Rim of the World er en ny Netflix-film i sci-fi monster-genren. Desuden er den fuld af helt ekstremt mange filmreferencer. Det er altså en sand lille perle, der fik mig til at føle regulær barnlig glæde ved en film. Læs mere i vores Rim of the World anmeldelse her!

Rim of the World er en ny sci-fi monsterfilm på Netflix. Og ja, det er altså en rigtig lækkerbisken for fans af både sci-fi, eventyr, monstre, og skæv humor. Den er også ret politisk ukorrekt på den bedste måde; Det handler nemlig om at lave sjov med emner og ikke mennesker.

Desuden er det børn, der siger disse ret vilde ting, og vi ved jo alle, at man skal høre sandheden fra børn og fulde mennesker.

Jeg er også meget glad for at kunne fortælle, at traileren på ingen måde viser hele filmen. Altså, i modsætning til Brightburn, der kan ses i biograferne herhjemme lige nu. Når det gælder Rim of the World, viser traileren bare små klip fra især starten, så der er meget mere indhold i selve filmen.

Jeg kan kun sige, at jeg følte mig som et lille barn, da jeg så Rim of the World på Netflix. Foruden at jeg nu kan fange alle de filmreferencer og jokes, der kommer. Læs mere i vores anmeldelse af Netflix-filmen Rim of the World herunder.

“This ain’t comic-con, bitches!”

Ja, Rim of the World er som sagt propfuld af filmreferencer. Som filmfan giver det derfor en ekstra dimension til hele oplevelsen, da der refereres til film fra de seneste 3-4 årtier. Blandt andet beskrives et rumvæsen som en Wolverine med et John Wick kompleks.

Selve gruppen af (endnu ikke) venner, vi følger, består af en nørd, en kriminel, en forældreløs og en vittighed. Ja, alene denne beskrivelse (som de selv kommer med) lyder jo som The Breakfast Club, så popkultur referencerne er ret gennemgående.

Som bonus bindes hele historien sammen af et sci-fi monster-eventyr!

Rim of the World - Anmeldelse - Netflix

Børnene i Rim of the World

De fire børn, vi følger, i Rim of the World er faktisk ret charmerende og sjove allesammen. 

Dariush (Benjamin Flores Jr.) er den rige sorte dreng, der selv tror, han er en lille “player”. ZhenZhen (Miya Cech) er en kinesisk pige, der rent faktisk er møghamrende sej og modig i de kritiske situationer. Alex (Jack Gore) er den hvide, rødhårede dreng, der er lidt af et geni, men også bange for alt. Sidst, men ikke mindst, har vi Gabriel (Alessio Scalzotto), der pludselig dukker op og hjælper dem, der har brug for det.

Og de bliver altså udsat for lidt af hvert. Ikke mindst da rumvæsenerne angriber på ret voldsom og brutal vis. Der er ikke voldsomt meget blod, men der er ret meget vold. Man skal da også være 13 år for at se den ifølge Netflix’ egen anbefaling.

På sin vis føles filmen ofte lidt som Jumanji: Welcome to Jungle men med børn. Og børn har det jo med at sige, hvad de tænker, selvom de nogle gange rammer lidt skævt af fakta. Som når et af børnene udbryder “It’s another 7-Eleven!”, da rumvæsener først ankommer.

Rim of the World - Anmeldelse - Netflix

Se Rim of the World på Netflix nu!

Nej, Rim of the World er ikke horror, men det er en sci-fi film med monstre. Monstrene i denne film er rumvæsener, og de er altså nogle ret sejlivede sataner.

Filmen er instrueret af McG, der også stod bag Netflix gyserkomedien The Babysitter. Begge film er gode eksempler på en instruktør, der meget gerne går stålfast efter af skabe noget, der bryder med grænserne og stadig fokuserer på underholdningsværdien. 

Nå ja, og så er der lige den der humor, der gerne er politisk ukorrekt på en måde, der får mig til at grine højt!

Manuskriptet er skrevet af Zack Stentz, der også var med til at skrive den første Thor film og X-Men: First Class. De udkom begge i 2011, men han har også skrevet på tv-serierne The Sarah Connor Chronicles og Fringe. Det er altså især tegneserie-filmatiseringer og sci-fi, han skriver manuskripter til.

Hånden på hjertet, så mindede Rim of the World mig om de eventyrlige Steven Spielberg film fra 1980’erne, hvor børn skulle redde dagen. Bevares, humoren er noget mere mørk i denne film, og CGI-effekterne er til tider ikke helt optimale, men som helhed fungerer det bare.

FAKTA

Instruktør: McG
Manuskriptforfatter: Zack Stentz
Medvirkende: Jack Gore, Andrew Bachelor, Benjamin Flores Jr., Miya Cech, Alessio Scalzotto, Lynn Collins, Annabeth Gish, Michael Beach

Plot

Fire unge outsidere på lejrtur må overvinde deres frygt og sammen redde verden under en invasion fra rummet.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg