Love, Death & Robots er en ny Netflix serie. Det er reelt en animeret kortfilm antologi, der spænder over genrerne, sci-fi, fantasy, horror og komedie. De fleste er dog præget af sci-fi og horror. Desuden er animationen i mange tilfælde hyper-realistisk. Se sæson 1 på Netflix nu!

Love, Death & Robots er ude på Netflix nu, og den kan altså varmt anbefales. Bevares, det er ikke alle 18 kortfilm i sæson 1, der er lige gode, men der er sateme heller ikke nogen, der er helt ringe.

Overordnet er det især sci-fi og horror genrerne, der præger historierne. De er alle animeret, selvom ét afsnit faktisk også har helt almindelig “live action”, der er kombineret med noget animation.

I denne anmeldelse af Love, Death & Robots sæson 1, fokuserer vi helt overordnet på serien. Over på vores engelsk-sprogede søster-website har vi dog lige sat lidt ord (og en karakter) på hvert enkelt afsnit.

Du finder episode oversigten og vores kommentarer her >

Hyper realistisk animation – og en masse nøgenhed

Allerede fra første afsnit af Love, Death & Robots er det meget høje niveau tydeligt. Animationsstilen er ofte hyper-realistisk, og man glemmer næsten, at det er animation. Og så alligevel ikke.

Der er nemlig ualmindeligt meget nøgenhed i denne Netflix serie. Nu er det jo ikke fordi, Netflix normalt holder sig tilbage, men der plejer altså ikke at være  meget tisseleif, som vi får i Love, Death & Robots. For os europæere tror jeg ikke, det er så vildt, men amerikanerne må sgu få deres Happy Meal galt i halsen et par gange.

Eller rettere, der bør ikke være nogle Happy Meals i nærheden af Love, Death & Robots, som har fået en aldersgrænse, der hedder +18 år. Det virker måske lidt højt sat, men for en gangs skyld kan jeg godt forstå, at den er i den højere ende.

Der er til tider lige lovligt rigeligt babs med i nogle afsnit. Jeg bliver ikke forarget over det, men det smager lidt af en fetish til tider. Det var måske ikke lige dén slags “fantasy”, jeg forventede.

Det er ikke en serie for børn, og den er decideret NSFW [Not Safe For Work], hvilket de da også skriver på selve plakaten.

Love, Death & Robots (2019) anmeldelse Netflix serie

Skabt af Deadpool instruktør

Hele Love, Death & Robots antologien på Netflix er skabt af Deadpool instruktøren, Tim Miller. Allerede med denne viden bør du få et klart billede af humor-stilen og forvente en ofte blodig og “over the top” udvikling.

Derudover er instruktør David Fincher en af producerne bag serien. For mange gyserfans vil dette alene nok give anledning til at få set denne antologi. Og uanset om det er Tim Miller eller David Fincher, der gør dig nysgerrig på Love, Death & Robots, så bare se at få den set.

Der er 18 afsnit i sæson 1, og de varer fra 6 minutter og op til 17 minutter (der er tre af disse længere afsnit). Det er altså i den grad en form for “bite size” underholdning, der hurtigt lige kan nydes. Der er dog også noget herligt ved bare at køre hele sæson 1 igennem i ét hug.

Love, Death & Robots (2019) anmeldelse Netflix serie

Se Love, Death & Robots på Netflix nu!

Jeg kan ikke rigtig give nogen grund til ikke at se Love, Death & Robots på Neflix. Serien er sjov, creepy, crazy og fantastisk flot lavet. Det er ikke alle afsnit, der er lavet med hyper-realsitisk animation, så der kommer også nogle mere klassiske animationer ind imellem. Hver enkelt passer dog godt til den historie, der fortælles.

Helt generelt minder Love, Death & Robots meget om Black Mirror serien. Du får lov til at træde ind i nogle fantastiske universer på rekordtid. Derudover er en sammenligning med ABCs of Death gyser-antologien også oplagt. Den består trods alt også af disse korthistorier, der er ovre nærmest før, de er begyndt.

For mange gyser og sci-fi fans vil afsnittene 1, 7, 10 og 11 nok vække begejstring. Især afsnit 7 har nogle horror-elementer, der gør, at jeg gerne så en hel film baseret på afsnittet.

Afsnit 4 og 6 er mere sci-fi humor med nogle ret vilde elementer undervejs, mens afsnit 12 er et lille eventyr. De tre er faktisk nok de eneste afsnit, der kan ses af børn – med en voksen ved siden af.

Bare se serien og find dit eget favoritafsnit!

Love, Death & Robots blev frigivet på Netflix den 15. marts 2019.

Plot

Love, Death & Robots er en samling af animerede kortfilm, der spænder over forskellige genrer, herunder science fiction, fantasy, horror og komedie præsenteret af Tim Miller og David Fincher. 

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg