Alene titlen giver i hvert fald anledning til en anderledes film, når en af USA’s største præsidenter bliver forvandlet til en vampyrdræber.

Instruktøren Timur Bekmambetov (Wanted, Mørkets vogter, Lysets vogtere) står bag denne horror-film med Tim Burton i producersædet, Benjamin Walker i hovedrollen og blandt andre Dominic Cooper og Mary Elisabeth Winstead i andre roller.

Da Abraham Lincoln var ni år gammel, døde hans mor af en sygdom kaldet “mælke-sygdommen”. Først senere fandt han ud af, at hans mors dødbringende lidelse faktisk var på grund af en lokal vampyr, der prøvede at inddrive en gæld fra Lincolns far. Da Abe lærte sandheden at kende, lovede han at hævne sig og havde en skjult passion gennem hele sit liv: Den brutale afskaffelse af alle vampyrer. Hans tapre, blodige kamp mod de udøde gik tabt i historiebøgerne, indtil Grahame-Smith faldt over den hemmelige dagbog af Abraham Lincoln.

‘Abraham Lincoln: Vampire Hunter’ har dansk biografpremiere den 12. juli 2012.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.