SOMETHING IN THE WATER er en ny haj-thriller ude digitalt nu. Den er bedre end mange andre hajfilm og værd at tjekke ud. Læs hele vores anmeldelse af Something in the Water-filmen her!

SOMETHING IN THE WATER er en haj-thriller med en stærk kernehistorie, ikke for meget CGI og fem interessante hovedkarakterer. Hvis du kan lide haj-gyserfilm eller thrillere, er denne helt sikkert noget for dig. Jeg elsker hajfilm, men jeg har også set rigtig mange dårlige af dem.

Også spilletiden på kun 86 minutter er et plus for denne film, men det, der gør den samlede seeroplevelse god, er skuespillerne. Ja okay, og selvfølgelig også historien, men det er skuespillerne, der bringer det hele sammen på en overraskende god måde.

Læs videre på vores Something in the Water-filmanmeldelse nedenfor. Du kan købe den digitalt fra den 1. juli 2024. Den 15. juli udkommer den også som digital lejefilm samt på DVD.

Overlevelsesthriller med kvinder

I Something in the Water får vi en overlevelses-thriller med fem kvindelige hovedkarakterer. Men i stedet for at starte med et hajangreb, som de fleste haj-gyserfilm gør, begynder vi med et andet angreb. Nemlig en hadforbrydelse.

To af de fem venner i denne historie er kærester, og en nat, mens de er på vej hjem fra en date, bliver de angrebet af en gruppe piger. Et brutalt eksempel på den vold, LGBTQ+-personer stadig oplever over hele verden.

Og før du spørger, ja, der er mænd i denne film. Alle de mandlige karakterer er venlige og godsindede, men denne film handler simpelthen bare ikke om dem.

I stedet handler det om, hvad der sker et år efter hadforbrydelsen, da alle fem venner genforenes til et bryllup i Caribien. En af pigerne skal giftes med broren til en af ​​de fem andre piger.

Something in the Water (2024) – Anmeldelse | Hajfilm

Et sidste eventyr

Dagen før bryllupsceremonien har en af ​​pigerne (brudgommens søster) planlagt en lille polterabend. Eller mere en miniferie, så de kan have ét sidste eventyr i dette eksotiske paradis uden nogen af ​​de andre bryllupsgæster i nærheden.

De tager ud på en noget sølle båd, og mens de forsøger at reparere nogle af sårene fra overfaldet et år tidligere, ender de ved et uheld i haj-befængt farvand. Det opdager de, da en af ​​pigerne bliver bidt af en haj. Det er bare en lille “smagsprøve” fra hajens side, men det bløder meget.

Så nu er der to ting i vandet: Hajer og blod. En virkelig dårlig kombination.

Fra det tidspunkt kæmper de fem venner for både deres eget og deres venners liv. De står over for brutal frygt og fare, og de gør, hvad de kan for at overleve på det åbne hav.

De fem skuespillere, der portrætterer vennerne i denne gruppe, er skønt castet. Deres venskab føles naturligt og meget organisk, hvilket er nøglen til, at historien fungerer. Skuespillerne er Hiftu Quasem, Lauren Lyle, Natalie Mitson, Nicole Rieko Setsuko og Ellouise Shakespeare-Hart. Hver af dem leverer en fantastisk præstation!

Se Something in the Water digitalt

Instruktøren af ​​Something in the Water er Hayley Easton Street med et manuskript skrevet af Cat Clarke (Good Omens). De to filmskabere har lavet en god haj-thriller, der har øjeblikke af ren rædsel og også noget bidende (tø-hø) mørk humor undervejs.

Selvom jeg elskede, at denne film ikke brugte for meget CGI, ser vi hajen, og der er nogle specielle effekter brugt i den forstand. Den bruges dog som den skal; Med kirurgisk præcision. Jeg elskede også, hvordan der var fokus på den måde, en gruppe kvinder arbejder på i en situation som denne.

Der er så meget uhyggelig skyldfølelse, så hver af pigerne ender med at undskylde og føle, at situationen på en eller anden måde er lige præcis deres skyld. Selvfølgelig er der nogle mindre gode valg, men at ende i haj-befængt farvand er bare et frygtelig uheld.

For mig er dette uden tvivl en af ​​de bedre hajfilm. Både i historie, valg af effekter og skøn casting. Det er dog stadig en low-budget produktion, så det skal man have med i forventningerne. Tjek den ud!

Something in the Water er ude digitalt fra den 1. juli 2024. 

FAKTA

Instruktør: Hayley Easton Street
Manuskript: Cat Clarke
Medvirkende: Lauren Lyle, Hiftu Quasem, Nicole Rieko Setsuko, Ellouise Shakespeare-Hart, Natalie Mitson

Plot

Fem veninder genforenes til et overdådigt bryllup i Caribien. Dagen før ceremonien tager de ud på en båd for at feste og kommer ved et uheld ud i hajbefængt farvand. Den idylliske rejse udvikler sig til et mareridt, da de fem veninder må overkomme deres frygt og kæmpe for overlevelse på det åbne hav.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg