:: Anmeldelse ::

Som regel ser man ikke en 2’er, uden at have set 1’eren. Og hvis man har set den første ‘Hatchet’, ved man også, hvilken størrelse ‘Hatchet 2’ er. Ikke en særlig stor størrelse, men fyldt op til randen med blod, indvolde og plat/lunkent skuespil (men det er heldigvis også hensigten).

Det er et par år siden, jeg så den første film, og også en del tid siden jeg så 2’eren første gang. Og jeg var rigtig godt underholdt – af begge to.

I kender nok det med, at man er i et specielt slags humør, inden man sætter sig til at se en film hjemme i stuen (på værelset i mit tilfælde). Og hvis man er i den rette stemning, så fejler filmen absolut ikke. Der er intet seriøst i filmen(e), kun en masse spandfulde blod og diverse afrevne lemmer, som kastes frem og tilbage foran kameraet.

Et irritationsmoment, som jeg ikke rigtig led under anden gang jeg så ‘Hatchet 2’, er at hovedpersonen (Marybeth) spilles af to forskellige skuespillere.  I 1’eren spilles Marybeth af Tamara Feldman, en noget mere hårdkogt og ”bitchy” version, hvorimod 2’erens Marybeth (spillet af Danielle Harris) er… ja, noget af en tudeprinsesse.

Det sker et par gange i filmen, at den kvindelige hovedperson får to gange fem minutter til hysterisk at flæbe, for ligesom at skabe medlidenhed og få følelser frem hos tilskueren. Det kan filmens stil og præmis ikke bære. Det er bare belastende i den tid, det varer. Men det er heldigvis i et begrænset omfang, om ikke andet, kan man grine af det; det er jo en komedie splatter!

Effekterne er ikke til at klage over! De er dog lidt overdrevne, men det er jo, som det skal være. På coveret citeres bl.a. Dread Central: ”Twice the gore, twice the intensity”. Når filmen er færdig, er man i hvert fald mættet for splat, og det beviser, at det er en film, der holder, hvad den lover. Den holder i hvert fald, hvad andre lover. Og er du til splat, så tak ikke nej til ‘Hatchet’.

Desværre, for mit vedkommende, er ‘Hatchet 2’ ikke lige så underholdende anden gang (heller ikke med lang tids mellemrum) – det ÉR en engangsforestilling. Og 1’eren er helt sikkert bedst. Men kan du lide den første (som du skal se, før du ser nummer to), kan du roligt se denne.

Fakta

(Originaltitel: Hatchet II)

DVD: 13-12-2011
Genre: Horror | Thriller | Action | Komedie
Instr.: Adam Green
Medv.: Tom Holland, Danielle Harris, Tony Todd, Parry Shen, Kane Hodder, AJ Bowen, R.A. Mihailoff, Alexis Peters m.fl.
Land: USA, 2010

Resumé
‘Hatchet 2’ fortsætter præcis, hvor etteren sluttede. Victor Crowley, den kæmpe deforme morder, er stadig på spil, og Marybeth, den eneste overlevende fra den første ‘Hatchet’ vender tilbage til sumpen for at få hævn over sine forældres død. Hun har denne gang fået samlet en større mængde mennesker, for at få udfyldt sit ønske om at dræbe Crowley.

Forfatter