GRIMCUTTY på Disney+ er en ny gyserfilm om et skræmmende internetmeme – ikke ulig Slenderman. Dette gysermysterium fungerer dog overraskende godt. Og har også nogle sociale kommentarer. Læs hele vores anmeldelse af Grimcutty her!

GRIMCUTTY er en ny Disney-gyserfilm, der udgives denne Halloween-måned. Plottet i denne film udspiller sig over en kort periode og indeholder et skræmmende internetmeme, der træder ind i den virkelige verden. I den forstand minder det meget om Slenderman.

DU KAN MÅSKE OGSÅ LIDE:

Vores anmeldelse af Beware the Slenderman >

Ligesom Slenderman har dette væsen også lange ben og arme, store hænder og et stort ansigt med et sygt rædselsmil. For mig fungerer denne Disney-gyserfilm dog noget bedre på grund af det tilføjede element af social kommentar.

Læs videre på vores Grimcutty filmanmeldelse nedenfor. Filmen er ude på Disney+ under Star-sektionen fra den 10. oktober 2022.

Den fungerer bedre end forventet

Som allerede beskrevet ovenfor, er der masser af grund til at sammenligne Slenderman (eller Slender Man) med Grimcutty. Begge er baseret på internetmemer (af creepypasta-typen), de er overnaturlige væsener med lange lemmer, og de går efter børn og teenagere.

I modsætning til Slender Man er Grimcutty dog ikke ansigtsløs. Dette monster har et stort hoved med et smil, der ser ud til at strække sig fra øre til øre på en truende måde. Nå ja, og røde øjne, der ser ud til at gløde.

Slender Man-filmen, der blev lavet, var ikke ligefrem god – mildest talt. Objektivt set var det bare en sjusket produktion, der ville tjene penge på hypen og faktisk ikke lave en anstændig film. Subjektivt set manglede historien noget fylde, og den havde hverken gennemarbejdet morale eller underholdningsværdi af nogen art.

Grimcutty er en langt bedre produktion med en bedre historie og nogle vigtige moraler.

Grimcutty – Anmeldelse | Gyserfilm på Disney+

Giv vanviddet næring

Undertitlen for Grimcutty er “Feed the Frenzy” (direkte oversat: Giv vanviddet næring), hvilket giver god mening. Som det ofte er tilfældet, ser denne internetmeme ud til virkelig at trives, når folk taler om det.

Og de mennesker, der taler om det, er ikke børnene, som ellers ser ud til at være påvirket af det.

Nej, det hele stammer fra en “mommyblogger”, som får alle forældrene i panik. Teenagere ved normalt intet om dette internetmeme, før forældrene forsøger at advare dem om det. Og dermed er de med til at sprede budskabet og få det til at vokse sig større og stærkere.

Da det spredes via internettet (som internetmemes gør), forsøger forældrene også at tage alle online-enheder fra deres børn. Uagtet, at de har brug for disse genstande for at udføre deres skolearbejde. Det er det perfekte eksempel på forældre, der forsøger at “hjælpe deres børn” uden virkelig at forstå, hvad der foregår.

Forældre taler med forældre, mens børnene (teenagere og yngre) taler med hinanden og er forvirrede over deres forældres mystiske, og identiske, adfærd. Dette gør Grimcutty relevant på måder, jeg aldrig havde forventet.

Se Grimcutty på Disney+ nu!

John Ross er manuskriptforfatter og instruktør af Grimcutty, og han har tydeligvis en enorm passion for gyser- og genrehistorier. Han skrev og instruerede også sci-fi-mysteriet Freaky Faron i 2006, men bortset fra dette plejer han at arbejde på kortfilm og tv-serier.

Senest The Birch-serien på Facebook Watch. Han arbejdede dog også på Don’t Watch This gyser-miniserien samt 1 Minute HorrorBite Size Horror og Bite Size Halloween. Så ja, en masse horror.

Skuespillerne i Grimcutty består af både nye og kendte ansigter. Den har Sara Wolfkind, Shannyn Sossamon, Usman Ally og Alona Tal i de større roller. For blot at nævne nogle få. Og selvom rollebesætningen fungerer godt, er historien det, der holder den interessant.

Jeg tror aldrig, jeg kommer til at se den igen, men jeg var godt underholdt ved dette første gennemsyn.

Grimcutty udkommer på Disney+ Star-sektionen den 10. oktober 2022.

FAKTA

Instruktør: John William Ross
Manuskript: John William Ross
Medvirkende: Sara Wolfkind, Usman Ally, Shannyn Sossamon, Callan Farris, Alona Tal, Kayden Koshalev, Joel Ezra Hebner

Plot

En teenagepige i en forstad og hendes lillebror skal stoppe et skrækindjagende internet-meme, der er blevet bragt til live af deres forældres hysteri.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg