Predestination er en visuel lækkerbisken i sci-fi-thriller genren.

Indrømmet, der er en del mere science fiction og thriller over Predestination, end der er horror. Men det ændrer ikke på, at den også er godt og grundigt uhyggelig i hele grundtanken.

Vi er ude i både tidsrejse, kønsskifte, forhindring af massemord og en hulens andre ting, så man skal bevare koncentrationen og holde tungen lige i munden undervejs.

Jeg må dog blankt erkende, at jeg var gennemført underholdt, og lod mig rive med i hele plottet. Historien var ikke helt problemfri, da der virkelig er mange detaljer at holde styr på, og man skal være lidt kreativ i sin tankegang og nok en del mere open-minded, end man normalt vil forvente af en film som denne. Også selvom det er en ret rendyrket science fiction film – men det er en imponerende fortælling.

Visuelt er det også en ren lækkerbisken, og det betyder virkelig meget, når man skal fastholdes i brødrene Spierig’s fantastiske fortælling – jeg vil gå så langt som at kaste mig ud i en sammenligning med Christopher Nolan og hans universer. Det er heller ikke ligefrem første gang, Ethan Hawke har samarbejde med de to brødre, Michael og Peter. De har tidligere samarbejdet på den fremragende Daybreakers, og det lader til at være et samarbejde, der klæder alle parter.

Jeg kan snildt forestille mig, at flere elementer af historien var faldet mere igennem, hvis ikke det var for Ethan Hawke i hovedrollen. Han gør det godt og er stabil som den reelle røde tråd i historien – på den måde er han fortælleren, der holder publikum i hånden gennem hele filmen.

Der er et par ting, jeg ville ønske, de havde uddybet, men det er måske mere et spørgsmål om, at jeg gerne ville have haft filmen varede længere, fordi konceptet var virkelig spændende. Overordnet var jeg som sagt bare rigtig godt underholdt, og det må trods alt stadig være et af de kriterier, der vægter aller højest, så derfor er vi endt på 5 meget flotte splatter.

Fakta

DVD-premiere: 12-12-2014
Genre: Thriller, Science Fiction
Instruktør: Michael Spierig, Peter Spierig
Medvirkende: Ethan Hawke, Sarah Snook, Noah Taylor m.fl.