Man skulle ikke tro det, men Jeepers Creepers er faktisk udsprunget af en sand historie – hvis vi lige ser bort fra selve monsteret.

I 1990 blev Dennis DePue fra Michigan, USA, en jaget mand, efter han myrdede sin kone og gemte hendes lig væk bag en forladt skolebygning. Det siges, at han hævnede sig på hende, efter hun havde bedt ham om skilsmisse, så han skød hende i baghovedet.

Jeepers Creepers

I Jeepers Creepers ser vi også monsteret gemme lig bag en forladt kirke. Men det sjove er, at TV showet Unsolved Mysteries lavede en historie om DePue i marts 1991, hvor de lavede en rekonstruktion baseret på beretningerne fra to øjenvidner, som blev forfulgt af DePue, efter de så ham gemme liget. Og den rekonstruktion er nærmest identisk med starten af Jeepers Creepers.

Se de to sekvenser her:

Man kan så undre sig over, at instruktør Victor Salva kun har nævnt Steven Spielberg’s Duel som sin inspiration til Jeepers Creepers – intet om Unsolved Mysteries. Men han er også en dømt sexforbryder, der foretrækker alt for unge drenge, så lad os lade den ligge…

Til info blev Dennis DePue fanget, efter Unsolved Mysteries blev vist, hvorefter han begik selvmord. Så vi kan roligt sige, at der ikke er nogen sand historie bag hverken Jeepers Creepers 2 eller den kommende Jeepers Creepers 3 (2017).