The Perfection er en ny gyser-thriller på Netflix. Det er en lækker lille grotesk sag, der bør vække glæde hos mange gyserfans. Den har noget kitsch og vildhed over sig, der virkelig klæder historien. Læs mere i vores anmeldelse af Netflix-filmen The Perfection her!

The Perfection er ude på Netflix nu, og selvom filmen starter som en psykologisk thriller, så ender den så sandelig med at være ret voldsom gyser. Der er desuden også en gennemgående LGBTQ vinkel, der er ret afgørende for historien.

På den måde kan den faktisk minde lidt om Black Swan. Og så alligevel slet ikke, da der er meget mere uhygge og voldsomme udviklinger i denne nye Netflix-film. Og så handler den på alle måder om de to kvinder, der har hovedrollerne. Det her er deres historie, og de skal nok selv styre, hvordan den udvikler sig.

Hvis tanken om LGBTQ karakterer eller forhold afskrækker dig, så hold dig fra filmen. Det er nemlig en helt grundlæggende del af både plot og slutning. Umiddelbart forventer jeg dog, at lige præcis dette element af The Perfection nok også vil tiltrække mange seere. Det er dog ikke bare “lir” men derimod selve plottet.

Læs mere om filmen i vores anmeldelse af The Perfection herunder – eller smut direkte over på Netflix og se den nu!

Allison Williams fortsætter sin gyser succes

Jeg var meget glad for Allison Williams i Get Out og synes faktisk ikke, hun fik helt nok ros for sin præstation. For mig var det hende, der fik bundet hele balladen sammen på den perfekte creepy måde.

Netop derfor var jeg også meget glad for at se hende få hovedrollen i The Perfection. Allison Williams kan sagtens bære hovedrollen i en film, og er simpelthen eminent til at vise følelser med selv de mindste ændringer i sin mimik. Man ved præcis, hvor man har hende – når hun selv ønsker at vise det altså.

For mig er hun klart en af de nye horror-dronninger, og jeg håber virkelig, at vi kommer til at se meget mere til hende i vores genre. Bare se på Jane Levy, der slog igennem med Evil Dead rebooten og derefter lavede Don’t Breathe. Nu har hun hovedrollen i Netflix serien What/If

Allison Williams har bare gjort det omvendt; Hun havde en af de bærende roller i en tv-serie og valgte at satse på gysergenren, da hun gik over til spillefilm. Og tak for det!

Jeg må dog også straks nævne Logan Browning (Dear White People), når vi taler The Perfection. Det er nemlig både Allison Williams og Logan Browning, der har de bærende hovedroller i denne film.

Heldigvis har de en kemi, der er spot-on, og generelt gode til at spille opad og mod hinanden. Var det ikke tilfældet, så kunne The Perfection hurtigt være endt som en form for Showgirls i cello-verdenen.

The Perfection -  anmeldelse - Netflix

Fantastisk slutscene i The Perfection

Selve The Perfection filmen er reelt inddelt i fire afsnit, der hedder: Mission, Detour, Home og Duet. Det er ikke noget, der bryder filmen vildt og vanvittigt op, men det forklarer dog helt overordnet, hvor vi er, og at vi nu skal i en lidt anderledes retning.

Skulle du blive irriteret over udviklingerne undervejs eller føle, at der er plothuller, så bare se videre. Filmen hopper frem og tilbage et par gange, så vi forstår præcis, hvorfor karaktererne agerer, som de gør.

Desuden er slutningen så grotesk grum på den lækre måde, at du bare skal se The Perfection helt færdig.

Til dels kan historiens “vibe” minde lidt om Jordan Peele filmene Get Out og Us. Man sidder nemlig ofte med fornemmelsen af, at der foregår andet og mere, end det man får fortalt direkte. Og det er helt korrekt!

The Perfection -  anmeldelse - Netflix

Se The Perfection på Netflix nu!

The Perfection er instrueret af Richard Shepard, der tidligere har lavet en del afsnit af HBO-serien Girls. Og mon ikke det også var i den forbindelse, han fik øjnene op for sin stjerne i denne film, Allison Williams.

Derudover har han senest instrueret et afsnit af The Twilight Zone, der fik en reboot af Jordan Peele her i 2019. Vi mangler dog stadig at kunne se den i Danmark. 

Richard Shepard har dog også lavet en del spillefilm som The Matador (2005) med Pierce Brosnan og Greg Kinnear samt The Hunting Party fra 2007. Med andre ord er han en ret erfaren herre inden for både tv og film. Men jeg håber så sandelig, at han bliver inden for horror og thriller genren efter at have set denne film.

Hvis du er til en dyster horror-thriller med dejligt mange twists undervejs, så kan du roligt se The Perfection på Netflix.

FAKTA

Premiere: 24. maj 2019 på Netflix
Genre:
 Horror, Thriller, Drama
Instruktør: Richard Shepard
Medvirkende: Allison Williams, Logan Browning, Steven Weber, Alaina Huffman, Graeme Duffy

Plot

I denne uforudsigelige horror-thriller vender et cellovidunderbarn tilbage for at mødes med sine tidligere lærere. Men de er betaget af en ny talentfuld elev. 

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg