THE CLEARING på Disney+ er en ny thriller-serie fra Australien med masser af kendte skuespillere. Den handler om en kult og er baseret på en sand forbrydelse, så vi er reelt ude i true crime. Læs vores The Clearing anmeldelse her!

THE CLEARING er en ny Disney+ miniserie inden for mysterie-, thriller- og dramagenrerne. Historien er baseret på en sand forbrydelse, og vi har at gøre med en kult og kidnapning. Noget, der fremgår af den hjerteskærende åbningsscene i afsnit 1.

HVILKEN KULT ER THE CLEARING-SERIEN BASERET PÅ?

Kulten “The Kindred” (“Slægten” på dansk) i The Clearing-miniserien er baseret på The Family-kulten. Helt ned til de platinblonde børn. Læs mere om det i The Guardian-artiklen lige her >

Rollebesætningen i denne miniserie er propfyldt med australske stjerner, så du vil genkende stort set alle hovedrolleindehaverne. Miniserien har otte timelange afsnit, og den har premiere med de to første afsnit.

Læs videre på vores The Clearing-anmeldelse nedenfor. Den havde premiere på Disney+ den 24. maj 2023.

De psykologiske ar, som en kult medfører

The Clearing beskrives som “en følelsesmæssig og psykologisk thriller, der borer sig ind under huden og ind i sindet og slører grænserne mellem fortid og nutid, virkelighed og mareridt”. Det er tydeligvis meget rammende, hvilket er et stærkt udgangspunkt.

Plottet i serien er centreret om to historier, der er tæt beslægtede. Da dette også er et mysterie, vil jeg ikke gå for meget ind i detaljerne, men hellere fokusere på, hvad der er en del af det officielle plot.

En lokal pige forsvinder i et lille og sammentømret samfund i Australien. Nyheden om denne kidnapning udløser en kvindes minder fra hendes barndom, da hun var medlem af The Kindred (der hedder “Slægten” på dansk). Bag dette navn finder vi en af de få kvindeledede kulter i historien.

Pludselig føler kvinden, at det hele vender tilbage til hende. Herunder frygten for at blive trukket tilbage i kulten. Som barn har man jo ikke noget reelt valg i sagen. Og nu hører hun, at et barn er blevet kidnappet, og omstændighederne er uhyggeligt velkendte.

Som en kultoverlever, og nu selv mor, føler hun sig både drevet og tvunget til at møde dæmonerne fra sin fortid. Det er den eneste måde at stoppe eventuelle yderligere kidnapninger og tvang af endnu flere uskyldige børn i fremtiden.

The Clearing (2023) – Anmeldelse | Miniserie Disney+

Det stjernespækkede cast

Som den kultoverlevende, Freya, ser vi Teresa Palmer, som er en af de skuespillere, der konsekvent har været i gyserfilm. Fra gyserkomedien Warm Bodies (2013) til Lights Out (2016) og The Twin (2022), Teresa Palmer lader nærmest til altid at have en ny genreproduktion undervejs.

Faktisk var hendes spillefilmdebut en film, der virkelig satte australske gyserfilm på det internationale landkort. Nemlig den fantastiske og brutale Wolf Creek (2005). Okay, hun var blot “Pool Party People”, men alligevel begyndte det hele der. Det næste år, 2006, var hun også med i The Grudge 2.

Hun er heller ikke uvant med genreserier, da hun medvirkede i A Discovery of Witches.

Mens hun er hovedpersonen i historien i The Clearing, er der andre vigtige karakterer. Heldigvis betyder den stjernespækkede rollebesætning i denne serie, at vi også får meget velkendte ansigter i disse roller.

Skuespillere som Miranda OttoGuy Pearce, Kate Mulvany (Hunters), Erroll Shand (Deathgasm), Claudia Karvan (Daybreakers) og Xavier Samuel (The Loved Ones). Bare for at nævne nogle af de skuespillere, du vil se i denne miniserie.

Se The Clearing på Disney+ nu!

Matt Cameron og Elise McCredie er skaberne af The Clearing-miniserien.

Serien er baseret på en bog af J.P. Pomare, som igen er inspireret af meget virkelige kulter og forbrydelserne begået af dem. Instruktørerne på de otte afsnit af miniserien inkluderer Gracie Otto (ja, det er Miranda Ottos søster) og Jeffrey Walker.

Efter premieren på de to første afsnit udkommer der ugentlige afsnit om onsdagen. Seriefinalen udkommer derfor den 5. juli 2023.

The Clearing-miniserien har premiere på Disney+ den 24. maj 2023.

Vores anmeldelse er baseret på de to første afsnit.

FAKTA

Skabere: Matt Cameron, Elise McCredie
Medvirkende: Teresa Palmer, Miranda Otto, Guy Pearce, Hazem Shammas, Mark Coles Smith

Plot

En lokal pige forsvinder og udløser en kvindes traume fra sin barndom, da hun var medlem af en kvindelig ledet kult kaldet Slægten. Denne psykologiske thriller graver sig ind under huden og ind i sindet og slører grænserne mellem fortid og nutid, virkelighed og mareridt.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.