:: Anmeldelse ::

På coveret står der: ”Af manden bag RE-ANIMATOR-serien”. Så ved man nogenlunde, hvad man kan forvente. Det viser sig så, at instruktøren af ”Tandlægen” (Brian Yuzna) kun var producer på RE-ANIMATOR, og først derefter fik instrueret et par efterfølgere, ”Bride of Re-animator” og den noget nyere ”Beyond the Re-animator” (begge hans film har dog en udmærket IMDB-rate). Det er en del tid siden, at jeg så ”Re-animator”, men jeg kan huske, at jeg var rigtig godt underholdt. Så det var med lidt høje (måske for høje) forventninger, jeg satte mig for at se ”Tandlægen”.

Filmen starter godt ud og lægger op til en kæmpe splatterfest (som jeg havde forventet, efter at have set på coveret). Men dette er filmens største problem; Manglende splat. Gang på gang følte jeg mig snydt; handlings- og opbygningsmæssigt lægger filmen ofte op til, at der skal ske noget ulækkert og klamt – men i langt størstedelen af tilfældene sker der intet. Hermed ikke sagt, at der intet splat er, der er bare slet ikke nok, når man tager handlingen (og omtalen) i betragtning.

Filmen er ret komisk og skal helt sikkert ikke tages seriøst. Og det er også på det komiske plan, at filmen er bedst, selvom det heller ikke altid fungerer. Corbin Bernsen er genial i rollen, som den sindssyge tandlæge, men han får, efter min mening, ikke nok tid til at skabe sig i.

Med fare for at træde nogle af filmens fans (der må jo være en grund til at ”Another World” har udgivet filmen), synes jeg ikke, at ”Tandlægen” får udfyldt sit potentiale. Der er et par enkelte mindeværdige scener (de er til gengæld også ret fede), men det er altså ikke nok.

Jeg har stadig ”Tandlægen 2” i vente, og sequels har det med at overdrive og ”blive for meget” – og det er sådan set det, 1’eren mangler.

Fakta

(Originaltitel: The Dentist)

DVD: 15-05-2012
Genre: Horror | Thriller
Instr.: Brian Yuzna
Medv.: Corbin Bernsen, Linda Hoffman, Ken Foree, Mark Ruffalo m.fl.
Land: USA, 1996

Resumé
Allan Feinstone er tandlæge. Han lever det perfekte liv sammen med sin kone i en kæmpe luksusvilla. En dag finder Allan ud af, at konen er ham utro, hvilket udløser en yderst destruktiv og psykotisk adfærd hos Hr. Feinstone. Det går specielt ud over kunderne i hans tandlægeklinik.

Forfatter