THE CRAFT: LEGACY er en ny gyserfilm med en lang historie. Det er både en form for reboot af en 90’er gyser plus en egentlig fortsættelse. En opdateret version af samme historie, men alligevel ikke helt. Læs vores The Craft: Legacy anmeldelse her!

THE CRAFT: LEGACY er en ny gyserfilm med et velkendt plot. Filmen er nemlig en form for reboot af 90’er gyseren The Craft (eller Den onde cirkel på godt dansk) plus en egentlig fortsættelse. Dette har allerede været hintet i traileren, der dog indeholder et par scener, der ikke er med i selve filmen!

Gennem hele filmen er der flere referencer til scener og hændelser fra den oprindelige film. Det er ikke altafgørende at have set The Craft. Du vil dog gå glip af en del, hvis du slet ikke er bekendt med den.

Læs videre på vores The Craft: Legacy anmeldelse herunder.

En nyfortolkning af et velkendt plot

The Craft: Legacy er på mange måder en nyfortolkning af plottet fra den første The Craft fra 1996. Og ja, vi så naturligvis den film som opvarmning til pressevisningen.

Det er faktisk ikke en gyser, der ældes helt godt. Alligevel er underholdningsværdien i top, og den holder stadig på mange måder. Ikke mindst, når vi taler nostalgi. Scream er dog fra samme år og tåler meget bedre et gensyn!

På mange måder får vi “bare” en nutidig version af samme historie i The Craft: Legacy. Dog med et par mærkbare og kærkomne tilretninger. Ikke mindst i forhold til pigernes indbyrdes forhold, der er langt sundere – og meget mindre karikeret – end i filmen fra 1996.

Desuden er skuespillerne i denne omgang noget tættere på at have en High School alder. Og ja, der er meget “politisk korrekthed” og fuld fokus på diversitet. Men… det var der altså også i filmen fra 1990’erne. Efter standarden fra dengang, vel at mærke.

The Craft: Legacy – Anmeldelse

Én hovedperson skaber mere fokus

I modsætning til filmen fra 1996, hvor de fire hekse delte skærmtiden ret meget, så er fokus helt klart på Cailee Spaeny karakteren i denne omgang. Foruden denne film har Cailee Spaeny senest medvirket i Devs mini-serien på HBO Nordic samt Bad Times at the El Royale. Hun fik faktisk spillefilmdebut med Pacific Rim: Uprising.

Umiddelbart er det dog Nicholas Galitzine (Netflix-serien Chambers), der gjorde størst indtryk i denne film. Han formår at vække uhyggeligt mange følelser hos publikum med en karakter, der kommer meget vidt omkring i løbet af kort tid. Han er ret fantastisk!

Derudover er også Michelle Monaghan (Messiah) og David Duchovny med som de vel nok mest kendte navne. Michelle Monaghan leverer en solid og troværdig præstation som mor til hovedpersonen, men Duchovny ser noget træt og brugt ud undervejs. Det er faktisk lidt distraherende indledningsvist.

The Craft: Legacy – Anmeldelse

Se The Craft: Legacy i biografen

The Craft: Legacy er skrevet og instrueret af Zoe Lister-Jones. Og ja, man kan godt mærke, at der denne gang er en kvinde i spidsen. Nu har The Craft universet jo altid handlet om kvinder, så det er ret passende. Det er kun anden spillefilm af Zoe Lister-Jones (efter Band Aid fra 2017), og hun har et godt greb om fortællingen.

Starten af The Craft: Legacy kan næsten minde lidt om en teen-komedie, når først karaktererne er blevet introduceret. Det skal man dog ikke lade sig snyde af. På sin vis er det næsten som et gyser-komedie greb, hvor publikum lader sig narre, så det grumme efterfølgende rammer hårdere.

Når det er sagt, så vil jeg påstå, at der (med én stor undtagelse) ikke er nogle overraskelser, hvis man da er opmærksom undervejs. Det gør nu heller ikke noget, da det passer til lige præcis en teen-gyser som denne. For ja, The Craft var en teen-gyser, og det er The Craft: Legacy naturligvis også.

The Craft: Legacy er i de danske biografer fra 29. oktober 2020. Perfekt timet til Halloween.

FAKTA

Biografpremiere: 29. oktober 2020
Instruktør: Zoe Lister-Jones
Medvirkende: Cailee Spaeny, Gideon Adlon, Lovie Simone, Zoey Luna, Nicholas Galitzine, Michelle Monaghan, David Duchovny

Plot

Fire aspirerende teenagehekse får mere end de forventede, når de lærer deres nyfundne kræfter at kende.