UNDERWATER er en horror/sci-fi film, der har været længe undervejs. Den kan nu endelig købes og lejes. Det er dog virkelig ærgerligt, at vi aldrig fik mulighed for at se den på det store lærred. Til gengæld er det en intens og medrivende film til hjemmebiografen. Læs vores Underwater anmeldelse her!

UNDERWATER er en horror/sci-fi film med en skarp spilletid på lige over halvanden time. Der er action på skærmen helt fra start, og derfor er det på alle måder begivenhederne (fremfor karakterne), der er omdrejningspunktet. Nå ja, og så de vilde monstre, der dukker op undervejs.

Eller rettere, så er det jo bare væsener, vi måske ikke lige har opdaget endnu, da vi mennesker har mere travlt med at undersøge rummet end vores egne verdenshave. Der er altså nogle ret grumme skabninger nede i dybet. Altså, blandt de dyr, der allerede er opdaget og navngivet… og så er der alle dem, vi måske skal håbe aldrig at komme i kontakt med.

Læs videre på vores Underwater anmeldelse herunder.

Lige på og hårdt!

Ikke overraskende foregår hele Underwater historien under vandet. Bevares, vi befinder os naturligvis også i underjordiske boreplatforme og andre former for “helle” under vandet, men vi er aldrig over overfladen. Og nej, det er ikke nogen spoiler, men derimod bare plottet. Den hedder jo for pokker “underwater”.

Historien i Underwater starter lige på og hårdt, så vi når kun lige at komme i gang, før katastrofen indtræffer. Der er ikke noget med, at vi lige skal lære karaktererne at kende, eller vide hvordan arbejdet foregår i dette firma, der borer efter olie. Det er nemlig slet ikke det, historien handler om (kun indirekte).

Derimod er det en overlevelsesfilm, som vi kender det fra Alien, Titanic, Under Dybet og så lige lidt Pacific Rim.

Faktisk kan man næsten ikke undgå at tænke på Alien, når Norah (Kristen Stewart) render rundt i trusser og skal forsøge at redde både sig selv og andre. I hvert fald ikke hvis man har Alien lige så klart i erindringen, som jeg har. Derudover er der dog ikke den store sammenligning, men jeg har altid syntes, at havet er mindst lige så fascinerende som rummet.

Begge steder gælder desuden, at ingen kan høre dig skrige. Og hvis du er udenfor de sikre rum med ilt, så er du dybt afhængig af en dragt. Får denne en revne, er det hurtigt ude med dig. Det lærer de også i denne film, der byder på imponerende monstre, der kan måles sig med flere af førnævnte film.

Netop derfor er det voldsomt ærgerligt, at vi aldrig fik mulighed for at se Underwater i biografen herhjemme. En monsterfilm skal, om nogen film, da ses på det store lærred.

Underwater – Anmeldelse

Du kender nok det meste af castet

Kristen Stewart har hovedrollen, og det klarer hun helt fint. Har du set hende i mange af de mindre indiefilm, hun har lavet, vil du vide, at hun er meget mere end Twilight. Det vidste du naturligvis allerede, hvis dit første bekendtskab med hende var fra David Finchers Panic Room eller en af de gyserfilm, hun medvirkede i før vampyrfranchisen.

Forhåbentlig kan hun snart få lige så meget respekt og anerkendelse som hendes Twilight-medspiller Robert Pattinson lige nu får for Tenet – og Lighthouse før det. Men nej, det bliver ikke lige for Underwater. Ikke fordi Kristen Stewart ikke gør det godt, men derimod fordi, den ikke er karakterbåret på dén måde.

Foruden Kristen Stewart i hovedrollen du også Vincent Cassel, der for en gang skyld spiller en sympatisk karakter. Det klæder ham faktisk og er en skøn forandring, da han har en tendens til at skulle spille et dumt svin. Det gælder alt fra Black Swan til sæson 3 af Westworld.

Også John Gallagher Jr. (10 Cloverfield Lane) er med og leverer den type afdæmpede karakter, der passer så godt til ham. Og så er der T.J. Miller (Deadpool), der spiller samme type karakter som altid. Det fungerer dog fint i Underwater. Mange film i denne genrehybrid (sci-fi, horror, action) har en karakter, der skal lette stemningen lidt, og dét gør han. Om man så bryder sig om ham, er nok en smagssag.

Underwater – Anmeldelse

Køb eller lej Underwater nu!

Underwater er instrueret af William Eubank, og det er hans første film siden The Signal fra 2014. Nu skal det dog siges, at Underwater har været ret længe undervejs, så det siger ikke så meget. Derimod siger det mere, at William Eubank allerede skulle være tilknyttet som instruktør på to kommende film.

Faktisk blev Underwater filmet i første halvdel af 2017, så den har været mere end tre år undervejs. Og nej, det skyldes ikke, at den var dårlig, eller der var problemer med filmskaberne eller skuespillerne. Derimod blev den fanget i et mindre administrativt helvede, da Disney købte 20th Century Fox.

Altså fuldstændig de samme udfordringer, som New Mutants har været ude i. Dén film kommer dog i biografen herhjemme samme uge, som Underwater udkommer til hjemmebiografen.

Manuskriptet er skrevet af Brian Duffield og Adam Cozad, baseret på en historie af Brian Duffield. Det var også Brian Duffield, der skrev The Babysitter (2017), som jeg var ret vild med. Der kommer da også en 2’er til denne film på Netflix lige om lidt (september 2020), der hedder The Babysitter: Killer Queen – se eventuelt traileren her >

Underwater har et væld af referencer til både Lovecraft, Alien og Alice i Eventyrland, så hvis du kan lide at dykke (tøhø!) ned i den slags, er der klart flere lag end “bare” en horror/sci-fi actionfilm. Uanset hvordan du ønsker at se den, så kast dig over den, når det er helt mørkt og med god lyd. Det er vist det bedste, man kan gøre for at få en solid oplevelse med denne film i hjemmebiografen.

Underwater er udkommet som digital lejefilm i Danmark den 31. august 2020.

FAKTA

VOD-premiere: 31. august 2020
Genre: Horror, Science Fiction, Action
Instruktør: William Eubank
Medvirkende: Kristen Stewart, T.J. Miller, Vincent Cassel, John Gallagher Jr., Jessica Henwick

Plot

En gruppe havforskere må redde sig i sikkerhed, da et jordskælv ødelægger deres underjordiske laboratorium. Men de opdager hurtigt, at de har mere end havbunden at frygte.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.