The Babysitter er en heftig Netflix gyserkomedie. Filmen byder både på dejligt skæve karakterer, skønne replikker og ret vilde mængder blod.

The Babysitter er en gyserkomedie på Netflix, der rammer plet på alle de rigtige parametre. Hvis altså man er til det dejligt platte og overdrevne, der jo ofte driver værket for gyserkomedier!

Havde denne film været i biografen fremfor at udkomme på Netflix, så ville den nok være faldet for en høj aldersgrænse. Den slags bekymringer er der heldigvis ikke nu, så der er smæk på både blod og dødsscener.

Og ja, selvfølgelig er historien helt “over-the-top”, men vi oplever også alt gennem en 12-årig drengs øjne. Det alene skaber en ekstra dimension af forvirring og frygt.

The Babysitter har de bedste replikker

Selvom hver eneste karakter egentlig fungerer på sin egen måde, så er det deres respektive replikker, man husker bagefter. Der er guld at hente – både af bedste og værste (på den gode måde) skuffe!

Bella Thorne (Scream tv-serien) har nogle af de sjoveste og skæveste replikker. Og de leveres altså med et pokeransigt, der virkelig sætter prikken over i’et. Det samme gælder Andrew Bachelor, der er eneste sorte person i gruppen af venner. Der kommer mange politiske stikpiller, der dog aldrig bliver nedladende.

Desuden er Judah Lewis det perfekte valg til at spille den unge Cole. Han overspiller aldrig og er nærmest “straight man” overfor alle de komiske indslag.

For gyserfans vil hans bedste ven, Melanie, nok også virke bekendt. Hun spilles af Emily Alyn-Lind, der allerede har medvirket i gyserfilmene Lights Out og Hjemsøgt 2: Ghosts of Georgia

The Babysitter Netflix gyserkomedie

Samara Weaving er simpelthen perfekt

Selvom Bella Thorne måske har de bedste replikker, så er det Samara Weaving, der i titelrollen har den fedeste karakter. I virkeligheden er hun den type babysitter, de fleste ville drømme om. Hun er møghamrende cool og taler meget ærligt og direkte til Cole [drengen hun babysitter].

Men nu hedder filmen jo The Babysitter, så hun byder på mere, end man lige skulle tro.

Efter denne film spillede Samara Weaving en af hovedrollerne i en endnu vildere gyserkomedie. Hun spillede nemlig sammen med Steven Yeun (The Walking Dead) i Mayhem.

Læs også: Plot og trailer for den vanvittige Mayhem lige her >

Selvom de to film er meget forskellige, så er der også visse lighedspunkter. Blodmængden er en af dem.

The Babysitter Netflix gyserkomedie

En gyserkomedie af McG

The Babysitter er en af de gyserkomedier, du bare ikke må snyde dig selv for. Bevares, du skal være i humør til de mere platte elementer, men hvis du er til genren, bør filmen ramme plet.

Desuden er den instrueret af McG (Charlie’s Angels), så det siger næsten sig selv, at den også visuelt er ret lækker!

Jeg elsker gyserkomedier som Shaun of the Dead og Scouts Guide to the Zombie Apocalypse. Er du også til den type film, skal du altså give denne chancen.

Er du absolut ikke til de to førnævnte film? Så er den her nok heller ikke noget for dig. Ja, du er hermed advaret.

The Babysitter er en Netflix film, så den ligger permanent tilgængelig dér.

FAKTA

Premiere: 13. oktober 2017 (Netflix)
Genre: Horror, Komedie
Instruktør: McG
Medvirkende: Bella Thorne, Robbie Amell, Samara Weaving, Andrew Bachelor, Hana Mae Lee, Judah Lewis m.fl.

PLOT

En ensom 12-årig dreng, der er forelsket i sin babysitter, opdager hurtigt den kolde sandhed om livet, kærligheden og mord. Han opdager nemlig, at babysitteren er del af en satanisk kult, der gerne vil slå ham ihjel.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg