GODZILLA x KONG: THE NEW EMPIRE er nu på Max, og den seneste Kaiju-film er et sandt monster-action-eventyr. Jeg nød den meget mere, end jeg havde forventet. Læs hele vores anmeldelse af Godzilla x Kong: The New Empire her!

GODZILLA x KONG: THE NEW EMPIRE er nu kommet på Max. Selvom jeg altid foretrækker at se disse monsterfilm (eller Kaiju for at være præcis) på det store lærred, nåede jeg aldrig at se den i en biograf.

Alligevel mener jeg faktisk, at den bedste måde at se enhver monsterfilm på er i en biograf. Jeg må dog indrømme, at jeg også nød at se denne på Max. Den officielle spilletid er 1 time og 55 minutter, men de sidste ni minutter eller deromkring er rulletekster. Bare så du ved det.

Læs videre på vores Godzilla x Kong: The New Empire anmeldelse nedenfor. Du kan se den på Max fra den 4. juli 2024.

Et episk monstereventyr

Når det kommer til Kaiju-film, er “episk” altid det rigtige ord. Det er bare så stort, at ordet føles passende. Både på grund af den store størrelse af titelkaraktererne og den verdensopbygning, der er forbundet med dem.

I Godzilla x Kong følger det filmiske Monsterverse op på det episke slag fra Godzilla vs. Kong (2021). Da denne film åbner, regerer Godzilla over vores planets overflade, mens Kong er i Hollow Earth. Han er ensom, men det er en verden, der passer ham.

DU KAN MÅSKE OGSÅ LIDE…

Den japanske Godzilla-film Godzilla Minus One, som er på Netflix >

Jeg er en helt generelt vild med enhver form for eventyrfilm. Fra Jumanji‘s verden til The Mummy eller Indiana Jones. Hvad kan jeg sige, det er bare min svaghed. Og det er Kaijus også, hvilket resulterede i, at jeg nød denne film meget mere, end jeg havde forventet.

Godzilla x Kong: The New Empire – Anmeldelse | Max Monsterfilm

Menneskehedens og Kaijus’ historie

Mens Kaiju’erne naturligvis er nøglepersoner i historien, er der også en masse menneskelige karakterer i centrum af de begivenheder, der udspiller sig. Baseret på traileren forventede jeg ikke meget af de menneskelige karakterer, men de fungerer bedre end nogensinde.

Rebecca Hall (Resurrection), Brian Tyree Henry (Class of ’09) og Dan Stevens (Abigail) er alle vidunderlige. Ligesom barneskuespilleren Kaylee Hottle (Godzilla vs. Kong), der spiller en nøglerolle.

Uden at give for meget af plottet væk, kan jeg sige, at meget af filmen udspiller sig i Hollow Earth. Dette giver et fantastisk landskab og endnu mere baggrund om de mytiske Kaiju-skabninger. Inklusiv hvordan de blev bundet til menneskeheden for evigt.

Se Godzilla x Kong: The New Empire på Max nu!

Adam Wingard er instruktøren af Godzilla x Kong: The New Empire. Jeg har været fan af ham siden You’re Next (2011), hvilket kan være grunden til, at jeg var dybt skuffet over Blair Witch (2016).

Med både Godzilla vs. Kong (2021) og denne film, føler jeg, at Adam Wingard er ved at komme tilbage på sporet. I hvert fald for mig.

Historien kommer fra Terry Rossio, Adam Wingard og Simon Barrett (You’re Next), mens selve manuskriptet er skrevet af Terry Rossio, Simon Barrett og Jeremy Slater (The Umbrella Academy).

Som en, der ikke kunne lide traileren, var dette en god oplevelse. For mig fik traileren filmen til at ligne et computerspil eller en animeret film. Dem nyder jeg også, men ikke til en Godzilla- eller Kong-film.

Jeg blev glædeligt overrasket nu, da jeg så denne i hjemmebiografen, og den er faktisk så meget bedre end forventet. Tjek den ud på Max nu, hvor den er tilføjet denne streamingplatform.

Godzilla x Kong: The New Empire er på Max fra den 4. juli 2024.

FAKTA

Instruktør: Adam Wingard
Manuskript: Terry Rossio, Simon Barrett, Jeremy Slater
Medvirkende: Rebecca Hall, Dan Stevens, Brian Tyree Henry, Kaylee Hottle, Alex Ferns, Fala Chen

Plot

Det ultimative team af titaner! Godzilla og Kong står over for en kolossal trussel fra Hollow World, som udfordrer deres og vores eksistens.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg