Man skulle ikke tro det, men Jeepers Creepers er faktisk udsprunget af en sand historie – hvis vi lige ser bort fra selve monsteret.

I 1990 blev Dennis DePue fra Michigan, USA, en jaget mand, efter han myrdede sin kone og gemte hendes lig væk bag en forladt skolebygning. Det siges, at han hævnede sig på hende, efter hun havde bedt ham om skilsmisse, så han skød hende i baghovedet.

Jeepers Creepers

I Jeepers Creepers ser vi også monsteret gemme lig bag en forladt kirke. Men det sjove er, at TV showet Unsolved Mysteries lavede en historie om DePue i marts 1991, hvor de lavede en rekonstruktion baseret på beretningerne fra to øjenvidner, som blev forfulgt af DePue, efter de så ham gemme liget. Og den rekonstruktion er nærmest identisk med starten af Jeepers Creepers.

Se de to sekvenser her:

Man kan så undre sig over, at instruktør Victor Salva kun har nævnt Steven Spielberg’s Duel som sin inspiration til Jeepers Creepers – intet om Unsolved Mysteries. Men han er også en dømt sexforbryder, der foretrækker alt for unge drenge, så lad os lade den ligge…

Til info blev Dennis DePue fanget, efter Unsolved Mysteries blev vist, hvorefter han begik selvmord. Så vi kan roligt sige, at der ikke er nogen sand historie bag hverken Jeepers Creepers 2 eller den kommende Jeepers Creepers 3 (2017).

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.