Der har været meget snak om Ex Machina, og straks filmen begynder, kan man hurtigt fornemme, at dette bliver en anderledes oplevelse. Det er længe siden, jeg har oplevet så stemningsfyldt en film, og det er sgu lækkert at føle sig henført til et helt andet sted, selvom historien basalt set er meget enkel.

Der er reelt kun fire personer i filmen (to kvinder og to mænd), men samspillet er så energisk og stemningsfyldt i hver eneste scene, at det på ingen måder føles mangelfuldt. Med andre ord, så leverer alle skuespillerne nogle kraftpræstationer, og da det primært er gennem dialog og kropssprog, er det bestemt imponerende.

For mig er det dog alligevel især svenske Alicia Vikander (En Kongelig Affære og den kommende genindspilning af The Man From U.N.C.L.E.) og Oscar Issac (A Most Violent Year og den kommende Star Wars: The Force Awakens), der brænder virkelig igennem.

Effekterne i Ex Machina er virkelig imponerende lavet. Man godtager fuldstændig, at man sidder og ser en robot-kvinde med et kønt ansigt – det virker nærmest naturligt. Det er selvfølgelig en fin kombination af CGI og Alicia Vikanders præstation, men alligevel…

Filmen er skrevet og instrueret af Alex Garland, og mens Ex Machina er hans imponerende instruktørdebut, så har han allerede skrevet manuskript til bl.a. Danny Boyle filmene 28 Dage Senere og Sunshine (ligesom han også skrev bogen The Beach, som også Danny Boyle filmatiserede).

Vi glæder os vanvittigt meget til næste film fra Alex Garlands hånd… og selvom den snigende uhygge og gennemgående ubehag i Ex Machina er gennemført og elegant, så må næste skud på stammen, da meget gerne være noget gedigen horror!

Fakta

DVD-premiere: 21-08-2015
Genre: Thriller, Science Fiction
Instruktør: Alex Garland
Medvirkende: Domhnall Gleeson, Oscar Isaac, Alicia Vikander m.fl.

Plot

Ex Machina handler om Caleb, en 24-årig programmør. Han arbejder hos verdens største internetfirma, og en dag vinder han en konkurrence, hvor præmien er at komme på en uges ferie i bjergene hos den menneskesky direktør for firmaet. Men da Caleb ankommer til landstedet finder han ud af, at han er del af et underligt, men fascinerende eksperiment. Han skal interagere med verdens første rigtige kunstige intelligens. Som er i kroppen på en smuk robotkvinde.