RUN er en ny thriller med en fantastisk velspillende Sarah Paulson. Filmen udkom oprindeligt på Hulu i USA, hvor den straks slog alle seerrekorder. Skabt af holdet, der også lavede Searching. Læs hele vores Run filmanmeldelse her!

RUN er en ny thriller, der helt sikkert bør være et hit hos mange genrefans. Nej, den opfinder ikke den dybe tallerken med sit plot, men den holder spændingen og leverer varen. Nogle gange er det lige præcis sådan en film, man har behov for. 

Filmen er desuden skabt af samme intruktør og forfatter-duo, der stod bag Searching. Det er solidt filmhåndværk, hvor historiefortælling, gode skuespilpræstationer og en lækker produktion går op i en højere enhed.

Læs videre på vores Run filmanmeldelse herunder – filmen udkommer på diverse streamingtjenester som køb og lejefilm herhjemme.

Sarah Paulson leverer endnu engang varen

Da filmen udkom på Hulu streamingtjenesten i USA for en lille måned siden, slog den straks alle rekorder for flest afspilninger. At den så kom i slipstrømmen på Netflix-serien Ratched, der havde Sarah Paulson i titelrollen, var nok ikke ligefrem en ulempe.

Run har nemlig også en fantastisk velspillende Sarah Paulson i den ene hovedrolle. Dog i en helt anden slags karakterportræt og univers, end Ratched kunne byde på. Med Run er vi ude i en helt “almindelig” historie. Bevares, vi er ude i en thriller, men plottet er ikke ulig et væld af sande historier, der dukker op med jævne mellemrum. HBO Nordic-serien The Act er baseret på netop sådan en virkelig sag.

Overfor Sarah Paulson har vi den unge Kiera Allen, der kun har medvirket i en kortfilm tilbage i 2014. Det er alt. Hun er dog helt perfekt overfor Sarah Paulson, hvor hun og Kiera Allen har et naturligt og meget troværdigt samspil. Hele plottet i Run bæres reelt af disse to skuespillere, selvom vi også lige ser Pat Healy (Cheap Thrills) i en mindre birolle.

RUN (2020) anmeldelse af thriller med Sarah Paulson

Køb eller lej Run på din favorit streamingplatform

Aneesh Chaganty er instruktør og medforfatter på Run, hvor Sev Ohanian er den anden forfatter. Lige præcis de to lavede også Searching (2018) med samme konstellation. Hvis du ikke har set Searching endnu, så er den altså bestemt også værd at se.

Searching fortælles via diverse devices (bærbar og smartphone), der i de seneste år er blevet brugt til en række thrillere og gyserfilm. Senest til filmen Host, der også varmt kan anbefales. Filmen blev et kæmpehit i USA da den udkom på gyser-streamingtjenesten Shudder, der gik ind og producerede denne under pandemien.

Fælles for både Run og Searching er i øvrigt, at deres slutninger ikke bare er lette og “pæne”. Der er lidt bid i begge to, og dét elsker jeg! Dog på vidt forskellige måder. Slutningen i denne nye film er jeg faktisk meget begejstret for, og du bør lige være ekstra opmærksom under filmens sidste øjeblikke.

Run kan fås som digital købefilm fra den 21. december 2020 og som lejefilm fra den 11. januar 2021.

FAKTA

VOD-premiere: 11. januar 2021 (leje) | 21. december 2020 (køb)
Instruktør: Aneesh Chaganty
Medvirkende: Sarah Paulson, Pat Healy, Kiera Allen, Erik Athavale, Bradley Sawatzky

Plot

En handicappet, hjemmeskolet teenagepige begynder at mistænke, at hendes mors behandling af hende måske ikke er, som den skulle være. Hun begynder at tro, at hendes mor skjuler en dyster hemmelighed for hende.