Filmen foregår i en eventyrverden, flere år efter Hansel og Gretel dræbte heksen, som kidnappede dem i pandekagehuset. Barndommens traume satte så dybe spor hos søskendeparret, at de som voksne er blevet dusørjægere med speciale i at jage og dræbe hekse. Der er ikke den heks, Hansel og Gretel ikke kan finde, og deres metoder er skånselsløse. Da flere børn pludseligt forsvinder på én gang, tilkaldes den dødelige duo, men denne specifikke heks opfører sig højst utraditionelt, og inden længe er Hansel og Gretel selv de jagede.

:: Anmeldelse ::

‘Witch Hunters’ er norskfødte Tommy Wirkola’s amerikanske instruktørdebut, efter han bl.a. har lavet den norske horrorfilm ‘Død Sne’. Og ligesom ‘Død Sne’, tager ‘Witch Hunters’ heller ikke sig selv for seriøst, hvilket den vinder en del point på.

Vi får dog også masser af blod, splat, vold og action – og der er ingen kønsforskel her, det er ren ligestilling, når både Hansel og Gretel får massive tæsk af heksene. Og her bør det nok bemærkes, at der altså virkelig er “bang for your bucks”, for det er faktisk ret rå og brutal vold i flere scener. Altså på ingen måde børnevenligt, men derimod lækkert Sam Raimi-inspireret vanvid.

Filmen er skudt i 2011, og den skulle egentlig udkomme i USA i marts 2012, men blev forsinket, da instruktøren ville filme en ekstra scene, og de måtte vente pga. Jeremy Renners travlhed med ‘The Avengers’ og ‘The Bourne Legacy’. Det har nok heller ikke skadet interessen for denne film, at Renner lige fik yderligere et par hits på sit efterhånden imponerende CV. Han er da også god i denne film, men det er faktisk nærmere Gemma Arterton (‘The Disappearance of Alice Creed’ og James Bond filmen ‘Quantum of Solace’) som Gretel, og Famke Janssen i rollen som den onde heks, der giver filmen den ekstra kant. Og så er den kære svenske Peter Stormare endnu engang fantastisk til at spille et dumt svin, denne gang i rollen som Sheriff Berringer.

Dette er på ingen måde en Hollywood action-basker og må endelig ikke ses eller opfattes som sådan – gør man det, så kan det kun blive en dårlig oplevelse. Det er nemlig en skæv og spøjs fortolkning af et velkendt eventyr (eller rettere, hvad der skete efter Hans og Grete besejrede heksen), fyldt med sjove stereotyper, fede effekter og one-liners, som kun en amerikansk film kan slippe afsted med. Men det hele er altså med et skævt smil og ingen seriøse miner. Overhovedet. Og heldigvis for det!

Fakta

(Originaltitel: Hansel & Gretel: Witch Hunters)

Biografpremiere: 07-02-2013
Genre: Horror | Action | Fantasy
Instr.: Tommy Wirkola
Medv.: Jeremy Renner, Gemma Arterton, Famke Janssen, Zoe Bell, Peter Stormare, Thomas Mann m.fl.
Land: USA | Tyskland, 2013