NOBODY SLEEPS IN THE WOODS TONIGHT er en ny Netflix-gyserfilm. Den er fra Polen, men det er reelt én stor hyldest til de klassiske amerikanske slasherfilm, så kun sproget er anderledes. Det er i øvrigt ikke en spoof, så både plot og effekter holder. Læs vores fulde anmeldelse her!

NOBODY SLEEPS IN THE WOODS TONIGHT er en ny Netflix-gyserfilm fra Polen. Hele plottet er dog en form for hyldest til de klassiske slasher-film fra USA. Og nej, ikke lavet som en plat spoof, men derimod på en meta-måde med et væld af referencer. Både når vi taler plot og karakterer.

Desuden er produktionskvaliteten imponerende høj. Har du set den polske Netflix-serie I Skoven (sjovt nok!) baseret på Harlan Cobens bog, så ved du, at der laves utroligt flotte produktioner derfra.

Polsk hyldest til amerikanske slasherfilm

Ja, jeg gentager mig selv, men når du ser Nobody Sleeps in the Woods Tonight, vil du forhåbentlig også føle, at det er en regulær hyldest til de ikoniske slasherfilm fra USA. Og faktisk også til et par andre genrefilm, men det skal ikke afsløres her, da det vil spoile for meget.

Helt grundlæggende har vi en moderne “offline camp” for teenagere (Friday the 13th) og et kæmpe bæst af en mand, der slagter mennesker (Texas Chainsaw Massacre). Så er der vist ikke sagt for meget, da det faktisk sætter rammerne fra starten.

Derudover får vi lige en fin Scream-reference ret tidligt, da en karakter remser gyserfilm reglerne op – samt påpeger hvordan de er i gang med at bryde selvsamme regler. Spilletiden på lige over 100 minutter kan måske virke lidt lang. Den indeholder dog også en solid baggrundshistorie for den “Leatherface”-inspirerede karakter.

Desuden er det overraskende fedt, at langt det meste af plottet udspiller sig i dagslys. Bevares, det er mindre uhyggeligt på nogle måder, men det faktum, at man ligeså godt kan dø i solens skær, skaber til gengæld en anden dyster stemning. Desuden kræver det noget mere af special effects-holdet, at der er fuld belysning hele tiden.

Og ja, i klassisk slasher-stil er denne film naturligvis fuld af gode gamle praktiske effekter.

Nobody Sleeps in the Woods Tonight – Netflix gyserfilm anmeldelse

Se Nobody Sleeps in the Woods Tonight på Netflix nu!

Instruktør og medforfatter på Nobody Sleeps in the Woods Tonight (org. titel W lesie dzis nie zasnie nikt) er Bartosz M. Kowalski. Han er født i 1984, hvilket passer ret godt med, at han både er opvokset med klassiske genrefilm og gerne lige vil påpege nogle højaktuelle problemer i hans hjemland Polen.

Filmen har (i skrivende stund) en ret lav IMDb rating på 4,9. Det skal du dog ikke tænke meget over, da filmen havde premiere i Polen i marts 2020. Der er nemlig en række stikpiller til de uheldige udviklinger i Polen lige nu, der nok skal provokere nogen, og får filmen en række 1-stjernede anmeldelser.

Lige præcis det med at påpege politiske udfordringer har dog også altid været en del af gyserfilm.

Hvis du elsker at se gyserfilm, hvor man tydeligt kan se, hvor diverse plot-udviklinger og karakter-inspirationer kommer fra, så kan du roligt se denne polske gyserfilm. Og husk i den forbindelse også lige at få “end credit” scenen med. Den kommer umiddelbart efter filmens titel har stået på skærmen.

Nobody Sleeps in the Woods Tonight er ude på Netflix fra den 28. oktober 2020.

FAKTA

Premieredato: 28. oktober 2020 på Netflix
Instruktør: Bartosz M. Kowalski
Manuskriptforfattere: Bartosz M. Kowalski, Jan Kwiecinski, Mirella Zaradkiewicz
Medvirkende: Julia Wieniawa-Narkiewicz, Michal Lupa, Wiktoria Gasiewska, Stanislaw Cywka, Sebastian Dela, Gabriela Muskala, Michal Zbroja, Malgorzata Szczerbowska

Plot

En flok teknologiafhængige teenagere er på rehabiliteringslejr i skoven, hvor en uhyggelig kraft forsøger at sende dem offline for evigt.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg