NO EXIT på Disney+ er en ny thriller med flere kendte ansigter. Den har et plot, der føles underligt velkendt, og så alligevel ikke. Jeg sad faktisk og ventede på et twist, der aldrig kom. Læs vores fulde No Exit filmanmeldelse her!

NO EXIT er en ny Disney+ thriller, der byder på en række kendte ansigter, men ingen egentlige super-kendte navne. Det er en mysterie-thriller med elementer af gys. Noget, der burde ramme en bred målgruppe. Mig selv inklusiv.

Undervejs kunne jeg bare ikke lade være med at tænke, at jeg så noget, der føltes meget bekendt. Filmen udviklede sig på måder, der fik mig til at vente på et stort twist. I stedet føltes det hele lidt forceret, og jeg ventede forgæves på de store overraskelser.

Læs videre på vores spoilerfri No Exit anmeldelse, og find filmen på Disney+ under Star-sektionen.

Jeg troede, jeg havde gættet det hele

Jeg må indrømme, at jeg fik en kæmpe Identity (2003) association fra denne thriller, hvilket ikke holdt stik. Så tro ikke, at du har gættet det hele på forhånd. Jeg forventede bare, at der ville komme nogle twist i historien, der mindede om Identity, da omstændighederne føltes så ens undervejs.

På trods af, at de to film undervejs virker lidt ens, så er de det altså ikke i sidste ende. No Exit byder ikke på de helt store overraskelser, og de twist, der kommer, fungerede ikke for mig. Des længere ind i historien, vi kommer, jo mere bevæger filmen sig væk fra den retning, der fungerede.

I No Exit er misbrugeren Darby på vej hjem, da hendes mor er røget på hospitalet. Eller rettere, hun stikker af fra endnu et rehabiliteringsforsøg. Hun lander dog hurtigt i en snestorm og bliver tvunget til at søge ly på en rasteplads med en gruppe fremmede.

Der opdager hun ret hurtigt en kidnappet pige i en varevogn på parkeringspladsen. Hun skal altså nu finde ud af, hvem kidnapperen er. For det må jo være én af de fremmede i gruppen.

No Exit anmeldelse | Disney+ gyserfilm

Havana Rose Liu i hovedrollen

Den store hovedrolle som Darby spilles af Havana Rose Liu, der får sin hovedrolledebut i en spillefilm. Hun spiller en karakter, der minder om Zendayas Emmy-vindende “Rue” fra Euphoria (2019-).

Eller i hvert fald en light version af denne karakter. Og det er ikke på grund af Havana Rose Lius præstation, filmen fejler på flere områder. Hun klarer det faktisk fint. Det er selve manuskriptet, den er gal med.

Blandt andre medvirkende i No Exit ses Dale Dickey (True BloodUnbelievable) og Dennis Haysbert (24Secret Obsession) som et ægtepar. Derudover er der David Rysdahl, Danny Ramirez og Mila Harris, der alle leverer solide præstationer, men manuskriptet giver dem ikke så pokkers meget egentligt “kød” at arbejde med.

Se No Exit på Disney+

Filmen er instrueret af Damien Power, og hans debutfilm var en, vi virkelig nød. Det var nemlig den australske gyserfilm Killing Ground fra 2016. Det betyder, at No Exit er blot hans anden spillefilm.

Med Killing Ground skrev han selv manuskriptet, og jeg håber virkelig, at han får mulighed for både at skrive og instruere hans næste film. For slutresultatet var tydeligvis meget bedre. Ikke at jeg har noget at udsætte på instruktionen af denne film. Problemerne ligger helt sikkert i selve historien i manuskriptet.

Manuskriptet er baseret på Taylor Adams’ roman fra 2017. Jeg har ikke læst bogen, så jeg kan ikke udtale mig om selve adaptionen. Men selve manuskriptet er skrevet af Andrew Barrer (Haunt fra 2013) og Gabriel Ferrari. De har tidligere arbejdet sammen på Ant-Man and the Wasp, så de er vant til at samarbejde.

Derudover har Scott Frank været inde over manuskriptet. Han har skrevet på spændende film som Minority Report (2002) og Logan (2017). Og han har også arbejdet på Netflix-serier som The Queen’s Gambit og Godless. Med andre ord har der været nogle rigtig gode forfattere inde over denne film. Slutresultatet er dog en ganske glansløs film.

Filmen er ikke decideret dårlig. Den er bare heller ikke god. Og i øvrigt ganske forglemmelig. Det i sig selv er jo en skam. Især når det er emner som kidnapning af (og handel med) børn, stofmisbrug og gambling, der dækkes.

NO EXIT kan ses på Disney+ Star-sektionen fra fredag den 25. februar 2022 kl. 9.00.

FAKTA

Instruktør: Damien Power
Manuskript: Taylor Adams, Andrew Barrer, Gabriel Ferrari
Medvirkende: Havana Rose Liu, Danny Ramirez, David Rysdahl, Mila Harris, Dennis Haysbert, Dale Dickey

Plot

En ung kvinde er på vej til en familiekrise, men hun strander i en snestorm og bliver tvunget til at søge ly på en motorvejsrasteplads med en gruppe fremmede. Da hun opdager en kidnappet pige i en varevogn på parkeringspladsen, kastes hun ud i en forfærdelig kamp om liv-eller-død for at finde ud af, hvem kidnapperen er.

Om forfatteren

  • Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.