GOOSEBUMPS (2023) på Disney+ er en ny og mørkere serie baseret på de berømte bøger af samme navn. Hovedkaraktererne er ældre, og Justin Long spiller en nøglekarakter. Absolut værd at tjekke ud. Læs vores anmeldelse af Goosebumps-serien her!

GOOSEBUMPS (2023) er en ny serie på Disney+ med ti afsnit. I modsætning til tidligere indspilninger af de berømte bøger er denne en del mørkere. Selvom den stadig er familieorienteret, bør du nok se den sammen med dine yngre teenagere. Måske kan nogle endnu yngre seere se med, men det bliver altså til tider lidt brutalt.

Derfor er hovedkaraktererne også ældre, da der generelt dækkes dybere og mere seriøse emner. Både for karaktererne selv og deres familier. Og kommer de overnaturlige og paranormale elementer også på banen. Det er her, de klassiske gyserøjeblikke (også af lidt voldsommere art) dukker op.

Læs videre på vores anmeldelse af Goosebumps-serien fra 2023 nedenfor. De første fem afsnit er på Disney+ fra den 13. oktober 2023.

Mindre komedie, mere mørke

I denne 2023-udgave foregår Goosebumps endnu en gang i en lille by, der er hjemsøgt af sin fortid. Vi følger en gruppe teenagere, som må slå sig sammen for at redde deres by. Det er ikke nogen let opgave, da de skal efterforske en teenagers brutale død hele tre årtier tidligere.

Han hed Harold Biddle, og vi møder ham i åbningsscenen. Ikke overraskende er der en del en byen, der kender til den tragedie, der tog Biddles liv.

Mens de unge forsøger at løse mysteriet, kæmper de konstant mod paranormale udfordringer. Nogle efterlader fysiske ar, mens andre er af en mere psykisk variant.

Så ja, denne Goosebumps i 2023 er på alle måder en meget mørkere serie, end da Jack Black var en del af rollelisten.

Goosebumps (2023) – Anmeldelse | Gyserserie på Disney+

Justin Long i Goosebumps 

Selvom jeg har nydt tidligere filmatiseringer af Goosebumps til en vis grad, er dette bestemt den, der rammer bedst med hensyn til gys. Den er simpelthen mørkere, og der er ret brutale øjeblikke. Komedien træder ofte i baggrunden, men det er ikke sådan, at der slet ikke er noget komedie. Selv komedien er dog af en mørkere slags.

Justin Long spiller trods alt en nøglerolle, og det ville være en skam ikke også at lade ham bruge sit komiske talent. Det skal måske siges, at Justin Long spiller en karakter, der går igennem meget, så det er heller ikke kun sjov og ballade med ham.

For mig er Justin Longs medvirken i denne 2023-version grund nok til at se den. Sådan har mange genrefans det sikkert. Og det er helt, som det bør være.

Justin Long har lavet så mange skønne genreproduktioner, at man kunne fylde en fredag den 13. kun med hans film. Fra 2001-hittet Jeepers Creepers (ja, jeg ved godt, instruktøren er en klamrian) til Sam RaimiDrag Me to Hell i 2009, Kevin Smith’s Tusk i 2014 og Barbarian i 2022. For blot at nævne nogle få udvalgte.

Indrømmet, hvis Justin Long er med i noget, vil jeg altid give det en chance. Det er ikke altid godt, men han gør det nu aldrig dårligt.

Se Goosebumps (2023) på Disney+ nu!

Goosebumps anno 2023 er stadig inspireret af R.L. Stines bestseller bogserie “Goosebumps”. Skaberne af denne serie-adaption er Rob Letterman og Nicholas Stoller.

De første fem afsnit af Goosebumps-serien får premiere fredag den 13., hvilket betyder, at du nemt kan fejre den særlige gyserdag med familien ved at se den.

De officielle genrer er komedie, fantasy og horror. Og den officielle aldersgrænse anbefalet af Disney+ er fra 12 år. Sørg derfor gerne for at se den med yngre familiemedlemmer, så de kan blive introduceret til gysets fortræffeligheder på den bedst mulige måde.

Det er jo ikke alle, der som HorrorDiva Nadja glædeligt ser Poltergeist fra de er 8-9 år.

Goosebumps (2023) er på Disney+ med 5 afsnit den 13. oktober 2023. De resterende fem vil lande ugentligt, og sæsonfinalen falder den 17. november 2023.

FAKTA

Skabere: Rob Letterman, Nicholas Stoller
Medvirkende: Justin Long, Rachael Harris, Zack Morris, Isa Briones, Miles Mckenna, Ana Yi Puig, Will Price

Plot

Med inspiration fra R.L. Stines bedst sælgende bogserie følger Goosebumps fem high school-elever,
som begiver sig ud på en dyster og kringlet rejse for at undersøge den tragiske død af teenageren Harold Biddle tre årtier forinden – alt imens de optrevler mørke hemmeligheder fra deres forældres fortid.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg