:: Anmeldelse ::

’Weekend hunt’ begynder, som så mange andre film i genren, med at nogle unge mennesker skal på tur i en skov. Det er ikke nødvendigvis en skidt handling. Der er mange andre film, som har præcis samme ”grundplot”, hvor det fungerer (i hvert fald mindst middelmådigt). Men det gør det ikke her. Stort set alt fejler: Skuespil, manuskript, personerne, lydsporet, klipningen, selv historien skuffer (i forhold til den originale filmtitel, og hvad man ser på filmcoveret).

Skuespillet virker, for de fleste medvirkende, ikke overbevisende. Men det skyldes også manuskriptet. Man har ingen ide om, hvorfor personerne, vi følger, er venner, for de er for det meste uvenner. Man aner ikke, hvad de er uvenner over. Det skifter fuldstændig uafhængig af handlingen; nu er de venner, nu er de sure, nu sviner de hinanden til. Og det er på tværs af alle i vennekredsen. Det er som om, at alle de interne konfliktscener er cuttet fra. Det giver ingen mening. Personerne virker også ligegyldige. De har ingen fast personlighed, den skifter fra scene til scene.

Lydsporet er også helt hen i vejret. Enten er lyden vanvittig høj, for det meste kun når vildsvinene skriger, eller også er den for lav. Det er specielt ærgerligt i action-scenerne. Når nogen bliver slået eller falder, er der mange gange næsten ingen lydeffekt. Det virker tamt og er også med til at ødelægge de ellers gode visuelle effekter.

Soundtracket er for det meste godt. Det passer rigtig godt til billederne, som mange gange virker helt ”80’er gyser”-agtige (det er et plus). Der er dog én speciel ”lyd bid”, der bliver brugt lidt for ofte, som giver filmen et lidt ”Scooby-Doo”-agtigt præg. Men det er nok bare mig.

Klipningen er for det meste god. Men det sker tit i action-scenerne, og det er med til at ødelægge effekterne. Det er heldigvis ikke så tit, men man kunne håbe på, at folkene bag havde ydet lige det ekstra, så alt der har med action og splat fungerer fuldt ud optimalt (nu når alt andet fejler). Det gør det bare ikke altid…

Til gengæld skal filmen have ros for kun at have brugt praktiske effekter! Der er ingen CGI blod eller CGI vildsvin, og det er vanvittigt befriende i en tid, hvor computereffekter bliver brugt næsten konstant!

Jeg må indrømme, at det ikke var en film, jeg så frem til at få set. Jeg frygtede sådan set det værste, og det skal denne film være glad for. Som gyserfilm, skal den også være glad for, at jeg så den om natten. Men ingen af startfordelene får filmen op at ringe. Den får 2 splattere; én for de mange nøgne damer og én for effekterne.  Resten er simpelthen for dårligt!

Fakta

(Originaltitel: Pig Hunt)

DVD: 27-12-2011
Genre: Horror | Thriller | Action
Instr.: James Isaac
Medv.: Travis Aaron Wade, Tina Huang, Howard Johnson Jr., Trevor Bullock, Rajiv Shah, Jason Foster, Nick Tagas m.fl.
Land: USA, 2008

Resumé
En gruppe byboere tager på vildsvinejagt i en skov langt væk hjemmefra. Udover at møde vildsvin, støder de også på en flok indavlede bonderøve og en yderst underlig kult. Og uden at afsløre for meget, handler det egentlig ikke, som omslaget antyder, skide meget om farlige vildsvin.

Forfatter