THE PATIENT Disney+ er en ny miniserie om en seriemorder, der søger hjælp på en meget uortodoks måde. Thriller-serien har Steve Carell og Domhnall Gleeson i hovedrollerne. Læs hele vores anmeldelse af The Patient-serien her!

THE PATIENT er en ny Disney+ thrillerserie med 30-minutters episoder. I denne nye miniserie møder vi en seriemorder (Domnhall Gleeson), der søger terapeutisk hjælp for at stoppe sin morderiske tendenser. Det er jo egentlig meget sympatisk, men hans valg af metode er alligevel ret voldsomt.

For at blive “helbredt” tvinger han nemlig en terapeut (Steve Carell) til at arbejde sammen med ham. Altså, han holder ham fanget i en kælder, hvilket måske er lidt vel modstridende med hans ønske om at blive bedre.

Hele sæsonen består af 10 afsnit, og de fire første kan ses på Disney+ nu. Serien har en meget stærk start, og eksempelvis afsnit to slutter på en vild cliffhanger, som gerne skulle sikre, at du bare se videre.

Fortsæt med at læse vores anmeldelse af The Patient-serien nedenfor. Miniserien har premiere på Disney+ den 30. november 2022.

En enkel og intens præmis

En seriemorder, der søger hjælp til at ikke at myrde flere mennesker, er selvfølgelig prisværdigt nok i sig selv. Men at kidnappe en terapeut er immervæk en meget uortodoks måde at søge hjælp på. For at sige det mildt. På den anden side ville enhver anden metode inkludere, at han måtte melde sig selv.

Dét er seriemorderen i The Patient ikke klar til at gøre.

I stedet vil han “bare” gerne stoppe med at slå ihjel. Igen et meget prisværdigt ønske, men metoden giver langt fra optimale arbejdsforhold for terapeuten. Og dog, for da først terapeuten hører lidt mere om dette særlige problem, virker han fascineret nok til at ville prøve.

Ikke at han har et decideret valg, men det hjælper da dem begge, at han tænker, han gerne vil arbejde med den aktuelle udfordring. Plus han er tydeligvis hjemsøgt af sine egne dæmoner, så han har brug for en vild distraktion som denne.

Selvom en direkte sammenligning ikke – på nogen reel måde – er anvendelig, mindede The Patient mig alligevel en del om The Black Phone. Hele præmissen med at “blive fanget i en kælder af en, der har seriemorder-tilbøjeligheder” er bestemt en ting, de to historier har til fælles.

The Patient – Anmeldelse | Disney+ miniserie

Steve Carell og Domhnall Gleeson har hovedrollerne

De to absolutte stjerner i Disney+ thriller-serien The Patient er Steve Carell og Domhnall Gleeson. Selvom jeg altid har nydt at se Steve Carell, når han laver komedier (både film og tv), så er han virkelig fantastisk, når han tager disse mørkere roller. I The Patient spiller han terapeuten, der i begyndelsen arbejder med en patient på sit kontor – og senere fra en kælder i stedet.

Patienten spilles af Domhnall Gleeson (Ex Machina, Black Mirror), som tidligere har spillet både komedie og langt mere dystre roller (som i Star Wars). I denne serie er han bestemt den mørke karakter som seriemorderen. Og alligevel vil du sikkert forholde dig til de ting, han føler og kommenterer.

Dog forhåbentlig uden at føle trang til at dræbe de folk, der irriterer dig. Eller i hvert fald uden at handle på de følelser!

I The Patient hævder seriemorderen, at han faktisk har handlet på det, og dermed vitterligt er morder. Han siger også, at han helt sikkert vil gøre det igen, og netop derfor søger han hjælp, da han ikke ønsker at være morder.

Da vi kun virkelig ser Steve Carell og Domhnall Gleeson i disse scener – bortset fra flashbacks, der inkluderer andre karakterer – er deres interaktion og kemi altafgørende for historien. Heldigvis fungerer de rigtig godt sammen.

Se The Patient på Disney+ nu!

Skaberne af The Patient er Joel Fields og Joseph Weisberg, som også er de eneste forfattere på serien. Begge skrev også på The Americans som blev skabt af Joseph Weisberg. Afsnittene er instrueret af Chris Long (The Americans, Amazing Stories), Kevin Bray (Succession) og Gwyneth Horder-Payton (The Walking Dead, American Horror Story).

Udover Steve Carell og Domhnall Gleeson ser vi flere kendte ansigter i birollerne. Det gælder blandt andre Laura Niemi (This Is Us, Stranger Things), Andrew Leeds (Bones), Linda Emond (The Bite) og Alex Rich (True Detective sæson 1).

Serien starter ud med fire afsnit, og derefter vil der blive frigivet ugentlige afsnit. Personligt ønsker jeg ikke at blive spoilet, så jeg tjekker ind hver uge for at se, hvordan denne historie udvikler sig.

Vær i øvrigt opmærksom på, at den allerede har været vist på Hulu i USA (sidste afsnit blev vist den 25. oktober), så du skal ikke søge på serien – med mindre du gerne vil spoiles altså!

De første fire afsnit af The Patient-miniserien har premiere på Disney+ den 30. august 2022.

FAKTA

Skabere: Joe Weisberg, Joel Fields
Medvirkende: Domhnall Gleeson, Steve Carell, Andrew Leeds

Plot

Alan Strauss er en psykolog, der holdes fanget af en patient, som viser sig at være en seriemorder. Mens tiden er ved at løbe ud, kæmper Alan desperat for at stoppe Sam, før Alan bliver medskyldig i Sams mord eller endnu værre – selv bliver myrdet.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg