JOKO ANWAR’S NIGHTMARES AND DAYDREAMS på Netflix er en ny genre-antologiserie. De 7 afsnit er en god hybrid af horror, thriller og sci-fi. Læs vores fulde anmeldelse af Nightmares and Daydreams-serien her!

JOKO ANWAR’S NIGHTMARES AND DAYDREAMS er en ny Netflix-serie. Det er en gyser-, sci-fi- og thriller-antologiserie med syv separate historier. Ikke ulig Guillermo del Toros Cabinet of Curiosities, der udkom på Netflix i 2022.

I denne nye antologi ser vi almindelige mennesker havne i meget mærkelige situationer. Ofte med et overnaturligt element af en art. Denne første sæson har 7 afsnit, og historierne adskiller sig ret meget. Men på den gode måde!

Læs videre på vores anmeldelse af Nightmares and Daydreams-serien nedenfor. Du kan finde serien på Netflix fra 14. juni 2024.

En ny antologiserie fra Joko Anwar

Med Joko Anwar’s Nightmares and Daydreams venter et overjordisk univers på Netflix, hvor publikum fra hele verden kan tage med på rejsen. Som en, der elskede hans gyserfilm Satan’s Slaves fra 2017, har jeg været fan af Joko Anwars forskruede sind lige siden.

Denne nye Netflix-antologiserie er den første af sin slags på indonesisk, men det giver mening, at Netflix kommer på banen med noget nyt dér. I løbet af de seneste år har Netflix tilføjet en masse indonesiske titler, og gyserproduktioner har en tendens til at klare sig godt. Rigtig godt!

Selvom Joko Anwar’s Nightmares and Daydreams er en genreantologi i den overnaturlige sci-fi-genre, har den også meget gys. I den forstand mindede den mig meget om Black Mirror. Dog ikke med teknologien i højsædet, som vi kender der fra lige præcis dén succesfulde antologiserie.

I stedet er vi ude i det overnaturlige. Som titlen antyder, kan dette resultere i situationer, der enten er  som mareridt eller dagdrømme. Med andre ord er vi ude i regulær frygt for at undgå noget eller håbet om det, der gør dig lykkelig.

Joko Anwar’s Nightmares and Daydreams – Anmeldelse | Netflix-gyserserie

De syv afsnit af Nightmares and Daydreams

Selvom hvert afsnit i Nightmares and Daydreams byder på en unik historie, er der en sammenhæng. Det er trods alt en antologi. Hver historie har en nøgleperson, der oplever en mærkværdig hændelse af en art. Hvert afsnit udspiller sig et sted i perioden 1985 til 2024.

Selvom disse historier umiddelbart kan forekomme adskilte, er de altså forbundne. Hver enkelt historie giver indsigt i vores verdens oprindelse – og ikke mindst de mærkelige trusler mod menneskeheden, der er drivkraften for denne antologi.

 

Afsnit 1 ∙ Det gamle hus

En beskeden taxachauffør opdager et mystisk plejehjem for de ultrarige – men opdager hurtigt, at det gemmer på en uhyggelig hemmelighed.

Afsnit 2 ∙ Den forældreløse

Et fattigt par adopterer et forældreløst barn, der har en mystisk evne, som kan gøre dem rige på seks dage. Men på den syvende dag venter alvorlig fare.

Afsnit 3 ∙ Poesi og smerte

Mens hun kæmper for at færdiggøre sin seneste roman, opdager en forfatter, at hendes liv afspejler hendes hovedpersons.

Afsnit 4 ∙ Mødet

Et lokalsamfund af fiskere i fare for at blive smidt ud af deres hjem søger hjælp hos en tilbagetrukket mand, der tager et billede af et mystisk objekt på himlen.

Afsnit 5 ∙ Den anden side

En mands afstikker til en forladt biograf, hvor han engang arbejdede, ender med at få en uigenkaldelig indflydelse på hans liv.

Afsnit 6 ∙ Hypnotiseret

Desperat efter at tjene penge lærer en elektroniktekniker at hypnotisere andre mennesker, men han står hurtigt over for konsekvenserne af sine handlinger.

Afsnit 7 ∙ Postboks

En professionel diamanttaksator søger efter sin forsvundne søster og følger spor, der fører til en livsfarlig situation.

Se Nightmares and Daydreams på Netflix nu!

Skaberen af ​​Nightmares and Daydreams er Joko Anwar. Det siger næsten sig selv, da hans navn er lige der i den fulde titel. Plus, vi har nævnt det en del gange i dette skriv. Igen var dette også tilfældet med Guillermo del Toro og Cabinet of Curiosities, der også er en Netflix-produktion.

Der er flere instruktører på de syv afsnit. Joko Anwar skrev og instruerede det første afsnit, men fra afsnit 2 er der også andre forfattere og instruktører indover. Joko Anwar er stadig producer og overordnet skaber af serien.

Første afsnit er uhyggeligt stærkt – lige indtil det kammer over med brugen af CGI. Det tager dog intet fra historien, og hvis du er lige så lidt begejstret for (dårlig!) CGI, som vi er, vil det nok glæde dig, at de fleste afsnit er overvejende CGI-frie. Afsnit 1 kunne med praktiske effekter være en nyklassiker!

Hvis du er fan af genreproduktioner (og især Joko Anwar), bør du tjekke denne Netflix-serie ud.

Joko Anwar’s Nightmares and Daydreams har premiere på Netflix den 14. juni 2024.

FAKTA

Skaber: Joko Anwar
Instruktører: Joko Anwar, Tommy Dewo, Ray Farandy Pakpahan, Randolph Zaini
Medvirkende: Ario Bayu, Marissa Anita, Lukman Sardi, Nirina Zubir, Yoga Pratama, Kiki Narendra, Sita Nursanti, Fachry Albar, Asmara Abigail

Plot

Denne samling af syv surrealistiske fortællinger om overnaturlige sci-fi-fænomener er skabt af Joko Anwar.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg