Nøj, hvor har jeg glædet mig længe til at se den fjerde og sidste film i REC-serien, der har været en af mine spanske gyser-favoritter, siden den første film blev lavet i 2007. Og hvor blev jeg dog skuffet, da den viste sig at blive den svageste af dem alle…

I [REC] 4: Apocalypse fortsætter vi direkte fra [REC] 2, efter treeren gav os en lille afstikker til forhistorien af filmserien. Mange fans af REC-serien var skuffede over den nye stil, der blev kørt i treeren, der droppede found footage og det rystende kamera fuldstændig, og i stedet gik efter splatter-effekter og sort humor.

Vi var dog stadig begejstrede, men vi savnede stadig den oprindelige stil. I denne afsluttende film, er det heller ikke found footage, men det havde nok ikke gjort den store forskel alligevel.

Hovedpersonen fra [REC] er tilbage

Jeg havde glædet mig til at følge hovedrollen Angela igen, og skuespilleren Manuela Velasco klarer sig også rigtig fint denne gang. Men historien i [REC] 4: Apocalypse er virkelig sjusket.

Angela, hendes to overlevende redningsmænd samt eneste overlevende fra brylluppet i [REC] 3 bliver flyttet ud på et afsidesliggende skib for karantæne og nærmere undersøgelse.

Man skulle tro, at sådan en lokation ville give et ligeså klaustrofobisk resultat som bygningen i etteren og toeren. Men gaaab, hvor er der langt mellem de spændende scener! De snakker og snakker, mens vi som seere sidder og venter på, at nogen skal gå i blodrus.

Og bevares, det gør de da også på et tidspunkt, men denne gang er de smittede altså blevet lidt mere eftertænksomme, og det resulterer i et dræbende snegletempo og ødelægger stemningen en hel del.

Kun én instruktør

Jaume Belaguero instruerer alene denne gang, efter han og Paco Plaza lavede film nr. 1 og 2 sammen, mens Paco stod for film nr. 3 alene. Og jeg må sige, at jeg er ret skuffet over hans præstation, eftersom han også har stået bag perler som Los Sin Nombre og Sleep Tight.

Han kan så meget mere, end hvad han viser her. Og han har endda været med til at skrive manuskriptet – så han har haft alle chancer for at slutte serien flot af med et brag. Men det gør han altså desværre ikke.

Vi ender derfor ud med en middelmådig karakter, og nu har jeg bare fået endnu mere lyst til at se de foregående film igen. For de sparkede bare r*v!

Fakta

DVD-premiere: 26. marts 2015
Genre: Horror, Drama
Instruktør: Jaume Balaguero
Medvirkende: Manuela Velasco, María Alfonsa Rosso, Héctor Colomé m.fl.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg