OUTSIDE THE WIRE er en ny Netflix sci-fi actionfilm, der starter rigtig godt, men slutter på en noget stereotyp måde. Vi går fra en fortælling med kritik og kant til en slutning med fuld smæk på klichéerne. Læs vores fulde Outside the Wire filmanmeldelse her!

OUTSIDE THE WIRE er en ny Netflix sci-fi actionfilm med en yderst velspillende Anthony Mackie (“Falcon” i Avengers) og ditto Damson Idris (HBO-serien Snowfall) i hovedrollerne. Ikke mindst da plottet slet ikke er så velkendt, som man umiddelbart skulle tro, og de derfor får en del at arbejde med.

Foruden soldat-droider og andre spændende sci-fi elementer, så har historien rent faktisk noget på hjerte.

Læs videre på vores Outside the Wire filmanmeldelse herunder, og find filmen på Netflix fra 15. januar 2021.

Krig i gråzonen

I Outside the Wire er “de gode” og “de onde” for én gangs skyld ikke så lette at genkende. Vi er ikke i en sort-hvid verden, hvor du lynhurtigt kan gennemskue, hvem der kæmper de godes sag. Faktisk er det hele én stor gråzone, og vi får smidt fakta i hovedet, til vi er helt forvirret.

Men det er nødvendigt og giver mening, da intet jo er helt simpelt i krig. Vi hører og opsøger de nødvendige fakta og resten må være et nødvendigt onde. Ikke mindst når det gælder de ofre, man aktivt skal til- eller fravælge.

Det er en kæmpe styrke for en tilsyneladende tilforladelig Netflix sci-fi actionfilm. Derfor starter det også rigtig godt. Desværre slutter filmen altså på en noget stereotyp måde. Vi går fra en fortælling med kritik og kant til en slutning med fuld smæk på klichéerne. Det er en skam.

Jeg forventede hele tiden, at der skulle komme et ekstra twist, så vi kunne komme tilbage til kernen, hvor vi befinder os i gråtoner og i en gråzone. Men nej!

Outside the Wire – Netflix anmeldelse

Netflix-film med Pilou Asbæk

Ja, vores egen Pilou Asbæk er simpelthen skurken i denne Netflix-film. Eller altså, det er jo som nævnt ovenfor ikke helt så sort-hvidt, men jo, Pilou Asbæk er den store våbenhandler skurke-karakter.

Nu er jeg personligt ret glad for Pilou Asbæk, der bestemt ikke bliver udfordret det mindste med hans ret en-dimensionelle karakter i Outside the Wire. Til gengæld leverer han det, han skal, og så har han jo gjort sit job, så det behøver vi ikke vade i.

Han er bestemt ikke dårlig. Tværtimod. Han er bare næsten ikke med i denne film. Bevares, vi ser billeder af ham fra starten, så vi ved, at han er skurken, der skal opsøges. Men altså, når vi taler live-action skærmtid, hvor han rent faktisk er med og har replikker? Så er det virkelig ikke mange minutter, vi ser den gode Pilou.

Ja, Pilou Asbæk er med i denne Netflix-film, og han spiller en nøglekarakter, men han er saftsuseme ikke meget med!

Outside the Wire – Netflix anmeldelse

Se Outside the Wire på Netflix!

Det er den svenske instruktør Mikael Håfström, der har instrueret Outside the Wire, og det har han gjort godt. Tempoet holder, og den visuelle stil passer perfekt til en sci-fi actionbasker som denne. Mikael Håfström har tidligere instrueret Stephen King-adaptionen 1408 (2007) og gyseren Ritualet (2011).

Når det gælder action har han instruktør-erfaring fra Schwarzenegger-Stallone-filmen Escape Plan. Som nævnt flere gange allerede, så ødelagde slutningen selve helhedsoplevelsen for mig. Jeg har ret svært ved at tro, at det har været den oprindelige slutning, men det er måske bare selvbedrag.

Måske du, kære læser, ser Outside the Wire og synes, det er den fedeste slutning. Jeg tror, der vil være ret delte meninger, men til gengæld er der smæk på action-delen hele vejen igennem og nogle fede sci-fi plot-elementer undervejs.

Outside the Wire har premiere på Netflix den 15. januar 2021.

FAKTA

Instruktør: Mikael Håfström
Manuskript: Rob Yescombe & Rowan Athale
Medvirkende: Anthony Mackie, Damson Idris, Enzo Cilenti, Emily Beecham, Michael Kelly, Pilou Asbæk

Plot

I en nær fremtid befinder en dronepilot sig i en krigszone, og sammen med en tophemmelig androide skal han udføre en mission for at stoppe et atomangreb.

Forfatter

  • ScreamQueen

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg