SUPACELL på Netflix er en ny superhelteserie, som du ikke bør gå glip af. De seks afsnit udgør en perfekt oprindelseshistorie, så jeg glæder mig til mere. Læs hele vores anmeldelse af Supacell sæson 1 her!

SUPACELL på Netflix er en britisk sci-fi superhelteserie skabt af Rapman. Denne første sæson har kun seks afsnit, men den fangede mig fra afsnit 1. Vi får en perfekt oprindelseshistorie, der sætter scenen for en sæson 2, som Netflix forhåbentlig laver.

Serien byder på sorte superhelte fra det sydlige London, og de er alle sympatiske på en eller anden måde. Faktisk er de fleste af dem yderst sympatiske. Og årsagen til deres superkræfter (og hvorfor kun sorte mennesker får dem) er ret genial.

Læs videre på vores Supacell sæson 1 anmeldelse nedenfor. Find den på Netflix fra den 27. juni 2024.

Lær disse superhelte at kende

Supacell handler om fem tilsyneladende almindelige mennesker, der uventet udvikler superkræfter. Det ene sekund er de bare i gang med deres liv, og det næste øjeblik lyser deres øjne i en ravfarve, og en superkraft aktiveres.

Hvilken slags kraft er forskellig for hver af dem, og de skal lære forstå den og (vigtigere!) kontrollere den.

Gruppen på fem personer, som endnu ikke kender hinanden, har intet til fælles bortset fra én ting: Alle er sorte og fra det sydlige London.

En af dem er Michael Lasaki. Da hans kræfter på mærkelig vis aktiveres, resulterer hans allerførste oplevelse i et syn, hvor han finder ud af, at han skal finde de fire andre for at redde den kvinde, han elsker.

Supacell: Sæson 1 – Anmeldelse | Netflix Sci-fi-serie

Du bliver glad for dette cast

Jeg havde forventet, at nogle af nøglepersonerne ville være irriterende eller ulidelige. Intet kunne være længere fra sandheden. Som en karakterdrevet historie behøver vi ikke at kunne lide alle karaktererne, men vi skal kunne relatere til dem. Anerkende deres værdi.

Mens én af ​​dem er i en bande – hvilket naturligvis ender i nogle tvivlsomme valg – ser vi tidligt sider af ham, der hjælper os til at forstå ham.

Uden tvivl har castingen af ​​disse hovedkarakterer været afgørende for, at det har fungeret. Som de fem superhelte har vi Tosin Cole (61st Street) som Michael, Nadine Mills (The Strangers) som Sabrina, Eric Kofi Abrefa (The OneBlue Story) som Andre, Calvin Demba (The Rig) som Rodney, og Josh Tedeku (Moonhaven) som Tazer.

I de ofte lige så vigtige biroller ser vi Adelayo Adedayo (Origin) som Dionne, Rayxia Ojo (Call The Midwife) som Sharleen og Giacomo Mancini (Top Boy) som Spud.

Endelig bliver nogle af bagmændene, der arbejder bag kulisserne, portrætteret af Eddie Marsan (Choose or Die) som Ray, og Sian Brooke (Blue Lights) som hospitalslederen Victoria.

Se Supacell på Netflix nu!

Rapman er skaber, showrunner og den primære instruktør af serien. Rapman har tidligere lavet Blue Story (2019), og hvis du er bekendt med den film, kan du måske genkende en af ​​skuespillerne. Faktisk vil du også genkende mange af rammerne og udfordringerne for nogle karakterer.

Sebastian Thiel (Dreaming Whilst Black) instruerer også nogle afsnit i sæson 1.

Vi får kun seks afsnit, så det er nemt at binge hele sæsonen. Især fordi karaktererne er virkelig godt skrevet og portrætteret, og så er kerneplottet ret fantastisk.

Desuden får vi cliffhangers (større eller små) i slutningen af ​​hvert afsnit. Dette var nok til at få mig til at blive ved med at se videre. Jeg blev bare nødt til at vide, hvor denne sæson ville ende. Og når det slutter, er man klar til sæson 2 så snart som muligt.

Supacell sæson 1 er på Netflix fra den 27. juni 2024.

FAKTA

Skaber: Rapman
Instruktører: Rapman, Sebastian Thiel
Medvirkende: Tosin Cole, Nadine Mills, Eric Kofi, Calvin Demba, Josh Tedeku, Adelayo Adedayo, Rayxia Ojo, Giacomo Mancini, Eddie Marsan, Sian Brooke

Plot

Fem almindelige mennesker fra Sydlondon opdager, at de har ekstraordinære kræfter. Nu er det op til én mand at samle dem for at redde kvinden, han elsker.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg