KRIDTSTREG på Netflix er en ny psykologisk thriller fra Spanien (org. titel Jaula, engelsk titel The Chalk Line). Den er baseret på en sand historie, som du måske genkender mod slutningen. Læs hele vores anmeldelse af Kridtstreg-filmen her!

KRIDTSTREG er en ny Netflix-thriller med masser af gys og mystik. Mysteriet fylder mest i første del, mens gyset tager over i tredje akt. Den er lidt slow-burn i starten, men slutningen er altså ren gys. Det eskalerer desuden ret hurtigt (og meget voldsomt) i sidste akt.

Dette er en spansk film (org. titel Jaula), og vi har en tendens til at elske disse produktioner. Ligesom vi har et svagt punkt for sydkoreanske produktioner. De er tilbøjelige til at bygge karakterer op og skabe mere dybde end bare jumpscares.

Da denne Netflix-film fra Spanien er baseret på (eller inspireret af) en sand historie, er den endnu mere dyster og brutal end “bare” fiktion!

Læs videre på vores Kridtstreg-filmanmeldelse nedenfor. Den har premiere på Netflix den 24. oktober 2022.

Stærke skuespillere leder an

De medvirkende i Kridtstreg leverer meget stærke og troværdige præstationer. Vi skal tvivle og blive irriterede over nogle af dem undervejs. Sådan er det bare, når et mysterium skal opklares. Nogle mennesker ønsker at give op, og andre bliver besatte.

Elena Anaya (Huden jeg bor i) er fantastisk, som altid. Hun spiller kvinden, der finder en lille pige, vandrende rundt alene i mørket og straks tager hende til sig. Hendes mand bliver spillet af Pablo Molinero, og mens han støtter sin kone og føler med pigen, er han også mere utryg ved situationen.

Som den lille 6-årige pige, Clara, ser vi den meget unge Eva Tennear, der her får debut som filmskuespiller. Hun gør et fantastisk stykke arbejde, så jeg formoder (og håber), at vi snart vil se hende igen.

Omkring to tredjedele inde holder historien pause et øjeblik for at vise et flashback, som burde få alle seere på rette spor. Det er her, du finder ud af, hvem historiens skurk er. Og hvordan alt det mærkelige, vi har set indtil videre, i virkeligheden er sket.

Med andre ord, bare hæng i, og du vil blive belønnet for din tålmodighed.

Kridtstreg (2022) – Anmeldelse | Netflix Thriller (The Chalk Line)

Kridtstreg på Netflix er baseret på en sand historie

Dette er endnu et tilfælde af, at det virkelige liv er værre end fiktion, eftersom Kridtstreg er baseret på en sand historie. Faktisk er den sande forbrydelse værre end det, vi ser i denne spanske Netflix-film.

Når du kommer til sidste akt af Kridtstreg, og mysteriet begynder at blive opklaret, vil du måske se et par ting, der virker bekendt. Det ved jeg bestemt, at jeg gjorde, og jeg sagde endda højt, at det mindede mig om en true crime-sag.

En af de helt store og absolut mest groteske og skræmmende forbrydelser begået i dette århundrede. Jeg vil ikke sige mere for at undgå spoilers.

LÆS EVENTUELT

Vores spoilerfyldte artikel om den rigtige sag >

Jeg kan dog sige, at flere nøgleelementer er hentet direkte fra den sande historie. Vi er et andet sted rent fysisk (i hvert fald til et punkt), og visse andre detaljer er blevet ændret.

Men det er stadig et tilfælde af, at Kridtstreg tydeligvis er baseret på denne sande historie. Endnu mere end nogle af de andre thrillere, der blot angiver at være “baseret på sande historier”, hvilket denne faktisk ikke gør!

Se Kridtstreg på Netflix nu!

Ignacio Tatay er instruktør og medforfatter på manuskriptet sammen med Isabel Peña. Dette er en spillefilmsdebut for Ignacio Tatay, som kun har lavet to kortfilm forud for denne film. Isabel Peña har til gengæld en del titler bag sig.

Herunder som medforfatter af det helt fantastiske seriemorderthriller May God Save Us (2016).

Som producenter af Kridtstreg finder vi Carolina Bang, Álex de la Iglesia og Araceli Pérez-Rastrilla. De tre arbejdede også på gyserkomedien The Bar (2017), mens Caroline Bang og Álex de la Iglesia også arbejdede på 30 Coins gyserserien på HBO.

Mens denne spanske thriller starter langsomt, belønner den helt sikkert seerne i sidste akt. En virkelig skræmmende historie udspiller sig, som netop er den del, der er baseret på en sand historie. Gå ikke glip af denne film!

Kridtstreg (på engelsk: The Chalk Line) er på Netflix fra den 24. oktober 2022.

FAKTA

Instruktør: Ignacio Tatay
Manuskript: Isabel Peña, Ignacio Tatay
Medvirkende: Elena Anaya, Pablo Molinero, Eva Tennear, Eva Llorach, Carlos Santos, Esther Acebo, Mona Martínez, Sonia Almarcha

Plot

Efter et ægtepar finder et traumatiseret barn med ukendt baggrund, må konen, Paula, afkode pigens mærkelige opførsel for at låse op for hendes identitet og mørke fortid.

Om forfatteren

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.