REBECCA på Viaplay er en ny fransk serie, der måske virker ret bekendt, da det faktisk er en remake. Men ikke af filmen, der bærer samme titel. Den nye Viaplay-serie er nemlig baseret på den fantastiske britiske serie MARCELLA, der kan ses på Netflix. Læs vores Rebecca serieanmeldelse her!

REBECCA er en ny serie på Viaplay, og vi er ude i en produktion fra Frankrig. Dog er plot og karakterer hurtigt ret velkendte, hvis man har set Marcella på Netflix. Dette er nemlig en fransk remake af den britiske serie, hvor titelkarakteren også var med i jagten på en seriemorder, mens hun kæmpede mod sine egne dæmoner.

Serien har altså intet til fælles med Hitchcock-filmen af samme navn, der også blev lavet en ny amerikansk remake af i 2020 – læs mere om Rebecca anno 2020 her! Det havde – alt andet lige – måske været smartere med et andet navn, men det skal naturligvis ikke ligge denne remake til last.

Læs videre på vores Rebecca serieanmeldelse herunder. Du kan se serien på Viaplay fra den 29. august 2022, hvor første afsnit frigives.

En light udgave af Marcella

Lad mig være helt ærlig: Denne nye Viaplay-serie når ikke originalserien Marcella til sokkeholderne. Rebecca mangler simpelthen for meget af den kant og skævhed, der gjorde, at Marcella straks kom godt ind under huden på publikum. Inklusiv en hovedperson, der var mildest talt “unlikable” (for nu at bruge et godt udansk ord).

Men hvis du ikke har set originalserien, så har den helt sikkert sin berettigelse. Og så kan du jo passende glæde dig til at se den originale efterfølgende. Der er hele tre sæsoner, der alle er gode – med dog ikke lige gode.

Der er da også lavet en del ændringer her i den franske remake. Dog primært små ændringer, da Marcella/Rebecca stadig lider af blackouts – og tilsyneladende ofte har været ret voldelig i løbet af disse – og vender tilbage til sit job hos politiet for at fange en seriemorder.

Rebecca: Sæson 1 – Anmeldelse | Viaplay krimiserie

Jeg savner Anna Friel

Den absolut største mangel i Rebecca er desværre bare, at Anna Friel ikke spiller titelkarakteren. Det er en utaknemmelig opgave at skulle overtage efter hende, da hun er helt uforglemmelig som Marcella. I sammenligning med Anna Friel (og det er umuligt ikke at sammenligne, når nu det grundlæggende er samme historie), så er franske Anne Marivin bare ikke det store sus.

Eller igen, så er det netop sammenligningen, der ødelægger det for mig. Andre vil måske netop se et lys i Anne Marivin, som jeg omgående gjorde med Anne Friel (The Box). Det må enhver selv afgøre. Anne Marivin er trods alt også allerede kendt fra den super populære franske serie Call My Agent.

En serie der, sjovt nok, netop er blevet lavet i britisk remake med titlen Ten Percent (på Prime Video). Her er den britiske titel en direkte oversættelse af den franske titel Dix pour cent, mens der er lavet et væld af Call My Agent serier i lande rundt om i hele verden.

Se Rebecca krimiserien på Viaplay

Nu er remakes af serier voldsomt populære, og vi har selv en del danske serier, der er nået vidt ud i verden på den baggrund. Især Forbrydelsen der blev til The Killing, eller Rita der blev til Sam i (kan du gætte det?!) Frankrig. Ofte giver disse remakes bare mest mening, når der er noget kulturelt, der skal tilpasses fremfor “bare” et andet sprog.

Sådan er det i hvert fald for mig, men som danskere er vi måske også bare mere vant til at se serier på andre sprog. Jeg ved bare, at jeg mest af alt får lyst til at gense Marcella fremfor at se videre på Rebecca, og dét er i hvert fald ikke et godt tegn.

Skaberne af Rebecca er i sagens natur de samme skabere som dem på Marcella, så det er Nicola Larder og svenske Hans Rosenfeldt. Ja ja, der er stadig et skandinavisk islæt inde over, der dog (ja, jeg ved jeg gentager mig selv) er mere tydeligt i originalserien.

Forfatterne på Rebecca er Didier Le Pêcheur og Delphine Labouret, mens Didier Le Pêcheur også er instruktør på alle afsnit. Der er otte afsnit i sæson 1 af Rebecca (Marcella fik tre sæsoner), og du bør helt klart give den en chance. Især hvis du ikke har set originalserien. Det er nemlig en spændende seriemorder-krimiserie med en spændende (og til tider ret vanvittig) hovedperson.

Rebecca har premiere på Viaplay mandag den 29. august 2022, hvor afsnit 1 udgives. Ugentlige afsnit følger herefter hver mandag.

FAKTA

Instruktør: Didier Le Pêcheur
Medvirkende: Anne Marivin, Benjamin Biolay, Clotilde Courau, Ophélia Kolb, Gregory Montel, Samir Guesmi, Patrick Timsit, Valérie Karsenti, Baptiste Lecaplain

Plot

Rebecca er et fransk krimi-drama skabt af Hans Rosenfeldt (‘Advokaten’, ‘Marcella’) og Nicola Larder (‘Marcella’). Seks år efter at have forladt politistyrken i Paris og opgivet jagten på en seriemorder, er Rebecca tilbage på jobbet. Da hun efterforsker en bølge af brutale mord, der alle bærer den samme signatur, bliver hun overbevist om, at morderen er dukket op igen. Besat af sagen, forrådt af sin mand og hæmmet af både depression og lammende blackouts, kaster sig ud i arbejdet for at undgå at falde fra hinanden. Hendes forsøg på at opspore morderen bringer kun hendes dæmoner op til overfladen.

Om forfatteren

  • Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.