ikke mindst hvordan det spiller ind i historien, hvad der sker i nutiden. Du må derfor endelig ikke give op undervejs og risikere at begå en “Watchmen“.

Afslutningen på Cassandra er også yderst effektiv. Selvom jeg blev vred flere gange undervejs – hvilket helt sikkert også var meningen – følte jeg, at slutningen retfærdiggjorte det meste med en skøn forløsning. Nyd den!

Alle seks afsnit af Cassandra-serien er på Netflix fra den 6. februar 2025.

FAKTA

Instruktør: Benjamin Gutsche
Manuskript: Benjamin Gutsche
Medvirkende: Lavinia Wilson, Mina Tander, Michael Klammer, Franz Hartwig, Mary Tölle, Joshua Kantara, Elias Grünthal, Filip Schnack

Plot

En familie flytter ind i et gammelt intelligent hjem og opdager, at det styres af en virtuel assistent – som ikke skyr nogen midler for at holde dem i huset.

Karina "ScreamQueen" Adelgaard
Latest posts by Karina "ScreamQueen" Adelgaard (see all)