TV-serien Westworld er en western/science fiction-serie, der handler om en futuristisk forlystelsespark, hvor der bor kunstige væsener.

Det lyder jo helt syret, men her kommer nogle gode argumenter til, at du skal holde øje med serien, der kommer til efteråret:

Folkene bag

Westworld er skabt af Jonathan Nolan (The Dark KnightPerson of Interest og lillebror til Christopher Nolan) sammen med hans hustru Lisa Joy Nolan. J.J. Abrams (10 Cloverfield Lane) er blandt producenterne. Serien er inspireret af filmen af samme navn fra 1973, der var baseret på en bog af Michael Crichton (Jurassic Park).

Anthony Hopkins og Jeffrey Wright i Westworld

Skuespillerne

Den har et imponerende cast bestående af bl.a. Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton, Ingrid Bolsø Berdal, Jeffrey Wright og vores egen Sidse Babett Knudsen. Hopkins spiller Westworlds skaber, Harris spiller den onde Man in Black, og Wood er Dolores Abernathy, en ranchejers datter, der opdager, at hele hendes liv er en løgn.

Historien

Westworld bliver ultra-voldelig, da den handler om en alternativ verden, hvor man kan betale for at få opfyldt sine vildeste fantasier. Det vil sige, at menneskets mest dystre sider kommer til at blive vist frem. For hvis man får lov til at gøre lige det, man har lyst til, uden konsekvenser, hvad opdager man mon så ikke om sig selv…

Westworld

Drama bag kulisserne

Serien har haft en noget omtumlet produktion, da den blev annonceret af HBO allerede i 2013. Undervejs har produktionen været lukket ned i to måneder, da Nolan var ved at miste overblikket over den kæmpe produktion. Men nu er serien altså ved at være klar til at blive vist frem. Der snakkes da også om, at den nok kommer til at overtage tronen fra Game of Thrones, når den slutter efter næste sæson. Det vil vise sig…

Westworld består af 10 afsnit og starter på HBO Nordic den 3. oktober 2016 – dagen efter premieren i USA.

Se traileren nedenfor.