Romina er en ny slasher-film på Netflix. Det er en mexicansk low-budget produktion, men den slags kan jo overraske positivt. Desværre er dette bare absolut ikke en af dem!

Romina udkommer på Netflix på en fredag den 13. Det tænker man jo i sit stille sind kan være en god ting. Et positivt tegn, om man vil. Men for helvede, hvor er den bare ringe!

Godt nok starter den med, at en gruppe venner skal campere ved Crystal Lake. Okay, fedt nok, en horror-reference lige fra starten. Og så giver premieren på en fredag d. 13. pludselig endnu mere mening.

Derefter møder vi en mand, der tilsyneladende holder opsyn med området. Han ligner dog, at han burde arbejde på en tankstation et sted i Texas. Oh yes, han er napset direkte fra Motorsavsmassakren. Men foruden udseendet er der ikke meget gods i ham.

Her begynder man at blive lidt nervøs for, om der overhovedet er noget at komme efter i Romina. Spoiler-alert: Det er der ikke!

Grotesk stereotype karakterer

Altså, man kunne naturligvis forsøge at lave en drikkeleg ud af plottet i Romina. Hver gang du ruller med øjnene, skal du tage et shot! Pas på, du bliver nok godt vissen på meget kort tid. Du skal dog bare lige holde dig vågen den første halve times tid, hvor “vennerne” primært sidder og skvadrer om alverdens ting.

Indrømmet, jeg var helt okay med denne langsomme start. Jeg er vild med “slow burn”-stilen, da det ofte er bedre at kende karaktererne, inden de begynder at blive slagtet. Her er de dog alle sammen ret irriterende – eller direkte snotdumme at høre på. Men føler derfor ikke ligefrem, at verden vil komme til at mangle noget.

I øvrigt er skuespillet heller ikke imponerende. Vi spottede dog lige, at man også kan vælge at se filmen dubbet på tysk. Måske det kan give det hele lidt kant. Eller bare noget tiltrængt spræl eller humor. Ét eller andet skal der i hvert fald til for at løfte dette makværk.

Romina - Netflix

Det er fandme for stereotypt

Gyserfans har gættet hele plottet tidligt. Alt det der sker er nemlig så uhyggeligt stereotypt. Det er også okay, hvis man så laver grin med det som i Scream, eller man gør det over-the-top, som Sam Raimi (Evil Dead) gør. Her er det dog meget “dramatisk” på en decideret udramatisk måde.

Hvis du har set et par gyserfilm i dit liv – eller måske et engelsk afsnit af en krimiserie – har du hurtigt gættet plottet. Der er virkelig ingen overraskelser at komme efter. Vi ved godt, hvem der har myrdet alle. Og vi ser alle ligene i starten af filmen, så du ved også straks, der er “final girl”. Ikke overraskende hedder hun “Romina”.

Hun spilles i øvrigt også virkelig kedeligt af Francisca Lozano. Ikke en skuespiller, jeg kender, og jeg føler ingen trang til at se hende i noget igen. Hun har nærmest ingen replikker, men tager til gengæld sin trøje af virkelig mange gange. Her kunne man passende også tage et shot, som del af en Romina drikkeleg.

Det bliver et nej tak herfra

Som min mor ville sige “Fy for en banket bæ!”. Romina er simpelthen bare spild af tid. Den varer godt nok kun små 80 minutter, så det er ikke engang halvanden times “underholdning”.

Den føles dog som mindst det dobbelte, så drop den og se i stedet en klassiker som Friday the 13th. Eller måske et mere friskt pust, der nærmest er et spoof på førnævnte med The Final Girls.

Vi elsker normalt at kaste os over low-budget film. Når så de er spansktalende, bliver vi straks endnu mere interesseret, da der er mange gode spanske (og syd- eller mellemamerikanske) film. Er du til sådan én, så kast dig hellere over den oprindelige [REC] eller måske Børnehjemmet.

Så er du advaret…

Hvis du alligevel kaster dig over Romina på Netflix, så er du hermed advaret. Måske filmen bliver en bedre oplevelse, når forventningerne er skruet helt ned.

Altså, så længe du er med på, at de mener det hele meget seriøst. Og at der i denne “slasher” ikke vises mange mord. Du får mere lov til at se, hvordan ofrene ser ud, efter morderen har kastet sig over dem.

Det er selvfølgelig også langt nemmere (og billigere) i forhold til effekterne. Som i øvrigt heller ikke er imponerende. Der er en skolepige på YouTube, der har vist mere imponerende make-up effekter med kuglepenne og lidt lim (lær hvordan her).

FAKTA

Premiere: 13. juli 2018 på Netflix
Genre: Horror
Instruktør: Diego Cohen
Medvirkende: Claudia Zepeda | Walter Bercht | Francisca Lozano | Roberto Beck | Arantza Ruiz | Oliver Nava | Eduardo Negrete | Victor Bonilla

Plot

Et chokerende angreb bliver inspiration til grusom vold, da en gruppe teenagere på campingtur et øde sted møder en pige fra deres skole.

Om forfatteren

  • Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.