PRESUMED INNOCENT på Apple TV+ er en ny miniserie med Jake Gyllenhaal i hovedrollen. Han spiller den rolle, Harrison Ford portrætterede i filmatiseringen af ​​samme bog fra 1990. Læs vores fulde anmeldelse af Presumed Innocent her!

PRESUMED INNOCENT er en ny Apple TV+ krimi-thrillerserie. Den har Jake Gyllenhaal i hovedrollen som Rusty Sabich, hvilket var den samme rolle, som Harrison Ford spillede i Måske uskyldig fra 1990, der var en filmatisering af ​​samme bog.

Serien har otte afsnit, og vi har fået screeners af de første syv. Tro mig, når jeg siger, at det sidste afsnit betyder noget, fordi jeg venter meget spændt på den endelige konklusion på mysteriet. Om den følger bogen, ved vi derfor ikke endnu.

Læs videre på vores anmeldelse af Presumed Innocent-miniserien nedenfor. Den kan ses på Apple TV+ fra den 12. juni 2024.

Når anklageren bliver mistænkt

I Presumed Innocent følger vi Rusty Sabich (Jake Gyllenhaal), da han går fra at være en succesfuld anklager til den hovedmistænkte i en mordsag. Offeret er en kollega, så det rammer alle hos Chicagos anklagemyndighed hårdt.

Hvad der gør tingene værre for Rusty er, at han havde en affære med afdøde. Hun hed Carolyn Polhemus (Renate Reinsve), og hun var single og meget populær blandt alle mændene. Mest fordi de ville have hende og ikke kunne få hende.

Rusty er dog også selv gift og har tilsyneladende haft et godt ægteskab med sin hengivne kone, Barbara (Ruth Negga), gennem mange år. De har to børn og ser ud til at have et solidt og lykkeligt familieliv. Alligevel afholdt det ikke Rusty fra at blive besat af Carolyn.

Og når jeg siger besat, taler vi om stalkingmetoder, som resulterer i en hel masse beviser mod ham. Jeg vil ikke afsløre for meget her, da man gerne skal opleve hele Rustys rod udspille sig. Det er en fascinerende rutsjebane med dumme beslutninger og vilde eskalationer.

Det, at hun blev dræbt på en måde, der minder meget om en brutal mordsag, som Carolyn og Rusty tidligere arbejdede på, hjælper heller ikke.

Presumed Innocent – Anmeldelse | Thriller-miniserie | Apple TV+

Fra bog til film til serie

Med denne miniserie gennemgår Presumed Innocent præcis samme udvikling som Fatal Attraction. Den startede også som en bog og blev så filmatiseret i 1987. En ret ikonisk film, kan jeg vist godt kalde den.

I 2023 kom den så som en serie på SkyShowtime. En produktion, der forsøgte at håndtere nogle af filmens problemer, men som desværre ikke var den most imponerende oplevelse.

Presumed Innocent blev filmatiseret i 1990, og nu kommer denne serieversion til Apple TV+. Heldigvis er denne miniserie en meget bedre samlet oplevelse end Fatal Attraction-serien.

Det er den i hvert fald for mig.

Overordnet set har historien i denne serie masser af twists. Meget afsløres undervejs, så det holder dig fanget. Desuden er den meget mørk og brutal – samtidig med at den til tider er ret grafisk med hede scener. Rusty tænker konstant tilbage på sit forhold med afdøde Carolyn – og det var meget fysisk!

Se Presumed Innocent på Apple TV+

Skaberen af ​​denne nye serie på Apple TV+ er ingen ringere end David E. Kelley. Nogle af hans seneste serier er Stephen Kings Mr. Mercedes, The Undoing, Big Little Lies, Nine Perfect Strangers og Anatomy of a Scandal.

David E. Kelley har i øjeblikket en anden miniserie under udvikling, nemlig “The Institute” der er baseret på Stephen Kings bog. Jeg elskede den bog, så det glæder jeg mig til.

Instruktørerne af de otte afsnit i denne serie på Apple TV+ er Greg Yaitanes (Castle Rock, House of the Dragon) og Anne Sewitsky (Black Mirror, Monsterland).

De første to afsnit udkommer på premieredagen – hvilket burde være nok til at få dig fanget og blive ved med at vende tilbage. Det sidste afsnit udkommer den 24. juli 2024, så det er virkelig en sommerbegivenhed på Apple TV+.

Da jeg ikke har set det sidste afsnit, kan jeg ikke udtale mig om, om slutningen følger romanen eller ej.

Presumed Innocent har premiere med de første to afsnit den 12. juni efterfulgt af et nyt afsnit hver onsdag til og med den 24. juli 2024.

FAKTA

Skaber: David E. Kelley
Instruktører: Anne Sewitsky, Greg Yaitanes
Manuskript: David E. Kelley, Sharr White, Miki Johnson
Medvirkende: Jake Gyllenhaal, Ruth Negga, Bill Camp, Elizabeth Marvel, Peter Sarsgaard, O-T Fagbenle, Renate Reinsve, Chase Infiniti, Nana Mensah, Kingston Rumi Southwick

Plot

Presumed Innocent tager seerne med på en intens rejse gennem et grusomt mord, der ryster Chicagos anklagemyndighed, da en af deres egne bliver mistænkt for forbrydelsen.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg