To store navne inden for horrorfilmmusikken besøger CPH PIX den 14. april 2014 i Amager Bio.

Det italienske prog-rockband Goblin har siden midt 70’erne revolutioneret horrormusikken med filmmusik til film af Dario Argento og George A. Romero. Nu spiller de for første gang nogensinde i København med deres oprindelige frontmand, Claudio Simonetti.

Jozef van Wissem har krydset fra avantgarderocken over i filmens verden med sin Cannes-prisvindende filmmusik til Jim Jarmuschs nye vampyrfilm Only Lovers Left Alive.

Der vil efter dobbeltkoncerten være efterfest på Beta, hvor Argentos kultklassiker ‘Suspiria’ bliver vist i baggrunden.

Mandag 14. april 2014 i Amager Bio.
Billet: 275 kr + gebyr (KØB)

 

Claudio Simonetti & Dario Argento

Claudio Simonetti & Dario Argento

GOBLIN

Rocken revolutionerede gyserlyden
Det italienske band Goblin har haft afgørende betydning for lyden af horrorfilm siden de tidlige 70’ere, hvor de revolutionerede de italienske gyserfilm med deres progressive rock. De har lavet musik til film som ‘Profondo Rosso’, (1975), ‘Suspiria’ (’77), og ‘Tenebre’ (’82).

En instruktør som Dario Argento skaber i ‘Suspiria’ en nervepirrende stemning ved brugen af dirrende primærfarver og Goblins psykedeliske toner. Året efter skrev Goblin scoret til det europæiske cut af George A. Romeros ‘Dawn of the Dead’ 1978, også kendt som ‘Zombi’.

Denne aften præsenterer Claudio Simonettis Goblin hele spektret af bandets symfoniske og analogt-elektroniske horrorlyd med de kendte temaer fra alle de nævnte horror-kultklassikere.

 

JOZEF VAN WISSEM

Jozef van Wissem

Jozef van Wissem

Den New York-baserede komponist og lutenist Jozef van Wissem har i de seneste år udgivet plader med sin ligesindede, kongen over amerikanske indiefilm og i øvrigt guitarist Jim Jarmusch. Wissem har i forlængelse heraf skrevet scoret til Jarmuschs film fra 2013, den tragiske kærlighedshistorie ‘Only Lovers Left Alive‘ med Tilda Swinton i hovedrollen som vampyr-førsteelskerinde. Filmmusikken blev kåret som årets bedste på Cannes-filmfestivalen sidste sommer.