8 Days er en ny tysk dommedags-serie på HBO Nordic. Serien fik premiere ved Berlinalen i februar, og hele sæson 1 blev frigivet 1. marts. Rammerne for historien er egentlig ret fascinerende. Selve historien er ofte bare meget søgt. Det bliver hurtigt ret irriterende!

8 Days (org. titel 8 Tage) er en tysk dommedags-serie på HBO Nordic. Der er en meteor på vej mod jorden, og da sæson 1 starter, er der kun 8 dage til, den rammer.

Det kommer hurtigt frem, at man allerede har prøvet Armageddon løsningen med raketter og andet smart, så meteoren kunne skifte retning. Intet har dog virket, og meteoren har retning mod Frankrig, så hele Europa er reelt i “Kill Zone”.

Det er da et vanvittig spændende udgangspunkt, som jeg havde store forventinger til. Ikke mindst med udgangspunkt i den imponerende kvalitet, en tysk serie som Netflix’ Dark lagde for dagen.

Læs også: Vores anmeldelse af Netflix serien Dark, hvor vi lige nu venter på sæson 2, der er undervejs >

Med 8 Days på HBO Nordic er vi dog et godt stykke fra dette niveau.

De europæiske flygtninge 

Eftersom meteoren lander i Europa, er der lynhurtigt opstået en form for omvendt flygtninge-situation; Alle vil nu så langt væk fra Europa som muligt.

Hele planeten kommer til at blive kraftigt påvirket af meteornedslaget, men det er dog “kun” i Europa, at overlevelse er umuligt. Derfor kæmper folk for at komme til USA eller mod Rusland. Eller rettere, de folk vi følger har fokus på disse to destinationer.

Det ville være interessant, hvis der var mere fokus på ironien i denne situation. Det er der bare ikke! Til gengæld bliver det ret overfladisk, og man får nærmere flashbacks til billeder fra 2. verdenskrig. Det er i sig selv også fint nok, når nu serien er tysk, men det bliver bare ret halvhjertet.

8 Days - sæson 1 HBO - anmeldelse

Du skal gerne slå hjernen fra – fuldstændig fra!

Du kommer nok til at kunne gætte nærmest alt, der sker i løbet af de første par afsnit. Først er det med udgangspunkt i Murphys Lov, hvor alt der overhovedet kan gå galt, vil gå galt. Derefter er det bare, fordi karaktererne er dumme og eller møgirriterende.

Der er en række karakterer i 8 Days, men det viser sig – utroligt nok – at nærmest alle er forbundet på mere eller mindre oplagte måder. Det er simpelthen grotesk, at sidde og se disse historier blive flettet ind i hinanden på stadig mere uelegant vis.

Man bliver simpelthen irriteret. Det er præcis, som jeg oplevede både den danske Netflix-serie The Rain og (især) tv-serie versionen af Stephen King-bogen The Mist udvikle sig. Eller rettere, 8 Days er efter to afsnit betydeligt værre.

Plottet er dog som en vag kopi af de to fornævnte serier. Nå ja, og så får vi også lige en snert af 10 Cloverfield Lane. For det er naturligvis ikke nok, at jorden er ved at gå under. Vi skal også liiige have diverse stjernepsykopaterne med indover.

Se sæson 1 af 8 Days på HBO Nordic nu!

Der er (sjovt nok) otte afsnit i sæson 1 af 8 Days. Hver dag får et afsnit, og så alligevel ikke helt. Der er nemlig også flashbacks undervejs. Vi starter afsnit 1 med at være midt i suppedasen, hvor der er 8 dage til den europæiske dommedag.

Men i afsnit 2 får vi så lov til at se 40 dage tidligere, hvor Armageddon løsningen blev forsøgt – og fejlede. Derudover er afsnit 2 nærmest ét stort orgie, inden afsnittet er overstået. Beklager hvis det føles som en spoiler, men jeg kan garantere for, at det intet siger om plottet. Det står faktisk lidt stille.

Der er desuden indbyggede spoilers i selve åbningssekvensen, så kig ikke for meget på billederne i denne, hvis du vil “overraskes” senere hen. At blive overrasket kræver dog – som tidligere nævnt – også, at du slår hjernen helt fra, mens du ser serien.

Vi har endnu ikke set serien helt færdig, men holdet bag har afsløret, at de har idéer til sæson 2, hvis serien bliver et hit. Serien fik premiere på Berlin International Film Festival i februar 2019, hvor den straks blev opkøbt til Europa og Rusland af HBO.

Sæson 1 af 8 Days (8 Tage) blev frigivet på HBO Nordic 1. marts 2019.

FAKTA

Skabere: Stefan Ruzowitzky, Michael Krummenacher
Medvirkende: Christiane Paul, Mark Waschke, Lena Klenke

Plot

Et meteorit suser mod Europa. De sidste otte dage på Jorden, som vi kender den, skildres en normal families øjne.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg