THE SUICIDE SQUAD er en film af James Gunn, der rammer helt plet, hvor første film om antiheltene fejlede. Denne gang hænger historien nemlig sammen, og der er endnu flere skæve personligheder med. Det er bestemt ikke en film for sarte sjæle. Læs vores The Suicide Squad anmeldelse her!

THE SUICIDE SQUAD er en vaskeægte antihelte-film. Første omgang Suicide Squad fejlede helt overordnet, fordi filmen ikke hang sammen. Vi så den faktisk aftenen før pressevisningen på denne fortsættelse, der også fungerer som en “soft reboot”. Den første film har mange gode karakterer med, men fejler på historien. Og faktisk også når det overordnet handler om at finde den rette tone.

Med The Suicide Squad får vi en del gengangere, når det gælder karakterer (både anti-helte og deres overordnede), men nu fungerer historien også. Det er en fantastisk fornøjelig omgang, og vi havde en fest med at se den. James Gunn rammer plet med både humor, action, effekter og de ret aparte karakterer, der nu spiller flere af hovedrollerne. Ikke mindst Sylvester Stallone som haj-menneske!

Læs videre på vores The Suicide Squad anmeldelse herunder, og se den i de danske biografer nu!

Fantastisk fornøjelig og grotesk god action!

Godt nok har vi set frem til The Suicide Squad, men ingen af os havde forventet af have en ren fest i biografen med at se den. Slet ikke til en pressevisning, hvilket netop er årsagen til, at vi nogle gange vælger at vente og se den med “ægte” publikum.

For en gangs skyld oplevede vi dog, at der blev grint forholdsvis meget rundt omkring i salen, hvilket bestemt ikke altid er tilfældet til pressevisninger. Oftest er jeg den, der griner højest og længst (eksempelvis til Zombieland: Double Tap), men til The Suicide Squad pressevisningen fik jeg god konkurrence.

Du kan roligt forvente en film, der leverer på både skævheden fra Guardians of the Galaxy og den groteske humor og ekstreme vold fra The Boys (Amazon Prime Video-serien). Med andre ord er den ikke for sarte sjæle, men lige præcis den slags film, vi elsker her hos Heaven of Horror.

The Suicide Squad - anmeldelse

James Gunn er den perfekte fortæller

Der er ingen tvivl om, at James Gunn er den helt rigtige til at fortælle denne historie. En film om anti-helte (fra haj-mennesket til manden, der skyder med polkaprikker) må ikke blive for tung eller alvorlig. Selvom der skal tunge og grumme emner på bordet, så skal de leveres i den rette tone. Dén rammer Gunn, og der bliver altså gået til makronerne med politiske kommentarer til USA også!

Husk endelig også på, at med James Gunn er ingen sikre. Bare fordi personer er store navne eller spiller prominente karakterer, så betyder det ikke, at de overlever meget mere end de første par minutter. Vi skal jo trods alt have introduceret nogle nye karakterer. Der er nogle, mildest talt, spøjse væsener i blandt, og de leverer i dén grad underholdning.

Blandt skuespillerne ser vi igen meget til især Margot Robbie (der er perfekt som Harley Quinn), Joel Kinnaman (Altered Carbon), og Viola Davis. Sidstnævnt er, om muligt, endnu mere badass end i første film. Blandt nye ansigter ser vi mest til Idris Elba og John Cena, der kæmper om at være den bedste skytte på holdet af anti-helte.

Især den unge Daniela Melchior gjorde indtryk som “Ratcatcher 2” (“Ratcatcher 1” var hendes far, der også spilles af et yderst velkendt ansigt i flashbacks). Og ja, naturligvis er James’ bror Sean Gunn også med. I hele to roller faktisk, men du vil ikke kunne se hans ansigt, når han er “Weasel”. Et af de mere aparte (og sjove) indslag!

Se The Suicide Squad i de danske biografer nu!

James Gunn er både manuskriptforfatter og instruktør på The Suicide Squad, og det kan man på alle måder mærke og se. Han skulle efter sigende også have fået ret frie tøjler, hvilket virkelig klæder både historien og filmen. Du skal egentlig bare forvente det uventede og være klar på sort og beskidt humor undervejs.

Foruden de tidligere nævnte Guardians of the Galaxy (som Gunn også står bag) og The Boys-serien, så mindede denne film mig faktisk også om den geniale Thor: Ragnarok af Taika Waititi. Han (altså Taika Waititi og ikke Thor, der jo er fra Marvel, mens dette er DC) er i øvrigt også med i denne film i en mindre rolle. Nok netop fordi dette er en film lige efter hans dejligt vanvittige filmhjerte.

The Suicide Squad er på alle måder en film, der skal ses i biografen. Fra de vilde effekter til stemningen i en biografsal, så er denne type film bare bygget til at skulle ses på det store lærred. Vi så den i IMAX, og det kan varmt anbefales. Der er også et kæmpe-monster med i denne film, og det skal altså nydes i kæmpeformat.

The Suicide Squad har premiere i de danske biografer den 5. august 2021.

FAKTA

Biografpremiere: 5. august 2021
Instruktør: James Gunn
Medvirkende: Margot Robbie, Idris Elba, Taika Waititi, Viola Davis, David Dastmalchian m.fl.

Plot

Velkommen til Helvede – også kaldet Belle Reve – fængslet med flest dødsfald i USA. Her bliver de værste af de værste skurke holdt fanget, og de vil gøre ALT for at slippe ud – selv blive en del af den superhemmelige, og meget tvivlsomme, gruppe ved navn Task Force X. Og hvad er så dagens to do eller dø? Saml en gruppe skurke bestående af Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher 2, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin og alles yndlingspsykopat, Harley Quinn. Gør dem derefter stærkt bevæbnede og kast dem (bogstavelig talt) ned på den afsides – og yderst fjendtlige – ø, Corto Maltese. Her skal de vandre gennem junglen fyldt med militante modstandere og guerillakrigere, for det her Squad er nemlig på en find-og-dræb-mission med Oberst Rick Flag i spidsen som den eneste, der kan styre dem… Og selvfølgelig Amanda Waller i øresneglen, der sporer deres mindste bevægelser. Bare ét forkert træk, og de bliver dræbt (enten af deres modstandere, en fra holdet eller af Amanda Waller selv). Hvis nogen vil vædde om hvem, der overlever, skal man nok ikke satse på dem – altså slet ikke nogen af dem.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg