THE MAN WITH 1000 KIDS på Netflix er en ny dokumentarserie i 3 afsnit. Det er en donor-barn-historie, der bliver vildere for hvert afsnit. Fascinerende og skræmmende. Læs hele vores dokumentar-anmeldelse af The Man with 1000 Kids her!

THE MAN WITH 1000 KIDS er en ny Netflix-dokuserie i tre dele. Det er en true crime-dokumentar, selvom det ikke er den slags, vi typisk dækker. I stedet for en seriemorder har vi en seriesæddonor.

Der er regler (eller retningslinjer) for at undgå, at én person donerer sæd i ét væk – ikke mindst for at undgå for mange halvsøskende i samme område. Donoren i dette tilfælde ønsker dog at formere sig på grund af et gudekompleks og er ikke interesseret i at overholde disse vilkår. Han har nu rigtig mange børn over hele verden!

Læs videre på vores anmeldelse af The Man with 1000 Kids dokumentarserien nedenfor. Find alle tre afsnit på Netflix fra den 3. juli 2024.

En seriesæddonor

Med hver ny dokumentarfilm føler jeg, at jeg lærer noget, jeg ikke engang havde fantasi til at forestille mig. Konceptet med en “serie-sæddonor” var i hvert fald ikke rigtig noget, jeg havde overvejet. Ikke som man ser det her, i hvert fald.

Selvfølgelig kan du tjene penge på at donere sæd, men der er en grænse. og dog, for hvis du donerer sæd til flere (som i mange!) klinikker – på trods af at du har underskrevet et dokument, hvor der står, at du kun donerer til én klinik – så er der ingen reel grænse.

Læg dertil, at denne serie-sæddonor også gav “private” donationer, og resultatet er en mængde børn, der går ud over alt, hvad du naturligt ville kunne forestille dig.

DU BØR OGSÅ LÆSE…

Vores anmeldelse af Blumhouse-dokumentaren OUR FATHER >

I The Man With 1000 Kids hører vi om den charmerende hollandske donor, Jonathan Meijer. Han har rejst verden rundt og doneret sæd på verdensplan. Han lover dog modtagerne (hetero-par såvel som LGBTQ-par eller enlige kvinder), at han kun ville donere til højst fem familier.

I virkeligheden var han en ny slags catfish, der ikke ville have en partner (eller deres penge), men bare ville have kvinder, der skulle føde hans babyer i massevis.

The Man with 1000 Kids (2024) – Netflix Dokumentarserie

Lær “Sperm donor bros” at kende

Jonathan Meijer er langt fra den eneste seriesæddonor derude. Det er tilsyneladende en ting. Præcis sådan noget havde jeg bare ikke forestillet mig eksisterede, men (selvfølgelig!) gør det det.

Han er også YouTuber, og ved at se hans videoer (eller “videoblogs”, som han kalder dem), gør han sin holdning til mange interessante emner kendt.

Han arbejdede over hele verden som donor, og det er tydeligt, at han ønsker at lave babyer, der kan bære generne fra hans hvide hud, blonde hår og blå øjne videre! Som YouTuber har han også talt om emnet hvide privilegier, og hvordan han ikke tror på det.

Andre af disse “sperm donor bros” (for der findes en del) går så langt som til at tale om at “blege Afrika”, da de begynder at donere til en klinik i Kenya. Ja, det bliver ret mørkt og meget racistisk.

Og før nogen vil bebrejde mødrene for at tage imod private donationer – som jeg ganske vist syntes virkede sindssygt farligt – skal du bemærke, at det ikke er mere sikkert at gå på klinik og betale selv.

Resultatet er det samme, kun dyrere og uden nogen direkte kontakt med ham. Faktisk er det især den danske Cryos klinik i København, der kommer i vælten i denne dokuserie.

Se The Man with 1000 Kids på Netflix nu!

The Man with 1000 Kids kommer fra skaberne af Lover, Stalker, Killer. Som dokumentarserie er den velproduceret og inkluderer interviews med mødrene, læger på fertilitetsklinikker og advokaten, der fører sagen for retten i Holland.

Mens den serielle sæddonor er omdrejningspunktet, tager vi også et kig på milliard-dollar fertilitetsindustrien. En industri uden globale regler – nogle internationale fertilitetsklinikker tillader endda fortsat anonyme donationer – hvilket gør det muligt for disse “sæddoner bros” at blive ved.

Jonathan Meijer har allerede lavet adskillige “videoblogs” på YouTube, hvor han taler om denne dokumentar. Han afviste at deltage i den, hvilket ikke er nogen overraskelse, da han har sin YouTube-kanal til det formål.

En YouTube-kanal, der uden tvivl vil vokse vildt i visninger herefter. Jeg ville heller ikke blive det mindste overrasket, hvis han bliver kontaktet af mange nye kvinder, som gerne vil have ham til at donere sæd. Han har jo klart nogle ekstremt effektive svømmere.

Slutningen på denne Netflix dokuserie gør det dog indlysende, at det ville være en forbrydelse. Hvordan de planlægger at sikre, at han ikke “donerer”, er en anden ting. Jeg mener, man kan ikke forhindre nogen i at have forhold – eller engangsknald, for den sags skyld.

The Man with 1000 Kids har premiere på Netflix den 3. juli 2024.

Plot

En række familier opdager, at den charmerende mand, de valgte at stole på som sæddonor, er far til hundredvis – måske tusindvis – af børn verden over.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg