:: Anmeldelse ::

Det er bestemt ikke fordi, der er noget nyere og videre opfindsomt over ‘Airborne’, så på den konto er der ingen grund til at kaste sig over filmen. Det er desværre lidt noget rod flere steder, og det er svært at lure præcis, hvor det går galt, men både stilen og plottet halter gevaldigt flere steder.

Instruktionen står Dominic Burns bag, og han har ikke lavet alverdens produktioner tidligere (og intet jeg har set), så det er svært for mig at sige noget om, hvorvidt dette passer til hans stil. Der er lidt B-film feel over ‘Airborne’, som kunne have resulteret i et ret skæv og interessant film, men det virker ikke decideret gennemført, så måske det absolut ikke er intentionelt. Manuskriptet er skrevet af Paul Chronnell, der ikke har lavet så pokkers meget tidligere, men dog har endnu en film på vej, så helt ringe ser det da ikke ud for ham. Det er dog ikke fordi, man ser noget helt fantastisk lys i ham, efter at have siddet igennem ‘Airborne’, da det ikke er fordi plottet er videre ophidsende.

Derimod er castet – i langt de fleste tilfælde – utroligt veloplagt og velspillende. Nogle gange nærmer vi os et lidt overgearet niveau, men det fungerer på mærkværdig vis. Måske fordi manuskriptet netop også er en smule ufrivilligt komisk flere steder. Det mest fantastiske er dog at se gode gamle Luke Skywalker – selvom min første kommentar om Mark Hamill var “Gud, hvor er han blevet gammel… og tyk!” – der rent faktisk leverer en af de mest interessante præstationer. Han kunne faktisk godt være grund nok  til at se filmen, men man skal ikke forvente noget mesterværk. Dog må jeg indrømme, at jeg fulgte godt med og var underholdt hele vejen igennem. Det kan msåke være, at det primært var fordi man rystede på hovedet af de nyeste plot twist, men jeg var da immervæk stadig underholdt på ét eller andet niveau. Og netop derfor lander vi på respektable 3 stjerner og ikke lavere, selvom det nok var min umiddelbare tanke.

Fakta

(Originaltitel: Airborne)

DVD/Blu-ray: 05-03-2013
Genre: Horror | Thriller
Instr.: Dominic Burns
Medv.: Mark Hamill, Craig Conway, Billy Murray, Sebastian Street, Faz Aoufi, Gemma Atkinson m.fl.
Land: USA | UK, 2012

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg