LONG WEEKEND er en thriller, der egentlig er en genindspilning, med Jim Caviezel i hovedrollen. Og den er ganske anbefalelsesværdig. Læs vores anmeldelse her!

Hele stemningen i ‘Long Weekend’ er fastlagt helt fra starten, og man bliver derfor trukket ind i filmens univers på meget elegant vis.

Nu er det altid ærgerligt, hvis en skuespiller holdes fast i én bestemt rolle. Selvom Jim Caviezel har lavet rigtig mange spændende film og ekstremt flotte præstationer (ikke mindst i ‘Frequency’ fra 2000), så vil jeg altid se ham som Jesus efter ‘The Passion of the Christ’ (2004).

Han er dog på ingen måde som Jesus i denne rolle, så det kom jeg meget hurtigt ud over. Faktisk er han et ret dumt svin, der tager mange hovedrystende dumme beslutninger.

Der er også kun to personer med i 95% af filmen foruden deres hund “Cricket”, som spilles af hunden Star og velfortjent nævnes som tredje medvirkende under rulleteksterne.

Den kvindelige skuespiller, Claudia Karvan, er absolut heller ikke et ubeskrevet blad, og for os horrorfans er hun næsten allerede et velkendt ansigt efter hendes rolle i ‘Daybreakers‘ (2009), hvor hun hjælper Ethan Hawks karakter med at redde hele menneskeheden.

Interessant plot løfter niveauet

Det virkelig interessante plot, som gør ‘Long Weekend’ så anderledes end de andre thrillere på markedet, er at det er os selv, der er skurken.

Den er på ingen måde overdrevent belærende, men viser dog – med meget enkle virkemidler – hvordan vi misbruger naturen uden egentlig at tænke over det. Derfor er Moder natur heller ikke fjenden, men derimod helten.

Instruktøren, Jamie Blanks, er ellers kendt for at lave de helt traditionelle horrorfilm, og han stod bag den første “Urban Legend” fra 1993, men han har dog ikke lavet mere end en håndfuld film i alt. Hver film har dog en tendens til at holde spændingsniveauet godt og være solid underholdning.

‘Long Weekend’ er anderledes og spændende, men ikke nødvendigvis bedre end så mange andre film i genren. Den er dog anbefalelsesværdig.

:: Heaven of Trivia ::

Jamie Blanks har både instrueret, redigeret og leveret musik til ‘Long Weekend’. Filmen er egentlig en remake, da den allerede blev lavet i 1978 af Colin Eggleston – begge film er baseret på Everett De Roches manuskript. Første version af filmen blev vist ved Cannes Film festival og vandt bl.a. også flere priser ved Sitges – Catalonian International Film Festival.

Fakta

På DVD/Blu-ray: 27-07-2010
Genre: Gyser | Thriller | Drama
Instr.: Jamie Blanks
Medv.: Jim Caviezel, Claudia Karvan, Robert Taylor, John Brumpton m. fl.
Land: Australien, 2008

Plot:

Den dag, naturen slår tilbage, vil man helst ikke befinde sig netop der, hvor Peter og Carla netop har slået deres telt op. De skal tilbringe en weekend sammen i det fjerne paradis Moondah Beach, en isoleret vildmark, der ikke tolererer nogen uvedkommende, skal det vise sig. Deres brud mod naturens love kan kun straffes med døden – og pludselig opdager de hundredvis af øjne, der rettes mod dem fra mørket blandt træerne. Paradiset forvandles til et helvede i løbet af en nat.

Om forfatteren

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.