:: Anmeldelse ::

Vi har hørt meget om denne film, og forventningerne var – indrømmet – sat allerhelvedes højt. Men ‘Grace’ skuffede så absolut ikke. Der er ikke meget fart over feltet, men til gengæld er der den snigende uhygge, som hele tiden holder beskueren på sædekanten… Og selv hvis du ikke hopper i sædet, så skal du nok få lyst til at dække øjnene flere gange. 

Det spændende ved ‘Grace’ er helt klart, at alle uden undtagelse har deres mangler og små – eller store – psykoser, selv om persongalleriet på overfladen ser ganske tilforladeligt ud. Om det så er kærlighed, fetish eller ønsker for fremtiden, der er drivkraften, så er handlingerne ofte et godt stykke forbi moralske grænser. Men man forstår det. Man kan forholde sig til det, og det virker ikke vanvittigt, når man forstår personernes bevæggrunde. 

Hovedrollen spilles helt delikat og stærkt af Jordan Ladd (Cabin Fever, Hostel 2), som må komme udover sine vegatariske vaner for sin babys skyld. Men især også Samantha Ferris (The 4400) og Gabrielle Rose udmærker sig som hhv. jordmoder og svigermor til hovedrolle karakteren. 

Hvornår den kommer ud herhjemme er fortsat uvist, og vi kunne ikke vente længere, så vi anbefaler varmt at købe den amerikanske udgave, hvis du vil opleve en virkelig god gyser af thriller varianten. Og så vil vi da gerne opfordre de danske distributører til at få fingrene i denne film, så den kan udkomme på det danske marked! 

:: Heaven of Trivia ::

Rygterne om denne films groteske natur gik meget hurtigt i horror-verdenen, da det kom ud, at 2 tilskuere var besvimet til screeningen af filmen ved Sundance.

Fakta

(Originaltitel: Grace)

På DVD: 15-09-2009 (region 1)
Genre: Gyser / Thriller
Instr.: Paul Solet
Medv.: Jordan Ladd, Stephen Park, Gabrielle Rose, Samantha Ferris, m.fl. 
Land: USA, 2009

Om forfatteren

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.