DON’T WORRY DARLING er ude på HBO Max nu, og den psykologiske thriller er værd at tjekke ud. Ja, den er for lang, men Florence Pugh er helt forrygende. Læs vores fulde Don’t Worry Darling-filmanmeldelse her!

DON’T WORRY DARLING på HBO Max er en psykologisk thriller, der fik en masse presseomtale af alle de forkerte årsager. Et muligt drama mellem instruktøren og skuespillerne overtog ethvert fokus fra selve filmen. Og det er ærgerligt!

Filmen er for lang – det er den – men historien er absolut fascinerende og vil vække genklang hos fans af genrefilm. Du skal bare vente til tredje og sidste akt, før alle sandhederne og det centrale plot bliver afsløret. Heldigvis er Florence Pugh stjernen i denne film og har langt det meste skærmtid, så du kommer ikke til at kede dig.

Læs videre på vores Don’t Worry Darling-filmanmeldelse nedenfor. Du finder filmen på HBO Max og VOD fra den 7. november 2022.

Det perfekte samfund i Victory

I Don’t Worry Darling møder vi Alice (Florence Pugh) og Jack (Harry Styles), som føler sig heldige over, at de har mulighed for at bo i Victory-samfundet. Alt er så perfekt, at enhver revne lynhurtigt bliver meget tydelig i det lille 1950’er drømmesamfund.

Og intet er så perfekt, som det ser ud til i første omgang, så der opstår naturligvis revner!

Alice kan heller ikke lade være med at stille spørgsmål omkring, hvad alle mændene arbejder med, og hvorfor alle ser ud til at have de samme (eller meget ens) baggrundshistorier.

Hvilket rejser spørgsmålet: Hvad foregår der egentlig i dette formodede paradis, hvor kvinder laver mad og gør rent hele dagen, og mændene vender hjem fra arbejde til et kys og en drink?

Don’t Worry Darling afslører i sidste ende, at tingene ikke altid er så perfekte, som de ser ud til. Selvom jeg forestiller mig, at en del mennesker vil se dette og hurtigt tænke; Hvem er denne verden egentlig perfekt for?!

Se den for Florence Pugh!

Selvom Florence Pugh langt fra er den eneste skuespiller, der giver en fantastisk præstation i Don’t Worry Darling, er hun filmens absolutte stjerne. Som sådan har hun langt mest skærmtid, hvilket er en stor fordel for filmen som helhed.

Indrømmet, jeg er stor fan af Florence Pugh og ser gerne alt, hun medvirker i. Uanset genre og platform er jeg der for at se den seneste præstation fra Florence Pugh (Midsommar, Black Widow, Malevolent), da den med sikkerhed er fantastisk.

Hun har lavet genrefilm og tv-serier gennem hele sin karriere, så mange af os har fulgt hende, fra før hendes karriere (fortjent) eksploderede. Hendes næste projekt er Netflix-filmen The Wonder, der kommer i november 2022.

Sammen med Florence Pugh får vi Harry Styles, som jeg synes fungerer rigtig godt i scenerne med Florence Pugh. Måske ikke den stærkeste samlet set, men han spiller også i et stærkt felt, og Pugh gør ham faktisk rigtig god. Hans præstation lader til at blive kritiseret af årsager, der intet har med filmen at gøre.

Chris Pine (I Am the Night) spiller godt op mod Florence Pugh. Han er Frank, som er manden, der driver det lille samfund Victory. Han er både direktør i det firma, hvor alle mændene arbejder, og den eneste stemme i radioen. Hans kone portrætteres af den altid vidunderlige Gemma Chan (Black Narcissus).

Naboerne spilles af filmens instruktør Olivia Wilde (The Lazarus Effect), Nick Kroll (What We Do in the Shadows), KiKi Layne (The Old Guard) og Douglas Smith (The Alienist) for blot at nævne nogle få.

Don't Worry Darling – Anmeldelse | Thriller på HBO Max

Sørg for at undgå Don’t Worry Darling spoilers

Når du har set denne film, vil der være masser af andre genrefilm, som du kan sammenligne den med. Desværre vil det være en kæmpe spoiler at nævne nogen af dem her. Det sidste tredje akt er intens og skræmmende, så du bør gå ind i det uden at være blevet spoilet.

Desuden kan fans af forskellige psykologiske thrillere (eller endda sci-fi-gyserfilm) få et par ideer om, hvor det hele er på vej hen. Der er en god chance for, at du vil mistænke nogle konkrete plottwist, hvis du er opmærksom.

Det er virkelig en snoet og visuelt fantastisk psykologisk thriller. Spilletiden på godt to timer er dog en ulempe, når vi skal vente en god time på, at den egentlige psykologiske thriller begynder. Indtil da føles det mere som et romantisk drama fra 1950’erne.

Se Don’t Worry Darling på HBO Max nu!

Olivia Wilde er instruktør af Don’t Worry Darling, og hun arbejder igen med sin Booksmart (2019) manuskriptforfatter, Katie Silberman. Selve historien kommer dog fra både Katie Silberman og duoen bestående af Carey Van Dyke & Shane Van Dyke.

Hvis navnene Carey Van Dyke & Shane Van Dyke lyder bekendt, kan det skyldes, at de også skrev på genrefilm som Netflix sci-fi-gyserfilmen The Silence fra 2019 og 2012-gyserfilmen Chernobyl Diaries.

At have disse to som medforfattere på historien burde fortælle dig, at dette bliver dystert og grumt. Spilletiden på godt 2 timer er dog som nævnt for lang. I stedet for Don’t Worry Darling burde konceptet “Kill your darlings” have været anvendt på redigeringen her.

Summa summarum: Jeg kan ikke få for meget Florence Pugh på skærmen, men de tilbagevendende klip med mærkelige “minder” får langt mere skærmtid end nødvendigt. Se denne film og oplev en letbenet begyndelse, der udvikler sig til regulær gyserfilm i sidste akt.

Don’t Worry Darling har premiere på HBO Max og VOD den 7. november 2022.

FAKTA

Instruktør: Olivia Wilde
Manuskript: Katie Silberman, Carey Van Dyke, Shane Van Dyke
Medvirkende: Florence Pugh, Harry Styles, Chris Pine, Olivia Wilde, Dakota Johnson, KiKi Layne, Gemma Chan

Plot

I 1950’erne opdager en ulykkelig husmor en foruroligende sandhed, alt imens hendes kærlige ægtemand gemmer på en dyster hemmelighed.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg