:: Anmeldelse ::

Lad det være sagt med det samme. Jeg var underholdt fra start til slut på alle mulige forskellige faconer, og det lykkedes faktisk for nogle af filmene at give mig gåsehud. Mange af filmene er teknisk set (næsten) på højde med professionelle produktioner, så det er en sand fornøjelse at sidde og følge med. Der er selvfølgelig nogle svipsere imellem, men det er ganske få, og selvom det nogle gange halter, så er det stadig underholdende på sin vis.

Generelt set er skuespillet ikke himmelråbende godt, men heller ikke helvedes dårligt. ”Succubus” af Martin Vrede Nielsen er en af de film, der har det bedste skuespil. Det fungerer bare! Desuden er det også en rigtig god film; En af mine favoritter på udgivelsen.

Lyden er et af de vigtigste virkemidler i gyserfilm, og man kan høre, at de fleste har gjort meget ud af lydsiden. Det er ikke altid, at det virker efter hensigten – nogle gange kan det blive for meget, andre gange for lidt. Men generelt set er det fornuftigt. ”318” af Nicklas Thoft Jensen har suveræn lydside og en rigtig lækker billedstil.

Der er mange forskellige handlinger i de 16 kortfilm: Hævntørstige spøgelsesbørn, zombier, forførende dræberkvinder, sataniske ritualer, hjemsøgte hotelværelser, vampyrer – ja sågar er der plads til to kunstfilm (”The man who died” af NC Sixhøj Sørensen & Rune Midtgaard Vistisen og ”Den lille engel” af Hector Mauricio Vegas). Der skulle gerne være noget for enhver smag.

Hvis du er stor fan af gyserfilm eller bare fan af film generelt, er dette en fantastisk udgivelse – specielt til prisen (sølle 100 kr. + fragt)!

Til slut vil jeg fremhæve de film, som JEG synes specielt godt om – og som faktisk lykkedes med at give mig kuldegysninger – enten pga. uhyggen eller selve udførelsen!

  • ‘Succubus’ af Martin Vrede Nielsen.
  • ‘Emma’ af Philip Th. Pedersen.
  • ‘Outpost’ af Esben Halfdan Blaakilde.
  • ‘Kissing the Bride’ af Martin Andersen.
  • ‘318’ af Nicklas Thoft Jensen.

Så kom nu i gang Zentropa – og hvad fanden I nu ellers hedder! Der er rigeligt med talent og alle ved, at der kan være gode penge i gyserfilm! Jeg vil gerne se, hvad de her ”drenge” kan lave med en god slat penge i bagagen.

Fakta

(Originaltitel: Movie Battle 2: Supernatural Tales)

DVD: 08-05-2012
Genre: Horror
Instr.: Diverse
Medv.: Diverse
Land: Danmark, 2012

Resumé
Supernatural Tales er en 2DVD med 16 nye danske gyserkortfilm. Alle filmene medvirkede i MovieBattle-konkurrencen på CPH PIX 2012, der blev afholdt under temaet ’Supernatural Horror’ – Overnaturligt gys. Ligesom sin forgænger ’Wasteland Tales’ er ’Supernatural Tales’ en samling kortfilm, der viser, at der findes en stor talentmasse af filmskabere i Danmark – der brænder for andet end folkekomedier og socialrealistisk drama. Denne opsamling indeholder både en DVD med de film, der blev udtaget til finalen, samt en DVD med mange af de film der ikke gjorde.

Forfatter