KEEP SWEET: BØRN, BØN & MISBRUG på Netflix er en ny true-crime dokumentarserie med fire afsnit. Det er et fascinerende og skræmmende indblik i den Fundamentalistiske Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige. Læs hele vores anmeldelse af Keep Sweet: Børn, bøn og misbrug-serien her!

KEEP SWEET: BØRN, BØN & MISBRUG er en ny Netflix-dokumentarserie med fire afsnit. Det er true crime, da det hele handler om Fundamentalistiske Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige. På engelsk “Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints” eller bare FDLS. Nå ja, og den opsigtsvækkende kriminalsag mod Warren Jeffs især.

Det er relevant at se både for folk, der er bekendt med FDLS og Warren Jeffs, samt dem, der knap kender til de begåede forbrydelser. Alt sammen i Guds navn – selvom det faktisk handler mere om penge og magt. Men gør det ikke altid det?!

Det er et fascinerende indblik, så hvis du kan lide doku-serier om religion og religiøse sekter, skal du ikke gå glip af denne serie.

Læs videre på vores fulde Keep Sweet: Børn, bøn & misbrug serieanmeldelse nedenfor. Alle fire afsnit er ude på Netflix fra den 8. juni 2022.

Så meget misbrug!

Jeg husker, at jeg først hørte om Warren Jeffs og FDLS for mange år siden. Det var, da politiet (eller rettere FBI) ​​blev involveret i 2008, hvor deres forbrydelser blev meget tydelige. Men da dette skete, endte medierne også med at spille en stor rolle. Til at begynde med var det til Warren Jeffs fordel.

Jeg vil ikke sige, at det var til fordel for FDLS [den Fundamentalistiske Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige]. Det var det virkelig ikke, da medlemmerne af denne kirke ofte betalte for deres nye profets, Warren Jeffs, overdrevne livsstil – og magtmisbrug.

Jeg husker især tydeligt, at Oprah Winfrey besøgte FDLS for at høre om de problemer, der var fremme i medierne. “Problemerne” var, at mindreårige piger blev giftet bort og fik børn. Så det var faktisk meget alvorlige forbrydelser.

FDLS vidste dog tydeligvis virkelig, hvordan de skulle få PR-maskinen til at fungere til deres fordel. Noget, der bliver meget tydeligt i Keep Sweet: Børn, bøn & misbrug Netflix-dokumentaren. På engelsk har serien i øvrigt titlen Keep Sweet: Pray and Obey, men det var åbentbart ikke sigende nok til det danske publikum.

Keep Sweet: Børn, bøn & misbrug – Anmeldelse | Netflix dokumentarserie

En meget spændende og ærlig Netflix dokumentarserie

Det, der får dokumentarserien Keep Sweet: Børn, bøn & misbrug til at fungere så godt, er, at den har mange nøglepersoner med. Der er interviews med familiemedlemmer til Warren Jeffs og folk, der stadig har familiemedlemmer i den Fundamentalistiske Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige.

De var selv tidligere i FDLS. Nogle af dem er stadig ret religiøse, men efter at have indset, hvilken slags person Warren Jeffs var, forlod de FDLS. Af denne grund kan alle de interviewede fortælle om, hvordan og hvorfor det hele pludselig gik skævt.

FLERE DOKUMENTARER AF SAMME SLAGS

Læs også vores anmeldelse af Murder Among the Mormons på Netflix >

De prøver også at forklare det hjernevaskende element i det hele. Det er jo sjældent, at nogen aktivt tilvælger at “blive del af en kult”. Folk vælger at blive del af noget, de mener er godt og rigtigt for dem. Så indser de pludselig (og ofte alt for sent), at det er noget helt andet, de er blevet sovset ind i.

Dette plejer at resultere i et rigtigt WTF-øjeblik, som en af ​​kvinderne beskriver det.

Mens Warren Jeffs selv er “på flugt” ved at gemme sig i offentligheden og har det sjovt i Las Vegas og Disney World, kæmper alle andre tilbage i FLDS. Og alligevel støtter folk i FDLS ham stadig . Det er præcis derfor, jeg ikke stoler på organiseret religion.

Se Keep Sweet: Børn, bøn & misbrug serien på Netflix!

Rachel Dretzin (Who Killed Malcolm XFar From the Tree) er instruktøren af Keep Sweet dokumentarserien på Netflix.

For mig fungerer Keep Sweet så bemærkelsesværdigt godt, fordi de har formået at interviewe så mange relevante mennesker. Alle er villige til at være helt ærlige. Også selvom det ofte stiller dem selv i et dårligt lys. Men ok, de arbejder stadig på at acceptere det faktum, at de reelt var hjernevaskede.

De er også tydeligt traumatiserede og forsøger at hjælpe med at redde flere mennesker fra FDLS. De fire afsnit i denne Netflix dokumentarserie er fortalt på en meget kronologisk måde. Dette gør faktisk os, seerne, i stand til at forstå, hvordan det var, folk blev lullet ind i noget, der lyder (og er!) fuldstændig skørt.

Du skal bestemt ikke gå glip af denne Netflix dokumentarserie, der er utrolig velproduceret. Og, ikke mindst, vanvittig interessant!

Keep Sweet: Børn, bøn & misbrug er ude på Netflix fra den 8. juni 2022.

Plot

Denne dokumentarserie giver indblik i Warren Jeffs’ tid i den Fundamentalistiske Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige og den opsigtsvækkende kriminalsag mod ham.