INFINITE er en ny sci-fi action thriller, der starter rigtig godt. En spændende og intelligent historie sætter rammerne. Desværre slutter den noget mere klodset, men dog med et visuelt flot actionbrag. Generelt en typisk Mark Wahlberg-film. Læs vores fulde Infinite filmanmeldelse her!

INFINITE er en ny sci-fi action-thriller med Mark Wahlberg i hovedrollen. Når det er en “Mark Wahlberg-film”, forventer jeg som udgangspunkt en underholdende actionfilm. Til gengæld har jeg aldrig den helt store tiltro til en dybere eller egentlig meningsfuld historie. Det får man dog med denne film.

Men dog kun til en vis grad, for vi ender i de sædvanlige action-scener. Bevares, det er et flot actionbrag, men hvor ville filmen have været uendeligt meget bedre, hvis intensiteten fra første tredjedel var blevet bevaret. Man kan næsten forestille sig, hvordan selvsamme historie kunne været blevet et mesterværk i hænderne på Christopher Nolan og med et (til dels) andet cast.

Læs videre på vores Infinite filmanmeldelse herunder, og find filmen på Paramount+ nu!

Fantastisk stærk begyndelse

Da Infinite startede, var jeg overraskende godt underholdt. Der var en energi og intensitet, som jeg ikke helt forventede. Filmen indledes med Dylan O’Brien (Love and Monsters), som jeg altid synes er ret fantastisk. Dog er det især hans humor og sårbarhed, der fungerer for mig normalt, og her i Infinite er det ikke de virkemidler, han bruger.

VARM ANBEFALING HERFRA

Netflix-filmen Love and Monsters, med alverdens monstre og Dylan O’Brien i hovedrollen, er solid underholdning >

Faktisk mindede filmen mig om The Old Guard indledningsvist, og dét er altså en god ting i min bog!

Selv da Mark Wahlberg kommer ind som hovedperson efter et tidshop, så fungerer historien stadig for mig. Hele første halvdel af denne film er overraskende god. Det fejler dog med sidste halvdel, hvor action-delen får lov til at overtage. Ofte på bekostning af basal logik og historiens kvalitet.

Infinite – Anmeldelse

Skuespillere med lidt atypiske præstationer

Mark Wahlberg kommer med en ret klassisk præstation, så han leverer den vare, der forventes. Han får endda lidt mere at arbejde med helt indledningsvist. Chiwetel Ejiofor (The Old Guard, 12 Years a Slave) er også rigtig god som skurken. Også selvom du nok kommer til at gætte, hvordan filmen ender for ham. Altså, sådan helt konkret.

Til gengæld er der også en del skuespillere, der kommer til at levere lidt atypiske præstationer. Eller mere konkret: De er bare slet ikke så gode som normalt.

Her må jeg desværre nævne Sophie Cookson, som vi ser alt for lidt til. Hun var skøn i både The Kingsman (2014) og Netflix-serien Gypsy. I Infinite er det dog som om, hun bliver bedt om at overspille voldsomt i sidste halvdel. Det ligner hende altså ikke! Det samme gælder islandske Jóhannes Haukur Jóhannesson (The Innocents), der skal levere nogle tåkrummende replikker.

Se Infinite på Paramount+ nu!

Antoine Fuqua har instrueret Infinite, og det er langt fra hans første actionfilm. Han har instrueret film som The Equalizer (og dens opfølger) samt The Magnificent Seven (2016), boksefilmen Southpaw (2015) og Shoooter fra 2007, der også havde Mark Wahlberg i hovedrollen.

Hans næste film (der er færdigproduceret) er i øvrigt The Guilty, som er den amerikanske genindspilning af den danske Den skyldige (2018). Nu med et manuskript, skrevet af Nic Pizzolatto, der er skaberen bag True Detective tv-serien.

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af True Detective sæson 3 her >

Infinite er baseret på bogen “The Reincarnationist Papers” af D. Eric Maikranz. Og ja, jeg er faktisk lidt nysgerrig på at læse bogen, da historien grundlæggende fungerer. Ian Shorr (Splinter) har skrevet manuskriptet, mens Todd Stein (2:22) bliver krediteret for at have adapteret bogen til skærmen.

Nu er der efterhånden en del danskere, der har Paramount+ som del af en tv-pakke. Har du YouSee, kan du finde filmen ved at søge efter titlen og se den. Ganske gratis! Og ja, som eksempelvis en fredagsfilm efter en lang uge, så er den ret oplagt til uforpligtende underholdning. Dog ikke denne kommende fredag, der jo er en “fredag den 13.” og derfor dedikeret til gyserfilm!

Infinite kan ses på Paramount+ fra den 11. august 2021. Den kan derudover købes digitalt fra 11. august 2021 og lejes fra 25. august 2021.

FAKTA

Instruktør: Antoine Fuqua
Manuskript: Ian Shorr, Todd Stein, D. Eric Maikranz
Medvirkende: Mark Wahlberg, Chiwetel Ejiofor, Sophie Cookson, Jason Mantzoukas, Rupert Friend, Liz Carr, Toby Jones, Dylan O’Brien

Plot

For Evan McCauley hjemsøger evner, han aldrig har lært, og steder, han aldrig har været, hans hverdag. Selvmedicineret og på randen af et mentalt sammenbrud kommer en gruppe, der kalder sig selv “de uendelige” til undsætning og afslører, at hans minder er ægte – men fra flere tidligere liv. De uendelige kan bringe Evan ind i deres enestående verden, hvor få begavede mennesker får evnen til at blive genfødt med deres minder og viden fra århundreder. Med kritiske hemmeligheder begravet i sin fortid må Evan prøve at samarbejde med De uendelige for at finde svarene i hans minder i et kapløb mod tiden for at redde menneskeheden mod en af deres egne, der vil tilintetgøre den.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.