SNOWPIERCER sæson 2 begynder nu på Netflix. Præcis som med sæson 1 får vi ét afsnit om ugen. Umiddelbart er vi dog godt fra start med første afsnit. Nu handler det mindre om en krimi-sag, og det passer mig bedre. Læs vores Snowpiercer sæson 2 anmeldelse her!

SNOWPIERCER sæson 2 begynder på Netflix, hvor vi fortsat må “nøjes” med ét afsnit om ugen. Dette var også tilfældet med sæson 1, så fans af Snowpiercer-serien er vant til denne fremgangsmåde.

Læs også: Vores anmeldelse af Snowpiercer sæson 1 her >

Det er altså ikke en serie, der kan binge-watches med mindre du venter, til alle afsnit har været vist. Dette er, fordi serien vises på TNT i USA, der er en ganske almindelig tv-kanal og ikke en streamingtjeneste.

Læs videre på vores Snowpiercer sæson 2 anmeldelse herunder. Vi undgår (naturligvis) nye spoilers, men kommer dog til at referere til detaljer fra sæson 1.

Fokus på hovedplottet

Herfra var vi virkelig ikke begejstret for sæson 1, men vi er heldigvis bedre fra start med sæson 2. Helt grundlæggende blev sæson 1 alt for meget krimi og alt for lidt samfundskritik. Alt det, jeg personligt elskede fra filmen, var forsvundet som dug for solen i serien.

Med sæson 2 er fokus dog kommet solidt tilbage på hovedplottet, der handler om livet på toget. Og, ikke mindst, den ulighed og de “spilleregler”, mange kæmper for at ændre på. Vi er altså rykket væk fra krimi-dramaet og tilbage til den mere dystre sci-fi genre.

Forhåbentlig bliver det gældende for hele sæson 2. Vi må kun forholde os til det aktuelle afsnit i denne anmeldelse, selvom vi har fået screenere på det meste af sæson 2 (syv ud af ti afsnit).

Snowpiercer: Sæson 2 – Netflix anmeldelse

Mr. Wilford og Big Alice

Det var noget af et twist, der kom i slutningen af sæson 1, hvor toget “Big Alice” også kom på banen. Episode 1 af Snowpiercer sæson 2 er da også med fuld fokus på netop Big Alice. Og dermed også på Sean Bean som Mr. Wilford.

Dét glæder mig personligt, da Sean Bean er ikke så lidt i hopla, som den nærmest sagnomspundne “Mr. Wilford”. Han har en del scener med Jennifer Connelly, der for mig er stjernen i Snowpiercer. Selvom jeg godt kan lide skuespilleren Daveed Diggs, kan jeg faktisk ikke udstå hans karakter, Andre Layton, i denne serie.

Ja, det er en stærk udmelding, men det er dog blevet bedre her i sæson 2. Lidt!

Med Sean Bean og Jennifer Connolly – som henholdsvis Joseph Wilford og Melanie Cavill – får Snowpiercer trukket på deres stærkeste kræfter fra starten af sæson 2. Og så er Mickey Sumner altså også et stærkt kort som Bess Till med den uforglemmelige frisure og handlekraft.

Sidst, men ikke mindst, er det godt at se Alison Wright fortsætte den skarpe stil som Ruth Wardell, der har én loyalitet: Snowpiercer toget og dets passagerer. Hun melder faktisk ret klart ud, at det altid vil være hendes prioritet, så hun følger dem, der deler denne prioritering.

Snowpiercer: Sæson 2 – Netflix anmeldelse

Kommer der en sæson 3 af Snowpiercer serien?

Ja, Snowpiercer sæson 3 er allerede godkendt, så vi kommer til at få en sæson 3 af Snowpiercer, når den er lavet.

Det kan dog nok tage en rum tid pga. diverse Corona-restriktioner og udfordringer. Men mon ikke der ligger en god plan klar allerede. Mike Flanagan formåede at holde tidsplanen til punkt og prikke på sin kommende Netflix-serie Midnight Mass, så det kan lade sig gøre, hvis alle følger retningslinjerne.

Forhåbentlig kommer der til at være mange film- og serieskabere, der følger i sporet fra Flanagan.

Se Snowpiercer sæson 2 på Netflix!

Første afsnit i sæson 2 af Snowpiercer er instrueret af tyske Christoph Schrewe, der faktisk også står bag afsnit 2 i den nye sæson. Han har ikke instrueret afsnit af denne serie før, men har dog tidligere instrueret afsnit af serier som Mr. Robot og Fear the Walking Dead samt gyser-antologien Lore.

Personligt er jeg langt mere begejstret for stilen og stemningen her i sæson 2 af Snowpiercer. Jeg så dog også starten af sæson 1 umiddelbart efter at have genset Snowpiercer-filmen, og dét kunne serien ikke bære.

Hvis du var begejstret for denne serie-udgave gennem hele sæson 1, så tror jeg dog også, at du vil være glad for sæson 2. Historien fortsætter nemlig umiddelbart dér, hvor sæson 1 slap. Altså direkte efter. Det er derfor en god idé lige at grave den frem i hukommelsen. Der er dog en sæson 1 recap, når den nye sæson starter. 

Snowpiercer sæson 2 har premiere på Netflix med et ugentligt afsnit (hver tirsdag) fra den 26. januar 2021.

Plot

Jorden er frosset til is, og de sidste overlevende bor på et gigantisk tog, der kører rundt på kloden. De kæmper med at leve sammen på trods af togets klasseopdeling.

Om forfatteren

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.