Læsetid ca. < 1 minut

:: Anmeldelse ::

Vi har hørt meget om denne film, og forventningerne var – indrømmet – sat allerhelvedes højt. Men ‘Grace’ skuffede så absolut ikke. Der er ikke meget fart over feltet, men til gengæld er der den snigende uhygge, som hele tiden holder beskueren på sædekanten… Og selv hvis du ikke hopper i sædet, så skal du nok få lyst til at dække øjnene flere gange. 

Det spændende ved ‘Grace’ er helt klart, at alle uden undtagelse har deres mangler og små – eller store – psykoser, selv om persongalleriet på overfladen ser ganske tilforladeligt ud. Om det så er kærlighed, fetish eller ønsker for fremtiden, der er drivkraften, så er handlingerne ofte et godt stykke forbi moralske grænser. Men man forstår det. Man kan forholde sig til det, og det virker ikke vanvittigt, når man forstår personernes bevæggrunde. 

Hovedrollen spilles helt delikat og stærkt af Jordan Ladd (Cabin Fever, Hostel 2), som må komme udover sine vegatariske vaner for sin babys skyld. Men især også Samantha Ferris (The 4400) og Gabrielle Rose udmærker sig som hhv. jordmoder og svigermor til hovedrolle karakteren. 

Hvornår den kommer ud herhjemme er fortsat uvist, og vi kunne ikke vente længere, så vi anbefaler varmt at købe den amerikanske udgave, hvis du vil opleve en virkelig god gyser af thriller varianten. Og så vil vi da gerne opfordre de danske distributører til at få fingrene i denne film, så den kan udkomme på det danske marked! 

:: Heaven of Trivia ::

Rygterne om denne films groteske natur gik meget hurtigt i horror-verdenen, da det kom ud, at 2 tilskuere var besvimet til screeningen af filmen ved Sundance.

Fakta

(Originaltitel: Grace)

På DVD: 15-09-2009 (region 1)
Genre: Gyser / Thriller
Instr.: Paul Solet
Medv.: Jordan Ladd, Stephen Park, Gabrielle Rose, Samantha Ferris, m.fl. 
Land: USA, 2009