DEVIL IN OHIO på Netflix er en ny miniserie inden for thriller-, mysterie- og gysergenrerne. Som det fremgår af titlen, har vi at gøre med religion – herunder fanatisme og overgreb. Emily Deschanel (Bones) har hovedrollen. Læs vores anmeldelse af Devil in Ohio-serien her!

DEVIL IN OHIO er en ny Netflix thriller-mysterie miniserie med masser af gyserelementer. At have ordet “djævel” i titlen er normalt en ret god indikation af noget gys. Lige præcis denne historie har religion – i form af fanatisme og en kult – i højsædet. 

Personligt synes jeg altid, at religion er uhyggeligt, når folk bruger det som et våben frem for at elske og støtte deres medmennesker. Så det siger nok sig selv, at denne slags historier er lige noget for mig. Der er otte 45-minutters afsnit i serien, og de er alle ude på Netflix nu.

Fortsæt med at læse vores Devil in Ohio miniserie anmeldelse nedenfor. Serien har premiere på Netflix den 2. september 2022.

Dejligt at se Emily Deschanel igen!

Jeg var ret vild med serien Bones, og jeg har virkelig savnet at se Emily Deschanel på min skærm. Jeg ved også, at jeg ikke er alene om dette, så hendes medvirken i Devil in Ohio er formentlig grund til, at mange mennesker vil tjekke den ud. Og det burde det også være, fordi hun er tilbage i fin form. Igen spiller hun en karakter, der har kittel på i sit arbejde.

Hun hedder Suzanne, og er også en person med en tydelig traumatisk fortid. Ingen spoilers i denne anmeldelse af Devil in Ohio-serien. Og da jeg ikke har læst bogen, den er baseret på, vidste jeg heller ikke, hvad jeg skulle forvente.

Fra afsnit 1 burde Devil in Ohio være spændende nok til at fange dig. Faktisk fra åbningsscenen! Der er en konstant uhygge, der lurer lige rundt om hjørnet. Det er mere en følelse i starten, men bare rolig, det bliver også noget, du kan se. Der er nemlig ingen tvivl om, at der er noget grumt, ondt og virkelig uhyggeligt på spil.

Devil in Ohio – Anmeldelse | Netflix Thriller-miniserie

Godt cast

Selvom jeg personligt er meget glad for at se Emily Deschanel, er hele castet i Devil in Ohio ret spændende. Især den anden hovedrollekarakter, som er kilden til “mysteriet” i denne Netflix-miniserie. Hun bliver spillet perfekt af Madeleine Arthur, som kan skifte fra engel til dæmon i sit udtryk på et splitsekund.

Dybest set ved du på ingen måde, hvad du skal forvente af hende. Men eftersom åbningsscenen viser hende flygte fra sit hjem med en kniv i hånden, ved du, at noget er helt galt. Og når du hører hende sige bordbøn, får du en idé om, hvilken slags hjem hun voksede op i. Det er i hvert fald ikke en bordbøn, de andre børn i familien har hørt før!

Navnet på denne karakter er Mae (selvom hun omtales som “Lauren Trauma”, indtil hun faktisk taler), og det er fascinerende at se Madeleine Arthur (Snowpiercer) spille denne karakter.

ANDRE GENREFILM MED MADELEINE ARTHUR

Læs også om den vilde Lovecraft-inspirerede sci-fi-gyser Color Out of Space her >

Karakteren ​​Peter (ægtemand til Emily Deschanels “Suzanne”) er en anden vigtig rolle. Han spilles af Sam Jaeger (The Handmaid’s Tale, Why Women Kill). Peter kæmper med alvorlige økonomiske problemer og forsøger at støtte sin familie følelsesmæssigt, men deler ikke sine egne problemer. Det er noget, man ved nok skal komme til at spille en større rolle.

Devil in Ohio – Anmeldelse | Netflix Thriller-miniserie

Se Devil in Ohio-serien på Netflix nu!

Daria Polatin er skaberen af ​​Netflix-serien Devil in Ohio, hvilket giver perfekt mening, da hun også er forfatter til bogen, den er baseret på. Derudover er Daria Polatin allerede en dygtig manuskriptforfatter til mange fantastiske tv-serier. Det gælder blandt andet Stephen King-serien Castle Rock og Prime Videos Jack Ryan-serie.

Hun er også showrunner på denne Netflix-adaption af sin bog, mens fire instruktører har instrueret de otte episoder.

Instruktørerne på The Devil in Ohio miniserien er solide kræfter som John Fawcett (Orphan Black, The Man in the High Castle) med tre afsnit, Steven A. Adelson (Sleepy Hollow, 12 Monkeys og The Exorcist-serien) og Leslie Hope (Lost in Space, Snowpiercer) hver med to, og Brad Anderson (Fractured, Session 9) har instrueret et enkelt afsnit.

Hvis du kan lide historier om sekter og den meget mørke side af religion, så sørg for at tjekke Devil in Ohio ud. Efter at have set en masse true-crime-dokumentarer om dette for nylig, føltes dette næsten for velkendt og ægte. Og så igen, at se Emily “Bones” Deschanel gjorde, at jeg ret hurtigt kunne nyde det fiktive aspekt af det.

Devil in Ohio er ude på Netflix fra den 2. september 2022.

FAKTA

Skaber: Daria Polatin
Instruktører: John Fawcett, Steven A. Adelson, Leslie Hope, Brad Anderson
Medvirkende: Emily Deschanel, Madeleine Arthur, Stacey Farber, Alisha Newton, Sam Jaeger, Gerardo Celasco, Tahmoh Penikett, Samantha Ferris, Bradley Stryker, Jason Sakaki, Naomi Tan, Evan Ellison

Plot

En psykiater vil beskytte en ung patient, som er flygtet fra en mystisk kult, og tager pigen med hjem. Det bringer psykiaterens egen familie – og eget liv – i fare.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg