RAGNAROK Sæson 2 er nu på Netflix, hvor seks nye afsnit fortsætter, hvor første sæson slap. Denne gang bliver det en del mere brutalt. Ikke mindst da det bliver tydeligt, at det gælder liv eller død. Der er på ingen måde plads til kompromis. Læs vores Ragnarok sæson 2 anmeldelse her!

RAGNAROK Sæson 2 er nu på Netflix, og historien fortsætter lige der, hvor sæson 1 slap. Der er da også et sæson 1 recap, inden vi kaster os over den nye sæson. Bare så du lige kan blive mindet om, hvad der skete i første omgang.

LÆS OGSÅ

Vores sæson 1 anmeldelse af Ragnarok-serien på Netflix her >

Jeg var meget glad for første sæson af denne Netflix-serie, og glæden er bestemt ikke mindre med denne nye sæson. Karaktererne er fascinerende og udvikler sig stadig på en dejlig skandinavisk måde. Der er med andre ord plads til gråtoner og dårlige beslutninger fra både helte og skurke – og dem, der endnu ikke har besluttet sig for hvor, de vil kæmpe.

Læs videre på vores Ragnarok sæson 2 anmeldelse herunder. Vi har set alle seks afsnit i sæsonen til denne anmeldelse og venter nu ængsteligt på sæson 3.

Det gælder liv eller død

Der er meget ved sæson 2 af Ragnarok, der bliver mere alvorligt og brutalt. Især fordi det bliver meget tydeligt, at vi virkelig taler liv eller død. Der er ingen plads til kompromis eller andre aftaler om våbenhvile mellem guder og jætter. Der var naturligvis også en ret pludselig død i sæson 1, hvor Isolde måtte lade livet ret tidligt.

Dengang vidste ingen helt, hvad der foregik, men nu ved Magne (den unge “Thor-in-the-making”), at det er hans pligt at forsvare menneskene overfor jætterne, der vil udnytte og plyndre, hvor de kan. Magne er stadig en skøn karakter, der på alle måder virker som den blide kæmpe, der hellere vil tale lidt om tingene end slås.

Bevares, han er jo ikke ligefrem en kæmpe, men der er lagt en del muskel på knægten siden sæson 1. Noget der også er lidt af en opdagelse for ham selv, da han kigger i spejlet. Ikke med en perfekt sixpack, men mere som en brovten viking. Det er jo en skandinavisk produktion og ikke Hollywood det her. Og jeg elsker det!

Ragnarok: Sæson 2 – Netflix anmeldelse

En ægte skandinavisk familie

Derudover er der naturligvis Magnes bror, Laurits, der også fortsat er lidt af en joker. I sæson 2 leger han ekstra meget med både køn og seksualitet. Noget der italesættes og reageres på af både Magne og deres mor. På fineste vis, naturligvis – og uden det bliver et politisk statement. Laurits spilles naturligvis fortsat af Jonas Strand Gravli (Wisting), der er perfekt i rollen!

I øvrigt er mor, Turid, stadig den dejligste karakter, der kommer med de tørreste (og kærligste) replikker. Hun støtter sine sønner alt det, hun kan. Og samtidig kan hun også kommentere på, at Laurits spiser grotesk meget (hvilket han bestemt også gør!) og ikke være begejstret for hans nye kæledyr.

Men når så Laurits forsøger at forklare, hvordan han oplever tingene, så lytter hun også, og derefter finder de et kompromis. Det er så dejligt skandinavisk og hjerteligt. Og står samtidig i kontrast til netop “liv eller død”-elementet i kampen mellem guder og jætter.

Drengenes mor, Turid, spilles i øvrigt af Henriette Steenstrup, der også spiller titelrollen i Viaplay-serien Pørni. Hun har det vildeste gummiansigt – der nærmest minder mig om Joan Cusack – og så er hun seriens bankende hjerte. Ikke mindst, når hun spørger sine teenagesønner om råd i forhold til dating.

Se Ragnarok sæson 2 på Netflix

Jeg elsker det eventyrlige og humoristiske i Ragnarok, men jeg er også begejstret for den markant mørkere stil i anden sæson. Ikke mindst når konsekvenserne bliver uhyggeligt tydelige, eftersom det gælder liv eller død. Du kan vælge at dræbe eller blive dræbt. Et valg, der ikke altid er så simpelt, da ikke alle kan leve med at tage en andens liv.

Vi har tidligere været inde over hvem, der er skaber på Ragnarok-serien på Netflix (det er bl.a. vores egen danske Adam Price), så det behøver vi ikke komme ind på igen her. Til gengæld vil jeg gerne endnu en gang understrege, at jeg synes det er en skøn serie. Ikke mindst med denne anden sæson, der er mindst lige så god som sæson 1.

Til gengæld sidder jeg også med et kæmpe håb om, at der kommer en sæson 3, så vi kan få selve det episke slag mellem guder og jætter. Mens sæson 1 introducerede dette “nordisk mytologi i den moderne verden”-univers, så kommer vi rundt om, hvilke konsekvenser det har, her i sæson 2. Nå ja, og så lægges der i dén grad op til, at slaget skal slås i næste sæson.

Sæson 2 af Ragnarok kan ses på Netflix fra den 27. maj 2021.

Plot

Magne må acceptere, at nu, hvor han er klar til kamp, er hans fjender for mange og for stærke. Er der andre, der – ligesom ham selv – har overnaturlige kræfter? Vil han være i stand til at finde frem til disse mennesker i tide? Og hvad sker der, når det viser sig, at hans lillebror, Laurits, også er ret usædvanlig, men at han ser verden helt anderledes end Magne?

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.